Genre: Fantasy / Horror
Met onder meer: Mia Wasikowska, Jessica Chastain en Tom Hiddleston
Releasedatum: 15 oktober 2015
Bekijk via Videoland
Plot Crimson Peak
"Love makes monsters of us all."
De moeder van Edith Cushing sterft wanneer ze nog jong is, maar haar geest waakt over haar en waarschuwt haar regelmatig. Edith groeit op in het Victoriaanse tijdperk, maar ze streeft ernaar om meer te zijn dan alleen een vrouw van huwbare leeftijd. Ze wil schrijfster worden. Edith laat haar jeugdvriend, de dokter, zitten en verlieft zich in Thomas Sharpe, een mysterieuze vreemdeling. Zij trouwt zelfs met hem tegen de wil van haar vader en gaat bij Thomas en zijn zus, Lady Lucille Sharpe, op een kasteel in Schotland wonen, ver weg van alles wat ze heeft gekend. Edith komt er dan achter dat niet alles is wat het lijkt.
Edith Cushing
Ogilvie
Edith's Mother / Lady Sharpe
Ferguson
Zwolle84
Huh? Volgens mij heb je voornamelijk je vriendin gehoord.. Tijdens die scène is Jessica C compleet stil.
Het is inmiddels weer even geleden, maar op deze foto ziet ze er niet stil uit:
El ralpho
Kleren maken de man
Kleren maken de man, is een spreekwoord wat uitstekend de inhoud van Crimson Peak omschrijft. De fantasy/drama met horrorelementen van del Torro moet het dan ook absoluut van de aankleding en de sfeer hebben. Inhoud en een sterk verhaal zijn hier namelijk afwezig, en iemand die hoopt op een conclusie met meer diepgang zal dan ook bedrogen uit gaan komen. Het lijkt dan ook alsof alle tijd en aandacht naar de aankleding is gegaan en het verhaal slechts bijzaak is, want constant had ik het idee dat het script een typisch geval was van op de automatische piloot schrijfwerk.
Het bovenstaande is jammer, maar hier staat wel tegenover dat de aankleding en sfeer nagenoeg perfect en zelfs geniaal te noemen zijn. Als kijker ga je volledig in de prachtige decors op, die in elke scène en in elk shot broeien van de sfeer en je echt meenemen naar de wereld van de personages. Nadeel bleef ik echter wel vinden dat ik na afloop het idee had dat mij gebakken lucht verkocht was. Visueel gezien was ik werkelijk overdonderd, maar verhaaltechnisch gezien was Crimson Peak een tamelijk grote teleurstelling. Aankleding en invulling voelen hierdoor ook niet op elkaar afgestemd. Als de invulling van het verhaal echter van hetzelfde niveau was geweest als de aankleding, dan hadden we hier beslist te maken gehad met een instant classic. Nu is dat helaas niet het geval.
soom
Ik heb een zwak voor Mia. Ik houd van de manier waarop ze elke keer verdwijnt in haar karakter. Dat is hier niet anders. Jessica en Tom zijn fijne aanvulling, Mr. Grey.. Ik bedoel Charlie is weer een fijne aanvulling op de aanvulling van Jessica en Tom. Het is niet zo sprookjesachtig als het heerlijk duistere Labyrinth. Ergens dacht ik, dat het misschien beter had gewerkt met Spaans sprekende acteurs, in het land waar Del Toro echt vandaan komt.. Ik vond het om de een of andere reden zo storend dat de voertaal hier Engels was, zowel in beeld als in taal. Ik weet niet. Ik zou zeggen dat sommige dingen ook wel beter hadden moeten zijn. Kies voor het een of het ander, maak er geen halfbakken horrorsprookje van. Ik voelde het aan de ene kant wel, maar het bleef aan de andere kant toch heel erg steken. Ik weet niet, het voelde niet zo goed dit alles.
joerve
Gisterenavond gezien. Wat een draak van een film ugh. Het verhaal zit echt belachelijk slecht in mekaar, boordkartonnen personages, en plottwists kan je al mijlenver van te voren zien aankomen. En die vrouwelijke hoofdpersonage met die sentimentele zeikstem uuuuugh. En buiten dat deed ie ook nog eens een half uur te lang.
Dit was meer een komedie. Sommige scenes waren zo belachelijk dat ik gewoon in de lach schoot.
-jack_sparrow-
film reviews in 100 woorden: Crimson Peak (in 100 woorden) - filmreviewsin100woorden.blogspot.be
ps. ik ben geen professionele schrijver of criticus, ik ben maar een movie geek met een toetsenbord.
Crimson Peak is een met-geesten-gevulde gotische fantasy romance van regisseur Guillermo Del Torro. Het grootste compliment dat ik deze film kan geven is dat Crimson Peak visueel buitengewoon prachtig is. Het acteerwerk (voornamelijk Hiddleston) was fantastisch maar net zoals het verhaal zijn ook de personages mooi binnen de lijntjes gekleurd, buiten de visuele pracht en praal word er nooit iets vernieuwend gedaan met het verhaal. De film heeft een macaber sfeertje maar uiteindelijk voegden de spoken en geesten niets toe aan het verhaal waardoor Crimson Peak gewoon een 19e eeuws romantisch drama had kunnen zijn. Wonderbaarlijke verpakking met weinig inhoud.
LPereboom
Weer een heel sterke film voor Del Torro, visueel is dit een pareltje, mooie setting en prachtige beelden! Het acteerwerk is ook heel goed.. deze film moet het vooral hebben van deze aspecten, daar is Del Torro ook sterk in! Er zijn misschien net iets te weinig spanning momenten maar mij stoorde dit niet. Genoten van het begin tot het einde, zeer sfeervol gemaak! Een dikke 8/10!
LPereboom
Weer een heel sterke film voor Del Torro, visueel is dit een pareltje, mooie setting en prachtige beelden! Het acteerwerk is ook heel goed.. deze film moet het vooral hebben van deze aspecten, daar is Del Torro ook sterk in! Er zijn misschien net iets te weinig spannende momenten maar mij stoorde dit niet. Genoten van het begin tot het einde, zeer sfeervol gemaak! Een dikke 8/10!
snefroe
Je houd hiervan of niet. Ik dus wel. De hele discussie over de etikettering van de film is wat jammer. Door het als horror-film in de markt te zetten is er toch een groep met verkeerde verwachtingen in de bios gaan zitten. Het is absoluut geen horror-film, maar eigenlijk een klassieke griezelfilm in een modern jasje. Het zou zelfs een ode aan dit verstoft genre kunnen zijn. Qua sfeer vind ik het erg in de buurt komen van Sleepy Hollow.
Het verhaal is niet bijzonder maar ook niet slecht; het loopt allemaal vrij consequent volgens de lijnen van een gewone griezelfilm. Wat niet gewoon is, is het visuele aspect van het tweede deel. Het is ronduit een feest voor het oog. Prachtige decors. prachtige geesten en goede acteerprestaties. Jessica Chastain is misschien wel de beste in deze film maar ik vind Mia toch ook een zeer aangename actrice. Geknipt voor dit soort rollen. Supermooie eind-scene ook.
Aanrader voor liefhebbers van romantische/gotische griezelfilms, afrader voor fans van heel grof en heel eng.
Mac Hammer Fan
Wow, mijn interesse is gewekt.
maurice32
Had er wel veel meer van verwacht , jammer .
Het is einde was wel enigzins ok , meer ook niet .
DutchTakeshiro
Sfeervolle film van topregisseur Guillermo del Toro. Del Toro drukt duidelijk zijn stempel op deze film en dat is goed te zien. Elementen van bijvoorbeeld Pan's Labyrinth zijn terug te vinden in Crimson Peak. De film moet het voornamelijk hebben van de geweldig gecreëerde sfeer. De decors en de kostuums zien er allemaal sprookjesachtig uit, een duister sprookje. De kleuren spatten van het scherm af en de belichting van de film is simpelweg professioneel. Tel hierbij op fijn camerawerk en Crimson Peak bewijst een heel verzorgde film te zijn.
Vooral Tom Hiddleston weet hoge ogen te gooien met zijn personage Thomas Sharpe. Persoonlijk vind ik hem vrij slecht in bijvoorbeeld de franchise Thor. Gelukkig weet hij hier een serieuze rol neer te zetten. Hij overtuigt, charmeert en intrigeert. Jessica Chastain is ook een genot om naar te kijken. Ze speelt een interessante rol en ze weet die goed te vervullen. Chastain en Hiddleston zijn goed op elkaar ingespeeld. Het acteerwerk van Mia Wasikowska doet mij wat minder. Ze doet het niet slecht maar ik vind haar niet echt een uitgesproken actrice. Ze is net wat te tam voor mijn smaak.
Je moet Crimson Peak niet voor de horror kijken want die krijg je nauwelijks te zien. Crimson Peak is een echte fantasy film die dat op het eerste gezicht niet doet vermoeden. Fantasy met een vleugje horror. Ik ben dan weer iemand die graag meer horror had gezien. Potentie is er zeker maar daar is helaas bewust niet voor gekozen. Het duistere verhaal en de soms enge decors weten gelukkig wel een hoop bij te dragen aan het horrorgevoel. De spaarzame horror wordt toch vooral gebruikt om de CGI naar voren te schuiven. Deze is niet slecht maar is wel allemaal te veel van het goede. Al met al toch weer een fijne Del Toro film.
dvdfreak123
Toch wel een goede film, maar minder of ik verwacht had. Plotwendingen zie je al van ver aankomen. Spanning had er ook wel meer ingemogen alleen tegen het einde vond ik het best spannend. Acteerprestaties waren wel zeer goed. Sfeer en beelden zijn wel ook zeer goed. Prachtig gedaan met die sneeuw en dat rood. Verveelt wel nergens ondanks het gebrek aan spanning soms. Is meer een fantasy dan een horror film. Al bij al een vermakelijke film maar persoonlijk 1 van de mindere van Del Torro die ik tot nu toe gezien heb krijgt van mij een 7/10
Corcicus
Spannende en mysterieuze film, al was de ware toedracht al vrij snel duidelijk. Het victoriaanse lag er soms wat vingerdik op, zoals ze daar met haar lange haren in nachtjapon, voorzien van gevulde schouderkussens, door de gangen schuifelde. Maar al bij al oké, ook vrij veel gore voor Guillermo del Toro.
tattoobob
Heerlijke fijne film met een mooie sfeer en prima acteerwerk.
Het verhaal is ietswat makkelijk en voorspelbaar maar het visuele maakt echt een hoop goed.
Er zaten meerdere toffe scenes in en ook de locatie vond ik super.
Hij had van mij nog wel een uur langer mogen duren.
AmazingPP
Ik ben gek op de films en boeken van Del Toro, maar deze wist me niet geheel te overtuigen. Nu is dat mijn euvel; ik hou namelijk niet van kostuumfilms en ook niet van films die zich afspelen voor de jaren '70. Dus dat zijn al twee punten die de film voor mij minder interessant maken. Wel kan ik zien dat er met heel veel liefde aan deze film gewerkt is. De geestverschijningen zijn zeer Del Toro-getrouw, altijd met hele lange vingers en vloeiende bewegingen. Het acteerwerk van de film is prima in orde, ook het camerawerk mag er zijn, maar het is voor mij het verhaal waardoor de film het voor mij niet deed. Toch nog wel een voldoende: 3 *
parcivalis
Alles ligt er allemaal zo ontzettend dik bovenop dat het iedere inleving met de personages onmogelijk maakt. Overal waaiende vitrages en krakende deuren en gorgelende geluiden slaat dood. En het verhaal compenseert niet. Zo blijft het een oppervlakkig sprookje. Waarom die botte moord en het bloederige einde erin moesten is me dan ook een volkomen raadsel. Ondanks alle effort weet de film het echte spookgevoel nergens te raken. Gemiste kans.
blurp194
Sprookje, griezelfilm, kostuumdrama - wat is het nou. Kies er een en doe dat goed, probeer niet alles tegelijk te doen. Hetzelfde heb ik bij de cinematografie. Leuke plaatjes, maar het is pas bij de beelden bij de aftiteling dat ik echt iets erg moois zie. Het kon dus wel, het was kennelijk gewoon teveel moeite. Net als bij het rood waar de film de naam aan ontleent - het ziet er nep uit, als het moment daar is. Dat had toch echt beter gemoeten.
Aan de acteurs kan het dan toch echt niet liggen. Wasikowska en Chastain, als ik het toch zelf had mogen uitzoeken. Hiddleston daartegenover. Van alledrie wordt van Wasikowska misschien nog iets van een beroep op haar sterkte gedaan, bij Chastain en Hiddleston zie ik het echt helemaal niet.
Griezelig moet het dan worden door de subwoofer, of hoe heet dat als zo'n ding in de bios losgaat. Dat werkt misschien als het subtiel is, maar dat kon ik het toch ook niet vinden.
Beeld, geluid, acteurs, regie: allemaal gemiste kans. En er blijft ook geen in de verte vermakelijke film over. Jammer hoor.
only1ELEANOR
Zeer voorspelbare film maar dat neemt niet weg dat deze film lekker wegkijkt met naar mijn mening geweldig visueel werk.
Zeker niet eng zoals voorspeld en aangekondigd is maar zeker een goede film.
Deze Fantasy / Horror (horror moet je overigens met een korreltje zout nemen) film moet het vooral hebben van de lekkere mysterieuze sfeer en natuurlijk het visuele aspect, want de aankleding, decors, special effecten (de geesten) en locaties zien er werkelijk prachtig en kleurrijk uit en met name de kleur rood (o.a. van toepassing op de klei) spat van het scherm.
Het verhaal opzicht stelt eerlijk gezegd niet zoveel voor en het verloop ervan is helaas ook vrij voorspelbaar (er zit ook geen enkele verassing in het verhaal en alles laat zich snel raden en dat laat het verhaal ook gewoon toe) waardoor de film eigenlijk geen spanning weet op te bouwen en dat is bij een film waarbij het o.a. draait om geesten toch wel belangrijk. Ondanks dat, weet de film wel te boeien en zit het met de uitvoering van het verhaal en de mysterieuze sfeer ook wel goed. Dat eerste komt mede door de cast die gewoon goed spelen en dan vooral natuurlijk de drie hoofdrolspelers Mia Wasikowska (in de rol van Edith Cushing), Tom Hiddleston (in de rol van Thomas Sharpe) en Jessica Chastain (in de rol van Lucille Sharpe) die ik in eerste instantie niet had herkend vanwege haar opgebonden donkere zwart/bruine haar (normaal gesproken heeft ze rood hangend haar, wat natuurlijk goed opvalt).
De film vond ik persoonlijk iets aan de lange kant en is hier en daar ook wat langdradig en in de laatste 20 minuten van de film (na de ontknoping) verandert het verhaal enorm van toon (hoewel de moord op de vader van Edith Cushing in het begin ook best bruut was) en ontspoort het verhaal eigenlijk ook, want vanaf dan wordt het best een harde, grove (o.a. mes in het gezicht) en bloederige (komt weer de kleur rood aan bod) bedoeling en dat paste eigenlijk niet echt bij het verhaal. Helaas moet daarbij ook het hondje het ontgelden, hoewel het nut van het hondje in het verhaal voor mij een raadsel is.
Leuk om eens gezien te hebben deze Fantasy / Horror film, maar meer ook niet. Bovendien is het gewoon jammer dat er in deze film geen enkele spanning zit en dat hoort er gewoon in te zitten bij dit soort films.
schumacher
Ik las van Lpereboom:
Visueel is dit een pareltje, mooie setting en prachtige beelden! Het acteerwerk is ook heel goed.. deze film moet het vooral hebben van deze aspecten en daar ben ik het ook volledig mee eens maar voor mij is dit niet meteen mijn genre en het was niet zo spannend, er gebeurt ook niet zoveel vond ik, toch wel bij vlagen gewoon saai ook.
Ik geef grotendeels mijn punten puur op hetgeen Lpereboom hier heeft gepost maar de film zelf, het moet echt je genre wel zijn anders ga je deze niet te goed vinden.
Voor de film zelf zou ik nooit een 3/5 geven.
mcgraig
Ik heb een zwak voor Del Toro omdat het een van de weinig filmmakers in Hollywood is die in staat blijkt de touwtjes grotendeels zelf in handen te houden. Zijn films zien er stuk voor stuk geweldig uit maar inhoudelijk is het niet altijd even sterk met Pan's Labyrinth als uitzondering. Ik hoopte op een nieuw meesterwerk na die film maar nu komt Del Toro met veruit zijn zwakste film tot op heden. Visueel is het weer geweldig maar het script is bij vlagen lachwekkend slecht.
Antonev
Traag, maar verschrikkelijk mooi en sfeervol!
Dit was toch een van de films van 2015 waar ik ontzettend naar uitgekeken heb. Een Del Toro staat garant voor een fantastische visuele beleving, zo ook deze Crimson Peak. Het begint allemaal ontzettend traag en de intro is zelfs ietwat stroperig te noemen. Sommigen vinden het saai, ik vond het juist niet storend. Het mysterie wordt mijns inziens uiterst zorgvuldig opgebouwd, geen overhaast gedoe (gelukkig). Je vraagt je na een half uur wel af: waar gaat dit heen? Vanaf dat moment begint het allemaal voorzichtig te rollen en worden de contouren van de film beetje bij beetje duidelijk.
Het mooiste van de film vond ik de gebeurtenissen in het landhuis van de Sharp's. Daar begint het mysterie zich te ontrafelen en de beelden van het landhuis waren fantastisch. Ik vond het al met al een zeer bevredigende film, met uitstekende acteerprestaties.
Antonev
Overigens jammer dat deze film gaat lijden onder verkeerde verwachtingen. Het is absoluut geen horror film. Del Toro zei zelf al: 'Crimson Peak is geen horror, maar een gothic romance.' Krijgen we straks dus weer belachelijk lage scores, omdat men iets anders verwachtte. Ik zou zeggen MM, pas het genre aan.
Macmanus
Del Toro
Weer geen film waar hij mij volledig mee weet in te pakken. De scripts waar hij mee werkt zijn net wat te zwakjes. Net als Pacific Rim lijkt de trailer helemaal mijn soort film. Maar als je ervoor gaat zitten mist hij toch net dat extra's.
Hier is de start van de film vrij stug en nogal cheesy zelfs. Eenmaal aangekomen bij het deel waar Del Toro ook het meest naar lijkt uit te kijken is het een en al genieten. De voorspelbare climax is makkelijk vergeven door al het pracht en praal en bovenal uitmuntende sfeer. Blijft jammer dat hij dan toch best veel tijd steekt in het eerste deel. Schrijf dat dan wat slimmer zodat we binnen 10 min bij het kasteel zijn.
Buiten dit is de cast uitstekend, blijven genoeg dingen je bij. Del Toro blijft nog steeds een auteur. Maar maakt hij ooit de film die mij echt van begin tot eind kan bekoren?
3.5 sterren.
mcdaktari
Wat een prachtige film dit. Visueel is het een genot om naar te kijken. De sfeer en het decor zijn super mooi gemaakt. Guillermo del Toro weet dit perfect aan te pakken net zoals hij dat deed met Pan's Labyrinth en The Devil's Backbone. Ik hoop dat zijn volgende film weer in deze stijl is, ik kijk er in ieder geval al weer naar uit.
HALVE TAMME. (moderator series)
''Hoge verwachtingen die uitmonden in hevige teleurstelling.''
0,0 schrikmomenten, totaal niet spannend en nergens echt
eng te noemen. Mooie beelden maken nog geen goede film.
1 ster van mijn kant voor Crimson Peak (2015).
aspers
Een visueel pareltje dat is Crimson Peak absoluut. Elk shot is met zijn kleuren een lust voor het oog. De details zijn bizar goed!
Maar in feiten is Crimson Peak een vrij eenvoudig, en helaas voorspelbaar verhaal. Dat maakt Crimson Peak nét niet die klassieker die het had kunnen zijn. Maar de moeite waard is het zeer zeker!
Mensen die op en top horror verwachten zullen bedrogen uitkomen. Maar is deze film daardoor meteen een slechte waardering waard van slechts 1 ster? Nee absoluut niet. Ik denk ook echt dat de beschrijving van het genre niet juist is! Zie deze film in de lijn van de beste mysterie / thrillers van begin 2000: The Others, What lies beneath of the Sixth Sense. Als dat films zijn die je een warm hart toe draagt, dan zul je Crimson Peak ook zeker kunnen waarderen!
KingJ
klassieke griezel / spookhuisfilm die het moet hebben van het visuele en de sfeer.....
ik hou ervan!
mcdaktari
''Hoge verwachtingen die uitmonden in hevige teleurstelling.''
0,0 schrikmomenten, totaal niet spannend en nergens echt
eng te noemen. Mooie beelden maken nog geen goede film.
1 ster van mijn kant voor Crimson Peak (2015).
Ondanks dat er geen schrikmomenten in zitten vind ik het qua verhaal toch een prachtige film. Dus enge scene's en schrikmomenten maken een film pas goed? Ik vind het in zijn geheel gewoon een hele mooie film. Maar dat is mijn persoonlijke mening, jij denkt er weer helemaal anders over. Wat ook prima is.
TornadoEF5
Typische style-over-substance film, hoewel de film zeker een verhaal heeft. De inhoud rammelt wel langs alle kanten, maar als je de film ziet is ook duidelijk dat dat nooit Del Toro's bedoeling was. Film is zeer sterk in bekleding van zowel de personages als de omgeving. Heel sterke en stijlvolle setting. De film komt wat traagjes op gang, maar heeft zeker een zinderende finale. Goede acteerprestaties ook van Mia Wasikowska, Jessica Chastain en Hiddlestone. Leuk om Chastain eens in een bad rol te zien. Nog een leuk feit aan de film is het feit dat de geesten deze keer goed zijn. Een soort horrorkostuumdrama dus, maar met best wel nog brute horror. Guillermo Del Toro zet hier zeker een goede film neer, ik ben zeker van plan om meer te zien van hem. El Espinazo Del Diablo en Pan's Labyrinth (vooral die) worden zeker nog gekeken wanneer ik eens tijd heb. Visueel is deze film misschien wel één van de toppers van dit jaar.
Twijfel nog tussen een 3.5* en een 4.0*
aspers, ik vind zowel The Sixth Sense als What Lies Beneath vreselijk. Dus ... volg je daar niet in.

3 Women

Bridge of Spies
Drama / Historisch, 2015

A Monster Calls
Fantasy / Drama, 2016
vergiftigenspookhuisminingpsychopaatmoordbloedgeweldgothicincestgeestold mansionbrutal murder violence