• 9.378.534 stemmen

Geregisseerd door: Joe Wright

Met onder meer: Levi Miller, Hugh Jackman en Garrett Hedlund

Releasedatum: 7 oktober 2015

Plot Pan

"Every legend has a beginning."

Een wees wordt naar de magische wereld van Neverland gebracht. Daar aangekomen wordt hij de redder van de inboorlingen en leidt hij een opstand tegen de gemene piraten van Neverland. Uiteindelijk ontdekt hij hier zijn lot, veranderen in de legendarische held Peter Pan.

avatar van vranque

vranque

Kinderfilm of niet. Zal allemaal best wel maar wat is dit prachtig in elkaar gezet. Mijn god, hoe wil je het hebben. Maar het begint bij mij al wel een beetje een beangstigende trend te worden dit al normaal te vinden. En daardoor minder interessant. Zeker als het verhaal wat achterblijft. Toch....

avatar van Phantasm

Phantasm

Prima en leuk in elkaar gezette film met mooie muziek erbij, kijkt lekker weg, special effects mogen er ook wezen.

avatar van mer1973

mer1973

stinissen schreef:

Vreselijk, het genre is al niet mijn ding maar die trailer slaat alles. Om de ramp extra kracht bij te zetten hadden ze ook nog Johnny Depp een rol moeten geven dan was het letterlijk het drama van het jaar. Maar misschien wordt het een succes onder de kinderen tussen vier en zes jaar

Dus je stemt aan de hand van een trailer.

Volgens mij is dat niet de bedoeling.

avatar van stinissen

mer1973 schreef:

Dus je stemt aan de hand van een trailer.

Volgens mij is dat niet de bedoeling.

Je let niet goed op dat bericht wat je quote was van geplaatst op 28 november 2014, en me stem is ruim een jaar later..... Pan (2015)

avatar van mer1973

mer1973

stinissen schreef:

Gelukkig.

Had ook niks anders verwacht van crew leden.

avatar van Matt81

Matt81

En weer een origin story. Het lijkt wel alsof de laatste jaren niets anders zien. Verhaal is flinterdun en vol cliche's Die terrornonnen op het begin alleen al. Hoofdrolspeler en Jackman doen het echter vermakelijk en t ziet er allemaal prima uit> Goed vermaakt op de zondagmiddag zo!

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Goed om eens gezien te hebben maar kon op vele vlakken beter. Jackman was het grootste pluspunt van de film vond hem goed spelen als blackbeard. Snap ook wel niet waarom de piraten in hemelsnaam een liedje van nirvana zongen weet niet waar dat eigenlijk op sloeg. De rest van de acteerprestaties stellen niet veel voor en zijn bij sommige slecht vind ik. Zaten hier en daar wel een paar leuke scenes in. Zoals met de krokodil die spijtig niet lang duurde. Maar word nergens echt speciaal. Effecten zijn wel mooi. Al bij al goed voor een keer maar zal hem zeker niet kopen op bluray. Ben dan ook niet echt een fan van Wright. Krijgt van mij een 6/10

avatar van mcgraig

mcgraig

Het eerste uur vond ik prima vermaak met een goeie cast maar in de tweede helft wordt het ineens het schiet, spring, rollebol en knalwerk zoals je al zo vaak gezien hebt. Ook opvallend dat de sfx een stuk minder worden. Tegenvaller helaas

avatar van Brabants

Brabants

Petje af voor deze productie; want ze zijn erin geslaagd om van een dergelijk eenvoudig verhaal een ingewikkelde en ronduit saaie puinhoop te genereren. De casting is ronduit slecht en op een uitzondering na(Jackman) komt geen enkel karakter echt goed tot zijn recht. Ondanks een geweldig optreden van Jackman, had ook Blackbeards aandeel vele malen interessanter kunnen zijn.

avatar van DVD-T

DVD-T

Het visuele aspect en Jackman waren zo'n beetje de enige lichtpunten in dit verhaal over Peter Pan.

Ken het verdere oeuvre van Wright helemaal niet en zijn zeker niet films die ik erg snel op zou zetten dus kan ook helemaal geen vergelijking daarmee trekken. Wat wel duidelijk is, is dat hier gewoon geen eigen stempel in is te bekennen. En dat zijn we niet gewend van een studio als Warner, die regisseurs vaak hun eigen gang een beetje laten gaan. Dat hebben we in het verleden gezien bij bijvoorbeeld een Kubrick en recenter natuurlijk de Wachowski's en Snyder.

Visueel is dit een absoluut pareltje. Erg mooi gebruik van kleuren, de wereld van Neverland ziet er fantastisch uit. De creaturen, de indianen, de krokodil en de mijn. Het ziet er allemaal zeer fraai uit.

Jammer dat het voor de rest erg leeg voelt. Verhaal mist volledige inspiratie en het verloop daarvan is erg rommelig, de muziek is maar matig en laat het geheel niet episch aanvoelden. Nergens is het spannend en meeslepend. De film was me eigenlijk al kwijt bij Nirvana. WTF was dat?! En in de editing was het ook al zo'n rommeltje. Leek wel alsof de productie stop is gezet en de film niet compleet was. De visual effects waren ook karig.

Acteerwerk buiten Jackman om was het ook gewoon niet. Hedlund probeert het wel, maar zijn karakter is zo slecht geschreven/uitgewerkt dat hij totaal niet goed overkwam. Miller, ook totaal niet overtuigend en is gewoonweg niet in staat de film te dragen. Zijn emoties vond ik ook maar nep overkomen. Grootste miscast is Mara. Echt totaal niet passend in deze rol. Jackman met zijn overacting was wel het beste. Waar iedereen voor hem vreesde, komt hij wel het beste uit de verf. Erg leuke rol.

Misschien was het beter geweest om de stekker vroegtijdig uit dit project te trekken. Visueel zeker aantrekkelijk, maar voor de rest is het erg leeg. Liefdeloos gemaakt lijkt het wel. Jammer want de trailers spraken me wel erg aan.

avatar van filmkul

filmkul

Matige, kleurrijke fantasie film. Het verhaal is wat verbouwd ten opzichte van het origineel. Best aardig maar waarom? De film verloopt vlot en verveelt geen moment. Helaas brengen de bordkartonnen karakters totaal geen ziel in de film. Samen met de overdaad aan special effects geeft dit een slappe zoutloze film zonder enige spanning. De aankleding is best aardig en visueel valt er ook weinig te klagen. Slappe hap. 2.0

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Joe Wright vind ik een fijne regisseur. Een degelijk maar goed verhalenverteller die vooral veel leuks uithaalt met zijn camera en soms ook montage. Nu zat ik niet echt op deze Pan te wachten, maar je hoopt dan toch iets terug te zien van zijn leuke ideeën. Maar niets van dat alles, en daarmee wordt dit een vervelende kinderfilm.

Een kinderfilm, en dat is het. Maar wel op de vervelende manier. Spannend wordt het nergens, spectaculair ook niet en de film kabbelt maar voort. En nergens zit er maar een shot in dat ik denk, ja, wauw. Het is allemaal wel bombastisch, maar vrij zielloos gefilmd en Wright lijkt vooral onder de indruk te zijn van alle cgi dat hij de rest maar vergeet.

Dan blijven de decors over die heel aardig zijn en een prima Mara die de film nog enigszins redden, maar laat Wright weer snel volwassen literatuur verfilmen of zoiets als Hanna. 1,5*.

avatar van james_cameron

Overdaad schaadt, dat blijkt maar weer. En dan vooral een overdaad aan CGI. Deze prequel van het Peter Pan-verhaal heeft een hoog tempo en door al het spektakel zul je je niet snel vervelen, maar slechts weinig scenes maken enige indruk en de personages zijn dermate vlak en oninteressant dat de hele film feitelijk verspilde moeite is. Hugh Jackman is nog wel vermakelijk als Blackbeard en de jonge Levi Miller kan er mee door als Peter, maar Garret Hedlund is behoorlijk miscast als Hook. Veel aktie en heel veel special effects, maar het resultaat is eigenlijk net zo weinig memorabel als Steven Spielberg's Hook. Ook hier ontbreekt het de film aan een sterk plot.

avatar van Waxmask

Waxmask

Neverland-Nirvana-Nevermind moet de grap waarschijnlijk zin geweest in deze verder redelijke 4th wall brekende fout. Toch denk ik dat de oude Hook met Robin Williams en Dustin Hoffman leuker voor kinderen is qua verbeelding en jezelf er in kunnen verplaatsen. Verder heel erg Avatar/Endor planeet achtig, mooi maar allemaal zo'n platte geforceerde settings. Dat in die boomhutten met Avatar Ang was voor mij de druppel.

avatar van Waku

Waku

Het welbekende oer oude verhaal is wederom verfilmd, en met succes.

Vlot verteld verhaal met een heel klein musical tintje.

En eindelijk voegt 3D weer iets toe in een film. In deze "Pan" was het zeker een meerwaarde. Het leukte de film zeker op. Best wel genant dat ik Hugh Jackman pas herkende toen ik zijn naam op de aftiteling las.

Hoe dan ook, "Pan"is een leuke film, voor jong en oud. Aanrader voor de aankomende feestdagen.

avatar van Waku

Waku

Ik meen overigens voor zo';n twee seconden aan het begin van de film Robert Duvall gezien te hebben als oude Blackbeard.......maar twijfel of het hem was.......zie ook niets op IMDB staan bij de volledige cast, kan iemand mij bevestigen en uit de vertwijfeling helpen?

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Leuk om even weg te dromen in de wereld van Peter Pan. Wel had ik iets meer van zijn vliegcapaciteiten terug willen zien. Ook spelen de meeste acteurs een vrij doorzichtig typetje, inclusief Jackman als Blackbeard. De avonturen die aan bod komen hebben zo hun charme maar zijn tergelijkertijd ook wat sentimenteel en laten geen onuitwisbare indruk achter.

avatar van SpinPSB

SpinPSB

Grappige wegkijk film voor een luie zondagmiddag. Leuke special effects, zat allemaal goed in elkaar. Absoluut hoogtepunt was toch wel Smells like teen spirit!

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Mooie en magische prequel van het Peter Pan verhaal, een festijn van kleuren en bombastische muziek. Visueel prachtig weergegeven avontuur vooral met die battle op het einde. Alleen vond ik dat het conflict tussen Peter Pan en Hook tot leven mocht komen. Nu is hij de hele film een buddy voor Pan, waar ik me niet aan verwachtte. Die Nirvana knipoog vond ik persoonlijk wat flauw. Commerciële hedendaagse cultuur mengen in een fantasyverhaal is eigenlijk not done. Snap daar de zin niet van.

avatar van bjerik76

bjerik76

de effecten, landschappen en cast waren prima.

Het is gelukkig niet een remake van het bekende verhaal, het speelt zich allemaal af voordat Peter nog kon vliegen, Hook nog geen haak had, en het verhaal met de krokodil ect.

Toch kan de film niet tippen aan de vorige Peter Pan films zoals Hook of Peter Pan.

De versie uit 2003 ( Peter Pan blijft toch mijn favouriet.

avatar van the new guy

the new guy

Zonde!

Man wat jammer. Hier zat volgens mij echt een epische trilogie in. Dat zal 't na te weinig succes niet worden denk ik. Dat ligt niet aan het verhaal, zeker niet aan de visuele prestatie, maar enkel en alleen aan matig acteerwerk. Jackman is goed. Maar Pan en Hook zijn echt te slecht. Pan kan nog wat worden maar Hook straalt B-film uit. Rare stem opzetten, net te bruin, jaren '90 kapsel, vreemd accent en overacting.

Kortom: Zeker de moeite waard als visueel spektakel, verder niet bijzonder.

avatar van ikkegoemikke

ikkegoemikke

“Have you come to kill me, Peter?

I don't believe in bedtime stories.”

Zo af en toe laat ik me verleiden tot het kijken van een verfilming van een sprookje. Zelf ben ik een fervent fan van de film “Hook” met Robin Williams in de rol van een volwassen Peter Pan die vergeten is hoe het was in zijn kindertijd. Een originele variant op het aloude sprookje over Peter Pan, het jongetje dat nooit volwassen wil worden en die avonturen beleeft op het eiland Neverland. “Pan” benadert het verhaal over Peter vanuit een ander perspectief. Het situeert zich namelijk in het pre-Peter Pan era waar we hem zien als een pasgeboren baby’tje dat te vondeling wordt gelegd bij een weeshuis dat geleid wordt door een bende nonnen die het hoofdstuk over barmhartigheid en liefdadigheid in de bijbel hebben overgeslagen. Het weeshuis lijkt eerder op een concentratiekamp waarbij alle knulletjes strikte regels moeten volgen en behandeld worden als slaven. De vergelijking met “Oliver Twist” is onvermijdelijk. En om eerlijk te zijn was dit voor mij het meest magische uit de hele film. Hetgeen hierna volgt is een bombastisch verhaal dat een nogal chaotische indruk nalaat .

Zogauw Peter (Levi Miller) uit zijn bed wordt gelicht, door aan elastiek hangende piraten, en aan boord wordt gehesen van een door het luchtruim zeilend piratenschip, schakelt de film een paar versnellingen hoger. Toegegeven, de scène met het door de lucht vliegende zeilschip dat achterna wordt gezeten door gevechtsvliegtuigen ziet er adembenemend uit. En ook de onherkenbare Hugh Jackman als kapitein Blackbeard is grandioos. Een magistrale rol en waarschijnlijk het meest excentrieke personage dat Jackman ooit heeft vertolkt. Maar spijtig genoeg zijn de speciale effecten en computer geanimeerde beelden zo dominant gedurende de hele film, dat het magische van het originele verhaal langzaam plaats maakt voor wat de huidige magiërs in de speciale effecten afdeling uit hun mouw kunnen toveren.

Op een bepaald moment keek ik vol ongeloof naar het scherm. Niet door de overweldigende beelden of wervelende actiescènes, maar wel doordat een menigte piraten en gekidnapte weeskinderen luidkeels “Smells like teen spirit” van Nirvana in koor zongen. De eerste momenten had ik het niet direct door. Maar dan kon ik mijn oren niet geloven. Ik had nooit gedacht dat dit meesterwerk zou gebruikt worden in een verfilmd sprookje. En waarom in godsnaam dit nummer? Klinkt “Nevermind” zoals “Neverland”? Wordt Cobain gezien als iemand die nooit volwassen wou worden? Ik vond en vind het nog steeds een bizarre muziekkeuze en peins dat Cobain zich in zijn graf omdraait na het vernemen van het nieuws dat één van zijn songs in een sprookjesfilm werd gebruikt. In mijn ogen een ongepast en irrelevant moment.

En verwacht je daarna aan een mengelmoes van door elkaar geklutste rariteiten. Van een Indiana Jones-achtige medegevangene Hook (Garrett Hedlund), die uiteraard in een latere fase een aartsvijand van Peter zal zijn, naar beeldschone zeemeerminnen. Indrukwekkende beelden van havens die zweven in de lucht en piratenboten die over waterbubbels varen in de lucht (wat me deed denken aan een Dali kunstwerk). Zelfs een Peter Pan die rond Saturnus zweeft. Redelijk abstract en bizar op sommige momenten. Maar echt magisch werd het niet. Het betere vliegwerk van Peter blijft beperkt. Tinkerbell heeft ook maar een beperkte rol. En verder is er veel stuntwerk vol schermutselingen en achtervolgingen.

Een beetje overdreven allemaal. Wat rest zijn de excellente vertolkingen van Miller en vooral Jackman. En niet te vergeten de toch wel grappige bijdrage door Sam Smiegel (Adeel Akhtar). Maar ondanks de sublieme vertolkingen en de geslaagde decors, was het eindresultaat toch maar zwak. Ik vrees er zelfs voor dat men al plannen heeft voor een vervolg hierop. Ik zit er in ieder geval niet geestdriftig op te wachten.

Hello, hello, hello, how low. Oh well, whatever, never mind.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

the new guy schreef:

Zonde!

Pan kan nog wat worden maar Hook straalt B-film uit.

Hook leek me meer een cliché Indiana Jones figuur.

avatar van DragQueen

DragQueen

Fantasievolle avonturenfilm omtrent Peter Pan. Visueel ziet het er gelikt uit. Het verhaal steekt leuk in elkaar, en er word met inleving geacteerd door de cast. Vermakelijke film. 3 Sterren.

avatar van _Casper_

_Casper_

Had er zelf wat meer van verwacht, maar gewoon leuk een x gezien te hebben

avatar van JoanG

JoanG

Sorry maar wat is dit voor film.. Waarom Nirvana en die neverbirds zagen er ook niet uit. Heb hem halverwege maar afgezet wat een slechte film.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Best aardig... voor een kinderfilm dan. Het ziet er allemaal prima uit en Jackman doet het goed als slechterik. Het gezang vond ik iets te veel van het goede. Leuke film voor de kleintjes maar voor volwassenen is het toch iets te kinderachtig. Voor mij wel in ieder geval.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1954 berichten

Een vermakelijke actiefilm. Met soms mooie special effects. Toch was de film niet echt heel sterk. Maar hij keek goed weg. Een leuk tussendoortje. Hoewel er volgens mij wel veel geld in is gepompt.

avatar van yesplease

yesplease

Er is erg veel moeite gedaan om iets moois te maken van deze avonturenfilm voor kinderen.

avatar van Yugnav

Yugnav

Prachtig in elkaar gezet. Het zag er allemaal fantastisch uit. Maar al het andere bleef ver achter. Jammer, want dit had een topper kunnen zijn voor zowel jong als oud. Nu zullen alleen de kleintjes er blij mee zijn.