• 9.376.808 stemmen

Alternatieve titel: By Way of Helena

Geregisseerd door: Kieran Darcy-Smith

Met onder meer: Liam Hemsworth, Alice Braga en Woody Harrelson

Plot The Duel

"Vengeance cannot be denied."

Het is 1887 en de alom gewaardeerde prediker Abraham Brant is een vooraanstaand persoon in het dorpje Mount Hermon, Texas. Overal waar hij gaat lijken dood en verderf hem achterna te gaan. Als vlak bij zijn huidige woonplaats, aan de oevers van de Rio Grande, een aantal lijken wordt gevonden, wordt de moegestreden Texas Ranger David Kingston op onderzoek uitgestuurd. Abraham is echter degene die David in diens jeugd van zijn vader beroofde, waardoor zich bij David wraakgevoelens beginnen op te kroppen.

avatar van stinissen

Hmmmm lijkt me wel wat

avatar van Decec

Decec

Ik ook...

• 19680 berichten

Kan al niet wachten (maar zal wel moeten )

avatar van Kondoro

Kondoro

Kan niet wachten op de trailer! Plot klinkt al goed!

avatar van LuukRamaker

LuukRamaker

• 2020 berichten

Hier alvast een aantal foto's van de set. Ik ben hier wel benieuwd naar.

avatar van brabusRUS

brabusRUS

Dit lijkt mij een heerlijk film! LuukRamaker Thanks voor de foto's!

avatar van MH040

MH040

vind deze character posters er beter uitzien: Poster 1, Poster 2.

• 19680 berichten

Ik had gerekend op een degelijke western, aan hand van eerdere berichten over de film, en ik mag nu zeggen dat ik niet teleurgesteld werd,

Dit is een verrassend sterke western.

Prima acteerwerk van Harrelson, Hemsworth en Braga, en ook van diverse bijrol acteurs en actrices.

De sfeer is dreigend, duister, en dat blijft vrijwel heel de film door gehandhaafd.

De aparte muziek past daar perfect bij.

Een harde film is dit ook, met nogal wat wrede scènes.

Harrelson is uitstekend gecast in de rol van Prediker Abraham Brant, en trekt alles uit de (acteer)kast om die griezel zo neer te zetten dat je er de rillingen van krijgt.

Hemsworth is geloofwaardig als de Texas Ranger David Kingston.

Hij laat zien waar die harde wetsdienaren voor stonden.

De film werd geheel opgenomen in Mississippi, en niet in Texas, waar het verhaal speelt.

Storen doet dat echter geenszins.

Normaliter ben ik niet zo dol op duistere westerns, maar deze is m.i. zeer de moeite waard.

avatar van Antonev

Antonev

Als Western fan ben ik hier toch wel heel erg benieuwd naar! Fantastisch ook dat alles-kunner Woody meedoet!

avatar van Waku

Waku

Dankzij een weergaloze Harrelson is deze western "The Duel" eentje geworden om van te genieten.

Goed verhaal, een typisch western sfeertje.

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Redelijke western/thriller met prima acteerwerk. Het verhaal vond ik een beetje apart, het is een mix tussen een western en een thriller over een sekte dat neigt naar het occulte. Ik vond het een vreemde mix en vond het niet helemaal bij elkaar passen. Het begin was in ieder geval sterk maar je weet dan ook al gelijk hoe het ongeveer gaat eindigen. Verder verveeld het verhaal niet, er zit genoeg actie in en is het allemaal wel vermakelijk. Het einde vond ik dan weer niet zo sterk, een man die zijn eigen been afsnijdt zonder een kick te geven is niet echt realistisch, er wordt eigenlijk niet meer getoond hoe het met de ranger afloopt

Pazmaster

Had je het geluid uit staan bij die scène aan het eind van de film?

avatar van schumacher

schumacher

Meestal vind ik trage films behoorlijk saai tot zelfs pokkesaai maar af en toe heb je films die traag zijn en waar er op zich niet zoveel in gebeurt zoals in deze film hier en toch vond ik die echt goed.

De spanning blijft behouden, het blijft gewoon boeien, het verhaal is goed en heel wat goeie acteurs die echt wel top speelden en daardoor de film naar een hoger niveau brachten.

De muziek vond ik ook gepast en goed.

Eindelijk nog eens een goeie western film en deze film bewijst dat het niet altijd een constante aktie of geschiet moet inzitten. Gewoon super dit filmpje.

avatar van Pazmaster

Brix schreef:

Pazmaster

Had je het geluid uit staan bij die scène aan het eind van de film?

Nee hoor dat niet, maar ik vind gewoon dat hij verdomd weinig geluid maakt.

Maar goed het waren harde jongens natuurlijk vroeger in het wilde westen

Pazmaster

Ik vond het wel bij zijn gestoorde karakter passen, maar o.k. ik zou zelf anders piepen (maar heb ook een ander karakter, dat wel natuurlijk )

avatar van DragQueen

DragQueen

Een genietbare Western, waarin Hemsworth weet te overtuigen, maar Harrelson de show steelt. Verder is het geheel sfeervol in beeld gebracht en steekt het verhaal onderhoudend in elkaar. 3,5 Ster.

avatar van coumi

coumi

Mooie verpakking, te lege inhoud. Oogt als een western, maar heeft de pretenties om wat meer te zijn en gaat daar de fout in. In feite een eenvoudige wraakfilm, maar een subplot over Harrelson's nevenactiviteiten werkt niet echt, is erg onduidelijk, waardoor je naar een onevenwichtige film zit te kijken.

Booswicht Woody speelt hier één van zijn beste rollen, en mag naast mooie brave jongen Hemsworth de show stelen, maar de wat al te ambitieuze makers laten hem in de steek, met deze niet goed afgeronde, onvolledig ogende vertelling.

avatar van Antonev

Antonev

Ja, wat moeten we er nu van zeggen? De acteerprestaties waren van hoog niveau, evenals de aankleding en alles er omheen. Toch wist deze film mij niet te grijpen en ik vond hem op sommige stukken gewoon saai. Was om heel eerlijk te zijn blij om de aftiteling te zien. Harrelson weet zijn rol als engerd toch wel mooi uit te dragen. 2.5*.

avatar van Bruut

Bruut

Zeer matige film, geheel eens met Antonev. Heel vreemd verhaal met heel erg veel nog vreemder karakters.

• 19680 berichten

Hopelijk snel op Blu-ray te koop

avatar van Barry83

Barry83

Aparte western, met ook een redelijk vreemd verhaal wat de weinig uitgediept wordt. De harde actie scenes en goede acteur prestaties maken daarentegen veel goed.

avatar van lezertje

lezertje

Bijzondere film, waarin het verhaal in een aangenaam rustig tempo vertelt wordt. Thriller in het jasje van een western. De protagonist ontpopt zich tot een zelfde meedogenloze killer als de moordenaars waarop hij jaagt. En Woody Harrelson is groter dan groots.

avatar van mr rumson

mr rumson

Deze western lijkt in het begin een traditionele western te zijn .

Maar wanneer Texas Ranger David Kingston het troosteloze dorpje Mount Hermon met zijn vreemde bewoners binnenrijdt krijgt de film een wat mysterieus sfeertje mee.

De sfeer word nog eens extra aangedikt door de prima soundtrack.

Woody Harrelson als de op het eerste gezicht vriendelijke prediker Abraham Brant zit goed in zijn rol.

Liam Hemsworth als de Texas Ranger doet het ook goed, voor mij mag hij wel in meer westerns spelen .

Maar ook de rest van de acteurs acteerden niet onverdienstelijk.

Met de actie scenes daar zit het ook wel goed mee al vond ik het einde weer wat minder doordat het te lang doorging.

Al met al heb ik mij prima vermaakt met deze iets wat vreemde western .

Een western met een iets wat mysterieus tintje.

avatar van Left4Dead

Left4Dead

Prima prent die goed wegkijkt, het is allemaal aardig opgezet. Verwacht geen enorme actiefilm met veel shoot outs, maar een rustige opbouw van het verhaal. op sommige momenten hard maar realistisch in beeld gebracht. Het is allemaal erg plat gebracht, what you see is what you get, enige uitdieping beperkt gebleven.

De cast laat zien dat ze de rollen aan kunnen, beeld en geluid staan er prima op. The Duel werkt zich gestaag naar de eindconfrontatie en ik moet eerlijk zeggen dat je daar lekker warm en klaar voor gestoomd wordt. Maar toch heb ik het gevoel iets te missen in deze prent, misschien komt het ook wel doordat het verhaal aardig "leeg" gebracht wordt.

Zit te dubben tussen 3** en 3,5**, dit keer erg lastig. Nou vooruit 3,5**, gaat zeker een herziening krijgen.

avatar van Therapiet

Therapiet

Zeer matige tot slechte film. Het verhaal pakte totaal niet.

1.0

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Tja wat zal ik zeggen over deze film. Aardig niet bijzonder, wel voloende 3.0

avatar van John Milton

John Milton

Erg vlak, onevenwichtig en bij vlagen saai. Enkele scénes zijn wél de moeite waard, maar de film lijkt niet echt te kunnen kiezen waar hij nu naar toe wil en hoe hij daar het beste komen moet. Harrelson is de moeite, maar dat is hij eigenlijk altijd. Hemsworth is dat niet, en daarvoor geldt hetzelfde als je het mij vraagt. Nee, ik vond het nogal zouteloos. Als je dan toch een bijzonder element in je Western wilt stoppen dat er normaal niet inzit, doe het dan als Bone Tomahawk.

avatar van Brabants

Brabants

The Duel beschikt als film over veel potentie maar wat je te zien krijgt is slechts een schijnvertoning. Een behoorlijke cast doet goed z'n best en het verhaal op zich is zeker interessant. Toch is het plot matig uitgewerkt en blijven de karakters zeer oppervlakkig en clichématig. Het is dan ook bij vlagen moeilijk om de aandacht erbij te houden en dan is het voor mij verre van een succesvolle western.

avatar van blurp194

blurp194

Mooie film.

Geen stereotype western met een scherpe scheiding tussen goed en kwaad en een simpel verhaal eindigend in een shootout. Of toch? In ieder geval worden de karakters van Harrelson en Hemsworth veel verder en veel dieper uitgewerkt dan in het genre gebruikelijk was in de tijd van John Wayne. Voor Harrelson doet dat weer erg mooi, maar ik vind Hemsworth daar ook zeker niet in tegenvallen - je kan het zwak en zouteloos vinden, maar ik zie er de precieze tegenpool van het manipulerende en welbespraakte personage van Harrelson in.

Van verhaal dan al verrassend, wat mij ook erg goed bevalt is de cinematografie. Knap en schitterend in beeld gebracht, hoewel ook hier misschien niet precies heel stereotype - weinig beelden van verre horizonten en scherpe canyons, maar daarom niet minder prettig.

avatar van Rodger

Rodger

Prima film, met een mooie rol voor Bad Guy ,.. Woody Harrelson.

3.0***