Genre: Actie / Avontuur
3,6 (352)
Gesproken taal: Kantonees, Nederlands en Engels
Releasedatum: 29 januari 2004
Plot Fighting Fish
A-Ken is een mysterieuze vreemdeling uit Hong Kong die zoekt naar de toedracht van de moord op zijn broer. Jennifer (Chantal Janzen) en A-Ken (Kim Ho Kim) ontmoeten elkaar als hij net in Nederland is gearriveerd. Niet alleen is in de Chinese onderwereld niets zoals het lijkt, maar ook hun relatie wordt hen door zowel de Nederlandse als de Chinese cultuur niet in dank afgenomen.
davidov
Sinds de première eind januari tijdens het Internationaal Filmfestival Rotterdam hebben 6600 bioscoopbezoekers de film gezien, meldde UIP. Deze week gingen films als Feestje! en School of Rock in première die ongeveer dezelfde jonge doelgroep bedienen.
Volgende week gaan maar liefst acht nieuwe speelfilms in de Nederlandse bioscopen draaien, waaronder Suske en Wiske: De Duistere diamant, Spy Kids 3D, Peter Pan en Cold Mountain. Films waarvan veel wordt verwacht. ,,Er is gewoon een gebrek aan filmdoeken'', aldus de woordvoerster van UIP.
UIP sluit niet uit dat de film alsnog terugkeert in de bioscoop. ,,Nog niet alle bioscopen hebben hem geprogrammeerd. Wellicht dat de film in maart weer te zien is.''
hmm jammer misschien had ik hem nog wel willen zien....en het is natuurlijk zonde van een Nederlandse productie, proberen ze eens wat nieuws krijgen ze dit....zal ze niet aansporen om binnenkort nog eens origineel te doen (dat betekend dus nog meer oorlogs films en costa rommel)
BoordAppel
Dan moeten ze maar eerst goed nadenken over een origineel idee en dat ook goed uitvoeren, dan zullen er wel wat meer mensen naar de bioscoop gaan. Over wat nieuws gesproken: is zoiets als van god los al eerder in NL gemaakt?
BoordAppel
Nou veel mensen zeggen dat als er iets nieuws wordt geprobeerd het meteen de grond in wordt geboord door iedereen en dat het zo nooit wat kan worden. Daar ging het op een gegeven moment bij deze film ook over door de mensen die zeiden dat het best een goeie film kon worden en dat andere mensen het idee van een NL martial arts film meteen de grond in boorden. Maar van god los was volgens mij voor NL begrippen een originele film, zoiets bestond nog niet maar die film is wel goed gelukt en trok veel bezoekers. Dus klopt hun argument niet en is dit gewoon een slechte film en ligt het er niet aan dat iedereen dit bij voorbaat een slechte film vind.
Geef mij maar oorlogsfilms en Costa rommel... Ik denk trouwens dat je het snel met me eens bent zodra je deze film gezien hebt
davidov
hehe die oorlogsfilms zijn nog wel te pruimen, zeer goed zelfs soms (karakter is geen oorlogs film maar wel zo'n typische NL film...set way back in time)
maar die costa rommel kan ik echt niet tegen, het RTL 4 GTST gehalte is iets te hoog voor mij
Maar die RTL 4 GTST rommel is nog altijd van veel hoger niveau dan FF.
PS. is het iemand al opgevallen dat alle personen die de film hoger dan een 1,5 gaven bijna nooit op een andere film gestemd hebben en alleen rond de premiere van FF op deze site actief waren.
Dit gebeurd zoveel: mensen die maar op enkele films stemmen en die je dan nooit meer terugziet.
bioscoopzaal
Lachen met Ron Smoorenburg:
Name: Ron Smoorenburg
Homepage: http://www.ronsmoorenburg.nl
Hometown: Holland
Sent: 15.25 - 27/11
Hey Cecicla... how are you.. I just finished the first dutch martial art movie www.fightingfish.nl .. How are you...???? Your page looks great...greetings ..ROn
De ouwe plugger.
(Geplukt uit het gastenboek van b-actrice Cecilia Bergqvist.)
Gorro
Daar is ook niet veel van terecht gekomen
BoordAppel
Ik heb trouwens het idee dat het aantal stemmen hier meer zegt over de kwaliteit van de film dan het gemiddelde.
Safri
Dat is een goeie inderdaad
Rujar
Een film met Jennifer de Jong
GADVER BAH!!!!!!!!!!!
Trouwens de mensen die een 4* en hoger hebben gegeven heb nog nog maar op twee films gestemd..... vreemd weer....
Locutus
Toneelstukjes, slechte muziek en saai ongeloofwaardig verhaal. Een uitsmijter die karate gaat doen in een discotheek? Hou toch op!
Quentin
Iemand behoefte aan een nieuwe aflevering van "lachen met Ron"? Kijk eens naar het abnormaal domme programma: "Fight Master of hoe ze het zelf uitspreken .... Fight Maester". Daarin vertelt Ron je toch eens een lesje over zijn spirituele ervaringen en invloeden op zijn lichaam en hoe andere er mee om moeten gaan
Smoorenburg is volgens mij een carriere (nadat hij toch nog een in slimme bui heeft ingezien dat hij geen filmster wordt) als yoga-goeroe aan het nastreven.
Fiend
Wat een slechte film. Het idee is wel leuk maar echt helemaal verkeerd uitgepakt. Heb op een gegeven moment die "gevechtscenes" ook maar doorgespoeld.
Quido
UIP en Nederlandse films. 't Wil niet samen gaan.
De Zeemeerman, Feestje! en nu Fighting Fish ...
Absoluut een van de meest vervelende en slechtste films van de afgelopen jaren. Verhaal is filterdun en de dialogen raakten kant noch wal. De vechtscènes leken eerder een demonstratie; dat ze elkaar niet raakten was duidelijk te zien. Het leek meer een spelletje tussen de twee acteurs.
Voor de rest ook niet veel soeps. Bijna net zo vervelend om naar te kijken als Intensive Care ... en zoiets maak ik niet graag mee!
Soeperman87
Kunnen die mensen na een afwezigheid van 3 maanden niet verwijderd worden ofzo?
Dat vermijd veel valse stemmen..
V
Dat Ron Smoorenberg de beste acteerprestaties aflevert zegt genoeg lijkt me. Een van de slechtste films die ik ooit heb gezien!
lila
Jeeeeetje wat irriteerde ik me aan deze film. Alles! vooral chantal janzen, poe pf nooit meer.
Deze zou toch hoog in de flop 100 moeten kunnen komen.
Mr Orange
Verschrikkelijk. Ergens zou toch iemand binnen die maatschappij moeten zeggen: "Jongens, dit kunnen we de mensen niet aandoen." De slechtste Nederlandse film ooit. En ik heb heeeeeele slechte gezien.
Blij dat ik hem niet in de bios gezien heb, want ik zou er erg kwaad om worden als ik hier 6 Euri aan uitgegeven zou hebben. Wie controleerd in godsnaam de kwaliteit van films voor ze uitkomen.....
Hij is ook na een week uit roulatie gehaald en bijna niet verkrijgbaar op dvd.
V
ik vond de film toch redelijk vermakelijk
Je geeft 5 fucking sterren????

Wat een rommel. Cliché verhaaltje, verschrikkelijke cast (doe die Smoorenburg in een raket en schiet hem ver hier vandaan) en ook de martial arts, waar de film op zou moeten draaien zien d'r niet uit. Duidelijk te zien dat keer op keer de tegenstander niet geraakt wordt. Een beetje het Blood and Bones-gevecht gevoel, maar dan de hele film. Slaapverwekkend dit...
aSMoDeuS
Ron Smoorenburg...
De naam alleen al!
En wat een gigantische knudde film.
Slecht afgekeken van de Aziaten.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Vanaf vandaag kijk je op Netflix naar de misdaadserie 'Animal Kingdom'