• 9.374.052 stemmen

Met onder meer: Kim Ho Kim, Chantal Janzen en Jennifer de Jong

Gesproken taal: Kantonees, Nederlands en Engels

Releasedatum: 29 januari 2004

Plot Fighting Fish

A-Ken is een mysterieuze vreemdeling uit Hong Kong die zoekt naar de toedracht van de moord op zijn broer. Jennifer (Chantal Janzen) en A-Ken (Kim Ho Kim) ontmoeten elkaar als hij net in Nederland is gearriveerd. Niet alleen is in de Chinese onderwereld niets zoals het lijkt, maar ook hun relatie wordt hen door zowel de Nederlandse als de Chinese cultuur niet in dank afgenomen.

avatar van gotti

Wat een rommel. Cliché verhaaltje, verschrikkelijke cast (doe die Smoorenburg in een raket en schiet hem ver hier vandaan) en ook de martial arts, waar de film op zou moeten draaien zien d'r niet uit. Duidelijk te zien dat keer op keer de tegenstander niet geraakt wordt. Een beetje het Blood and Bones-gevecht gevoel, maar dan de hele film. Slaapverwekkend dit...

avatar van otherfool

otherfool

Dit is echt zooo slecht... Waanzinnig slap 13/dozijn verhaaltje, slecht acteerwerk, slaapverwekkende gevechten (dat kan toch niet de bedoeling zijn). De 2 korte filmpjes op de dvd zijn een stuk aardiger dan deze flop.

1*.

avatar van Quentin

Quentin

Uitzonderlijk beroerd gemaakt. Een goed verhaal (en misschien redelijke acteurs) verwacht ik niet bij een film in dit genre, dat deze film op dit niveau erg slecht is hoeft niet allesbepalend te zijn. Maar in deze film ontbreekt het aan het cruciale: fatsoenlijke aktie. De spaarzame aktie-scènes die de film telt zijn gewoon ronduit slecht gemaakt. Camerawerk en montage (uitermate belangrijk voor overtuigende gevechten) zijn uiterst beroerd, op geen enkel moment is de aktie indrukwekkend, spannend of boeiend. 90% van de tijd rijdt een dolly maar wat op en neer. Daarnaast is het martial arts werk zelf ook erg soft en nep.

avatar van neo

neo

''Dit is geen Hong Kong'' zegt de vader in de film. En dat is het zeker niet. Daarvoor is alles net niet goed, zoals de geluidseffecten die net niet de krachtige impact weergeeft in een gevecht. Het slot vond ik in zeker zin nog wel vrij goed. Maar in het algemeen overtuigt het niet echt. Het verhaal nam ik voor lief, de locatie had/heb ik lief. Vond het wel leuk hoe men probeerde een groot Chinatown te creeeren, door precies op die paar goede plekken te filmen in Rotterdam. Muziek van Yorick Goldewijk vond ik vaak integer en mooi. Maar dan is er nog het slechte acteren van vele en wat andere kritiek. Middelmatig, maar wel vrij vermakelijk. 2 sterren

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Een lam verhaal? Boeiend! Slecht acteerwerk? Boeiend! Slechte actie? Auw, de doodsteek voor je martial arts film.

De acteurs zijn best bekwaam aan hun acrobatiek te zien maar toch overtuigt de actie geen seconde. Klappen komen niet aan en alles ziet er enorm ingestudeerd uit. Erg slechte choreografie dus. Als de film dan verder nog het tempo van een dooie slak heeft blijft er weinig over om van te genieten.

Ook jammer dat alles zo internationaal moet.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Nu heb ik sowieso al weinig met kung-fu/ martial arts producties, maar Fighting Fish hier sloeg echt alles. Een oninteressant plot, met uiterst afgezaagde en lachwekkend slechte momenten, en de meest übersaaie personages. Ook het acteerwerk is echt zwaar onder de maat. Met name Chantal "kijk mij eens mooi zijn en alles kunnen" Janzen en die gast die haar broer speelt (volgens mij was dat Smoorenburg), gaan werkelijk grandioos af. Daarnaast dreigen de actie- en vechtscènes, toch het belangrijkste element voor een film van dit genre, nergens ook maar een tikkeltje spectaculair te worden. Het is eerder ontzettend saai; typisch van die momenten waarvoor de fabrikanten de 'Forward' knop op de afstandsbediening hebben gezet. En daar ben ik ze heel dankbaar voor.

1 heel klein sterretje voor dit wanproduct.

avatar van thunderball

thunderball

Wat een slechte film, ik heb hem niet eens uitgekeken, dat was toch echt teveel gevraagd, daar ik zo wie zo al eigenlijk binnen 10 minuten zap neigingen kreeg!

De gevechten waren super saai (en lang) en oogden ingestudeerd.

Acteren leek niemand te kunnen en van een verhaal was nauwelijks spraken.

Echt zonde van de moeite, geld en tijd, om van mezelf nog maar te zwijgen.

Eigenlijk mag ie niet eens op moviemeter want een echte film wil ik het nauwelijks noemen!

avatar van IcU

IcU

Had deze film al een hele tijd in mijn dvd kast staan. Niet direct een film die ik zou kijken, maar ik heb stage gelopen bij de producent en was dus best benieuwd. Had niet al te hoge verwachtingen, maar wat een belachelijk stuk verdriet is deze film. De veel te lange matig gechoreografeerde vechtscenes worden afgewisseld met neppe sentimentele kots. Het scenario had nooit het daglicht mogen zien en is een aaneenschakeling van jat werk en inspiratieloosheid. De Nederlandse cast spreekt belachelijk Engels en de Chineze in deze film hebben nog nooit eerder geacteerd. Chantal Janzen is duidelijk op de verkeerde plaats, en met haar schaapoogjes weet ze op geen enkele manier een vorm van emotie over te brengen. Daarnaast is Smoorenburg de grootste bakfiets die ik ooit op het scherm heb gezien.

avatar van jippie2010

jippie2010

Pijnlijke Nederlandse martial arts film.

Flinterdun plot, ronduit slechte dialogen en acteerprestaties.

Langdradige vechtscènes.

Heel af en toe was een gedeelte van een vechtscène wel op orde,

vandaar net niet de laagste score *1.0