• 9.369.475 stemmen

Met onder meer: Kim Ho Kim, Chantal Janzen en Jennifer de Jong

Gesproken taal: Kantonees, Nederlands en Engels

Releasedatum: 29 januari 2004

Plot Fighting Fish

A-Ken is een mysterieuze vreemdeling uit Hong Kong die zoekt naar de toedracht van de moord op zijn broer. Jennifer (Chantal Janzen) en A-Ken (Kim Ho Kim) ontmoeten elkaar als hij net in Nederland is gearriveerd. Niet alleen is in de Chinese onderwereld niets zoals het lijkt, maar ook hun relatie wordt hen door zowel de Nederlandse als de Chinese cultuur niet in dank afgenomen.

avatar van Lonneke10

Lonneke10

ps; ik lees wel echt heel slechte recenties hierboven, Zijn er nog andere nederlandse martial artsfilms die wel in de smaak vallen? ik ken ze niet maar ben misschien niet up to date dan. ik ou iedereen willen uitdagen om het beter te doen want er mag best wat meer van dit genre komen. zelfs een slechte muziekrecentie (tja, ilse de lange kan ik zelf niet echt aanhoren maar de klassieke stukken weet ik als cellist en kungfuliefhebber absoluut te waarderen en vind het zelfs errug mooi. zeker in vergelijking met de aziatische martial artsmuziek echt goed.

avatar van IcU

IcU

Lonneke10 schreef:

Voor een martial arts film moet je het toch echt in het buitenland (lees; Azie) zoeken.

Als je me wat geld wilt geven, prima! Het is erg moeilijk om financieel een speelfilm van de grond te krijgen in Nederland. Als je het dan voor elkaar krijgt om een Nederlandse vecht film te produceren (wat dus erg knap is om alleen al de financiën voor elkaar te krijgen), mag je gewoon niet met deze film op de proppen komen. Mensen die aan deze film werkten hadden gebrek aan (vak)kennis op martial arts gebied. (of eigenlijk gewoon op film gebied in het algemeen)

avatar van jippie2010

jippie2010

Pijnlijke Nederlandse martial arts film.

Flinterdun plot, ronduit slechte dialogen en acteerprestaties.

Langdradige vechtscènes.

Heel af en toe was een gedeelte van een vechtscène wel op orde,

vandaar net niet de laagste score *1.0

avatar van robertinho

robertinho

Een lijst van dingen die goed zijn aan Fighting Fish:

- Rotterdam.

- Alle vechtscènes bevatten mannen in pakken.

- Chantal Janzen wordt getraind door A-Ken en als ze niet zo goed goed blijkt te zijn, kussen ze elkaar en het is het meest romantische wat je ooit zult zien.

- Het geluid van drums in bijna elke vechtscène.

- Kruiskade.

- A-Ken danst niet in de club. Maar hij kijkt wel graag.

- Ron Smoorenburg vecht tegen Jeroen Post en zijn crew die allemaal beige pakken dragen in de club.

- De Chinese boot.

- Grote aquaria met alleen maar water en één vis erin. Geen steentjes, planten of kleine scuba diver poppetjes. Gewoon één vis in een verder lege tank.

- DIT IS DE EERSTE MARTIAL ARTS FILM DIE IN NEDERLAND IS GEPRODUCEERD EN ZICH DAAR AFSPEELT.

- De eerste!!!

avatar van robertinho

robertinho

Wat ik misschien nog wel beter vind is dat Ron Smoorenburg een account heeft op Moviemeter, een paar a4'tjes heeft geschreven over wat een kutfilm dit wel niet is, hoe je in Thailand veel betere actiefilms kan maken, en dat zijn enige stem een halve ster op Fighting Fish is.

Ik hoop dat iemand dit opgeslagen heeft voor de Moviemetergeschiedenisboeken.