- Home
Met onder meer: Gerard Butler, Aaron Eckhart en Morgan Freeman
Releasedatum: 3 maart 2016
Bekijk via Videoland
Plot London Has Fallen
"The world's leaders have assembled. So have their enemies."
In Londen is de Britse premier onder mysterieuze omstandigheden overleden. Zijn begrafenis is een niet te missen evenement voor de leiders van de westerse wereld. Maar wat begint als het meest beveiligde evenement op aarde, verandert in een dodelijk complot om 's werelds meest machtige leiders te doden en elke bekende bezienswaardigheid in de Britse hoofdstad te vernietigen. Slechts drie mensen hebben enige hoop het te stoppen: de Amerikaanse president, zijn hoofd van de geheime dienst en een Engelse MI-6 agent.
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- London Has Fallen (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Leah Banning
Deputy Chief Mason
MI6 Jacquelin Marshall
Goodfella_90
Vermakelijke domme actiefilm. De film neemt zichzelf niet serieus - de kijker die hier een te lage score voor geeft zou dat ook niet moeten doen - en alles staat enkel in dienst van lekkere snelle actie. Van a tot z zat ik aandachtig te kijken en dat is eigenlijk het enige dat telt in het genre hersenloze maar coole actie. Indien je daar niet van houdt zal ik ver van deze film vandaan blijven.
ikkegoemikke
“We're bringing the war, to you.
Make no mistake.
This is the day, when your world changes forever.”
Flutfilm in kwadraat. Een soort vervolg op “Olympus has fallen” maar ditmaal wordt het slagveld verplaatst naar de U.K. met name in de metropool Londen. Dezelfde sleutelfiguren lieten ze opdraven. Aaron Eckhart speelt weer de rol van Amerikaans president Benjamin Asher die in de vorige film al een terroristische aanslag door overijverige Noord-Koreanen wist te overleven. En dit met behulp van de onteerde geheimagent Mike Banning (Gerard Butler). Morgan Freeman is dan weer van de partij om het heft in handen te nemen als Vice President op het moment dat Asher weeral eens in een benarde positie terechtkomt. Ditmaal is het tijdens de plechtige begrafenis van de Prime Minister van Engeland. Het idee van Butler om zijn geheimagent-bretellen aan de kapstok te hangen (daar hij op het punt staat om kersverse vader te worden), bergt hij tijdelijk op zodanig dat hij de President kan begeleiden naar deze staatsbegrafenis.
Op het moment dat alle belangrijke regeringsleiders aankomen voor de ceremonie in de Sint Paul’s Kathedraal, breekt de hel los. Londen wordt herleidt tot een smeulend oorlogsgebied waarbij bekende trekpleisters herschapen worden tot in puin liggende ruïnes en verwrongen staal. Toegegeven dit oogt soms wel indrukwekkend waarbij de chaotische toestand op een overtuigende manier wordt weergegeven. Maar verder zijn de speciale effecten niet echt bijster hedendaags te noemen en zien ze er ronduit belabberd uit. Vooral de crash van de Presidentiële helikopter ziet er beroerd uit.
Begrijp me niet verkeerd. Ik kan uitermate genieten van een door actie doordrenkte film waarbij je je hersenen eventjes op mute moet zetten. Maar er is een verschil tussen hersenloze maar vermakelijke actiepulp en oliedom spektakel. Dat ineens half Londen zijn vermomming afgooit tijdens de meest beveiligde ceremonie en als een knettergekke radicale terrorist iedereen doorzeeft (zelfs een granaatwerper werd vanonder een djellaba tevoorschijn getoverd) was gewoonweg ridicuul. Voor het spektakel-niveau op te krikken was het uiterst geschikt, maar ten aanzien van de terroristische aanslagen waar we de laatste jaren mee geconfronteerd worden was het absoluut beledigend. Ik kan me best voorstellen dat personen die op de staatsveiligheid effectief hun best doen, pisnijdig de film verlaten hebben na het zien van zulk een amateuristische organisatie.
Eerlijk gezegd was “Olympus has fallen” nog origineel te noemen alhoewel het de “Die Hard”-formule schaamteloos kopieerde. Deze film ruikt puur naar commerciële uitpersing om het matige succes van de voorgaande nog meer te exploiteren. Zelfs het toevoegen van het sentimentele onderwerp over Banning’s hoogzwangere vrouw en het verscheurende dilemma waar hij voor stond, was een slap probeersel om variatie te brengen. En dan waren er nog de cheesy dialogen en pogingen tot humor. Alleen de persiflages op sommige regeringsleiders (met een flirterige Berlusconi als uitschieter) kon ik nog appreciëren. De actie neigde naar het sadistische met een veiligheidsagent die als een dolle tekeer ging. Het is te hopen dat er geen snoodaards ergens in de wereld, deze film als leidraad gebruiken om iets gelijkaardigs te proberen.
MMXMMX
Leuke Leuke actie film maar wel een hoog waar heb ik dit eerder gezien gehalte
Snap niet zo goed waarom de helikopter waar de president in zit het nu juist wel gedeeltelijk overleeft ?
Ik heb me verder best vermaakt uit eindelijk.
doctari
In alle opzichten abominabel. Waar het eerste deel in deze reeks al gigantisch ver over de top ging met enorme nonsense en lachwekkend patriottisch gedoe doet men er in deze film nog een stapje bovenop - dit is werkelijk op geen enkele manier meer serieus te nemen bijvoorbeeld het idiote idee dat men precies van tevoren kan weten waar alle regeringsleiders zullen zijn, het idee dat men een heel politiekorps in een beschaafd land bijna volledig kan infiltreren, of het idee dat men niet eerst even de resultaten van een autopsie afwacht alvorens iemand te begraven, hetgeen de film er natuurlijk niet van weerhoudt om dit toch te doen.
Bovendien is alles van A tot Z bij elkaar gejat uit andere (betere) films.
Waar in "Olympus has fallen" hier en daar nog wel eens iets origineels voorbij kwam bijvoorbeeld de aanval met het C-130 gunship is hier echt sprake van een ideeënarmoede van de bovenste plank.
Tenenkrommend slecht.
LOTR-lover
Ach ja, na Olympus Has Fallen was het natuurlijk wachten op een nieuw deel. Helaas maakt dit 2e deel in de serie het niet waar. Alles wat in het 1e deel erg goed geslaagd was (de humor, de actie) zijn in London Has Fallen er duidelijk op achteruit gegaan. Dat is jammer, want de potentie was er natuurlijk wel om weer een prima actiefilm neer te zetten met deze acteurs. Let wel: ik vind het geen ontzettend slechte film. Hij kijkt nog steeds prima weg en je hoeft er verder ook niet bij na te denken. Het is allemaal vrij simpel. En tja... op naar deel 3 waarschijnlijk?
5/10 (IMDB)
Decec
Een goede actie/misdaad/drama/thriller film...
Spannend verhaal...
Uitstekend acteerwerk...
Bekende acteurs Gerard Butler, Aaron Eckhart en
Morgan Freeman...
Super mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Prima camerabeweging...
Heerlijk genoten...
martijn011
- 2034 berichten
Slechte film, niet meer en niet minder.
Daar Olympus has Fallen nog wel te verteren was, is dit een stuk slechter te behappen. We krijgen een terroristische aanslag voorgeschoteld die zo onrealistisch is dat het realistischer is dat er vanavond drie aliens aan m'n bed staan dan wat er in het eerste half uur gebeurde. Op de meest beveiligde ceremonie ooit ineens tientallen agenten die corrupt blijken te zijn en nog meer van dat soort ongein. Maar goed, het eerste half uur bood, ondanks het belachelijke gebeuren, nog wel wat spektakel. Wie een hekel aan Londen heeft moet deze film zeker zien.
Na de aanslag volgt er een soort overlevingstocht van de Amerikaanse president met z'n hoofd beveiliging. Vanaf dat moment verslapte m'n aandacht enorm. Dit is al zoveel keren verfilmd geweest dat het totaal niet meer boeiend is. En als er dan nog wat nieuws vertoond wordt, maar zo'n beetje alle clichés komen de hoek om zeilen.
Gelukkig zijn Butler en Eckhart nog wel redelijk te pruimen en ziet het er af en toe best aardig uit.
Onvoldoende, met twee sterren ben ik nog mild.
Matige film waarin de Amerikaanse president Londen bezoekt om de begrafenis van de Britse premier bij te wonen. Zoals de titel al doet vermoeden is dit vervolg meer van hetzelfde, maar op een andere plek. De geloofwaardigheid is ver te zoeken en aangezien het allemaal vrij serieus gebracht wordt, is het eerder lachwekkend. Hier en daar nog redelijk vermakelijk en uiteraard meer dan genoeg actie.
frolunda
Begon nog best veelbelovend met de spectaculaire aanslag in Londen (fraaie beelden) als hoogtepunt maar het kat en muis spelletje wat daar uit voortvloeide was toch een stuk minder dan wat we in Olympus has fallen te zien kregen.Het ongeloofwaardige verhaal dat bezaaid was met onwaarschijnlijkheden draaide vervolgens de film bijna de nek om.
Gelukkig konden de bekende acteurs (alhoewel ze niet allemaal goed uit de verf kwamen) ,enkele sterke actie scenes en de zeker aanwezige vermakelijkheidsfactor de film nog net draaglijk maken maar echt hoogstaand was het allemaal niet.
Gewoon net als Creighton Rothenberger en Katrin Benedikt (de bedenkers van dit krakkemikkig verhaal) je verstand op nul en het valt allemaal nog best mee.Het duurt tenslotte ook maar een goed anderhalf uurtje.
Erg middelmatig maar niet vervelend.
W.V.
Gisteravond voor de eerste keer LHF gezien, werd vanaf het begin direct achter in de stoel gedrukt door de actie, vanaf het moment dat die begint is er geen adempauze.
Hierboven lees ik een aantal keren een overbodige film, herhaling van zetten, gejat uit andere films.
Dat vindt ik allemaal te kort door de bocht, het is zeker geen herhaling van zetten want, ik kan mij natuurlijk vergissen, ik ken geen film waarin geprobeerd wordt om alle grote wereldleiders op hetzelfde moment in dezelfde plaats, om zeep te helpen. Is deze film overbodig, we weten dat op grote kassuccessen een vervolg komt en zeker in het actiegenre, dat mag je dan overbodig vinden, zolang de film goed vermaak biedt is dat prima. Over dat jatten, dat valt allemaal echt wel mee, of er moet gerefereerd worden aan een HP deel waarin ook een brug instort. Ik vond eerlijk gezegd het idee om in een klap alle wereldleiders te verzamelen en ze daar uit te schakelen wel aardig origineel, al weet je natuurlijk direct dat er iets staat te gebeuren als het bericht van de begrafenis binnenkomt. Ongeloofwaardig, ja natuurlijk, welke actiefilm is nu wel geloofwaardig. Het gaat toch om de actie, verder heb je een duidelijke scheidslijn tussen de goeien en de slechten nodig en als de actie goed in beeld wordt gebracht dan heb je al een vermakelijke film.
Het goed in beeld brengen van alle actie, daar zijn de makers toch echt wel in geslaagd, dat er behoorlijke hiaten in de film zitten, ach dat mag de pret niet drukken.
Voor fantastische acteerprestaties moet je niet naar een actiefilm kijken, zolang ze een beetje geloofwaardig overkomen in een ongeloofwaardig verhaal is het al goed, de cast slaagt daar prima in, Butler moet wel oppassen, nu er een derde deel komt dat hij geen imitatie gaat worden van de andere actiehelden uit andere reeksen zoals Die Hard, Terminator of Rambo. Een actieheld moet cynisch zijn, dat hoort bij zijn vak, maar ook origineel.
Waar ik me wel aan stoorde was dat hele babygedoe, totaal overbodig hadden ze er beter uit kunnen laten. Ook het al heel vroeg weggeven van de mol en het daarna simpele achterhalen, dat deed de film geen goed. Airforce 1 landt en een lid van de Britse geheime dienst vraagt waarom hij niet op de hoogte was gebracht van de wijziging in tijdschema, oké dat is dus de verrader, dat hadden ze net zo goed op zijn voorhoofd kunnen schrijven, daarnaast liet hij voor iemand die zoveel naar zijn hand kon zetten wel heel opzichtige sporen na. Nee beter was geweest als de verrader iemand was uit de hogere echelons van de Britse overheid Dat had naar mijn mening meer impact gehad.
Wanneer je deze film sec alleen beoordeelt als actiefilm en dat doe ik, dan is deze zeker 3,5 sterren waard.
JohnWilliams
In London has Fallen volgen wij een gepassioneerde Gerard Butler die er alles aan doet om zijn president te beschermen. Hij doet dit met volle overgave en komt over als een keiharde bodyguard die er alles voor over heeft om zijn president en land te beschermen. Het begin vond ik daarom ook steengoed, maar zodra we als kijker aankomen in London wordt het minder. De scene met de helikopters in de lucht viel tegen, de effects hadden hier echt beter gekund. Desalniettemin heb ik genoten van een hoop momenten in de film, maar was het einde (met de lift) weer een beetje over de top. Maar goed, daar kan ik best van houden op z'n tijd.
Kortom, is het een regenachtige zondagmiddag en heb je zin in een lekkere actiefilm, dan moet je deze zeker opzetten. Het is 99 minuten lang vooral veel actie, dus daar hoef je niet bang voor te zijn.
cantforgetyou
- 1955 berichten
Wat een vreselijke film. Ik had er al niet veel van verwacht, maar toch. Gerard Butler is best leuk om naar te kijken. Toch is hij erg irritant in deze film. Veel te popiejopie. De computer ontploffingen in het begin van de film zijn ontzettend nep. De gebouwen vliegen zo nep uit elkaar. Dus na dit gezegd te hebben hoop je dan toch op nog een beetje verhaal, maar helaas. Het wordt allemaal donker en het boeit niet meer wie er nou neer geschoten wordt of niet. Dus echt geen aanrader.
aburex
Geloofwaardig of niet? Gelukkig is het ongeloofwaardig, want wat een ellende zou dit allemaal hier teweeg brengen als terroristen Brussel of Amsterdam zouden plat leggen. Geef mij dan maar deze ongeloofwaardige film die je kan bekijken zonder angst te hebben dat er een terrorist mee aan je raam zit e gluren.
Pover.
Londen wordt kapotgebombardeerd, zo'n scenes kan je bijna niet verknallen. Da's dan meteen ook zo'n beetje het enige leuke aan deze film, al zijn ook die scenes zeker technisch niet perfect. De rest is redelijk banaal en saai, maar dat was Fuqua's film eigenlijk ook al. Geen beste reeks dus.
Er wordt erg matig geacteerd, iedereen lijkt het allemaal veel te serieus te nemen en ondanks dat de film niet erg lang duurt wil het toch maar moeilijk tempo ontwikkelen. In het begin is het nog aan te zien, maar naar het einde toe wordt het echt wel een sleur.
Het zijn eigenlijk makkelijke filmpjes om te regisseren lijkt me, maar Najafi brengt het er maar belabberd vanaf. Hopelijk houden ze het ook bij deze film, deze reeks verdient geen derde film. Makke actie, een saai verhaal en pover acteerwerk. Gewoon negeren dus.
Leuke no nonsens actiefilm. Gerard Butler en Aaron Eckhart zitten wel goed op hun plaats in deze film. Geen hoogstandje, maar gewoon het betere knok en schietwerk. Gewoon genieten dus, meer moet dat soms niet zijn.
Macmanus
Iets beter dan deel 1.
Reeks heeft nog steeds veel van dezelfde issues, maar dit keer doordat ze niet in 1 huis moesten blijven maar de stad tot zijn beschikking heeft is het iets leukere actie. In de metro en de climax zijn best geinig. CGI blijft lelijk en het is allemaal iets te serieus. Butler is eigenlijk best wel een lul waardoor je stiekem nog best wat sympathie hebt voor de terroristenleider. Lijkt mij niet waar de film voor wil gaan.
Wel jammer dat deze reeks niet iets frissere montage en actie heeft. Misschien deel 3?
2.5 sterren.
Sergio Leone
Goh.
Zowat hetzelfde als z'n voorganger, maar dan gewoon niet meer in het Witte Huis. Gelukkig niet te lang, waardoor al het lawaai en de drukte nog redelijk compact aanvoelen en niet gaan slepen. Verder nergens echt goed, maar met niet te veel verwachtingen en de hersenactiviteit op een laag pitje nog net kijkbaar. Gerard Butler is op zich nog wel genietbaar in dit soort rollen.
2,5
Fisico
Kan hier erg weinig aan toevoegen. Ligt in dezelfde lijn als Olympus. Zeer veel brute actie. Erg veel ontploffingen. De hele film bulkt ervan eens de aanslagen plaatsvonden. De film kent sindsdien nog weinig rustmomenten. Alles uiteraard vanuit Amerikaans perspectief en zo goed als 1 man die het opneemt tegen een heel leger terroristen.
Vermakelijk is het wel voor een keertje en had er wel eens zin in deze avond na een 13-uren werkdag. Bij momenten een echte shooter game toen hij met de SAS het gebouw wou binnendringen. Best ondanks alle chaos degelijk gefilmd. Met al die overkill gaat het soms te snel en kunnen je ogen of hersenen niet volgen. Hier viel dat best mee.
xxERWINxx
Vandaag weer eens herbekeken, ditmaal op een Blu-ray!
Ik heb hem toch met een halve ster weer verhoogd, want het is een heerlijke actiefilm van begin tot eind gebeurd er wel wat, veel actie waaronder veel schietpartijen en explosies en ook best spannend!
Of deze prent beter is dan Olympus has fallen weet ik niet, het verschil wel is dat deze film niet op 1 plek afspeelt , maar gewoon overal in de straten van London, en bij Olympus has fallen meer op 1 plek, dat maakt deze film ook weer goed en spannend!
Op naar Angel Has Fallen
mrklm
President Asher [Aaron Eckhart] is een van de vele wereldleiders die naar Londen reizen voor de begrafenis van de minister-president. Helaas gooit wapenhandelaar Asmir Barkawi [Alon Aboutboul] roet in het eten met een terroristische aanslag van proporties die je intelligentie op de proef stellen. Zorgverlener, politieagent of invalide, als het lijkt op een Moslim, dan is het een terrorist in het universum waarbinnen dit aanstootgevende vervolg op Olympus Has Fallen zich afspeelt. Ben je wit, heb je een grote smoel, een vuurwapen en een flinke dosis testosteron, dan word je volksheld nummer 1. Ongetwijfeld een favoriet bij extremistische fundamentalisten, toevallig verschenen in het jaar waarin Donald Trump tot President werd gekozen. Leve de droneaanval en God zegene de Verenigde Staten!
Shadowed
Regisseur Babak Najafi neemt het stokje over van Antoine Fuqua voor dit vervolgdeel. Algemeen wordt deze door het grote publiek minder ontvangen, maar ik vond het persoonlijk een vooruitgang. Niettemin wordt de opbouw evenals het verhaal teruggeschroefd tot het minimale en krijgt de actie voorkeur boven de dramatiek. Aangezien het eerste deel werd overspoelt met clichématige verhaalsopbouw is dat geen spijtige afwisseling, zeker niet als Najafi behoorlijk uitpakt qua schaal. De computereffecten laten het echter wel afweten, waardoor het de kijker echt pure adrenaline onmogelijk wordt gemaakt. Gelukkig wordt de actie met volle overgave in beeld gebracht en valt met name de finale op. De spectaculaire longtakes zijn dingetjes die je in tegenwoordige actie niet vaak meer ziet en Najafi maakt er gelukkig optimaal gebruik van. Het acteerwerk is weinig bijzonder en het verloop is uiteraard voorspelbaar, maar voor een niet al te lange filmportie vol hersenloze actie zit je bij London Has Fallen op het juiste adres.
JessicaD
Olympus Has Fallen
Ik herinnerde mij nog dat Olympus Has Fallen mij goed bevallen was, en sowieso doet Gerard Butler het bij mij ook altijd wel goed. Zowel in romantische films als P.S. I Love You als in actiefilms. Ik keek dus uit naar het vervolg op Olympus Has Fallen: London Has Fallen.
Kwestie van tijd
Voor mijn gevoel waren we pas net vijf minuten bezig met de film toen we hem even op pauze zetten, maar het bleek dat er al een half uur voorbij was. In die tijd zat ik echter wel continu te wachten tot er in Londen iets zou ontploffen. Want met een film als deze weet je dat het slechts een kwestie van tijd is.
Actie, spanning en ontploffingen
Voor realisme hoef je deze film echt niet te kijken. Nee, ik denk dat Olympus Has Fallen wel een goede indicatie is voor of dit tweede deel wel of niet iets voor jou is. Ook London Has Fallen zit vol actie en spanning, en veel ontploffingen, met als achterliggende verhaallijn dat Mike en zijn vrouw een kindje verwachten en hij daarom wil stoppen met de Secret Service. Natuurlijk lukt het hem niet zijn ontslag in te dienen voordat al het actie en spektakel losbarst.
De cast
Gerard Butler doet het zoals altijd prima wanneer hij dit soort personages speelt met goed gechoreografeerde actiescènes en af en toe een grapje. De personages – en de acteurs die hen spelen – weten allen genoeg aan te spreken om mee te kunnen leven als iemand iets overkomt (de muziek helpt daar overigens ook mee). Ook Morgan Freeman is weer een genot om naar te kijken als Vice-President. Aaron Eckhart is als president minder sterk aanwezig, maar de chemie met Butler werkt wel.
Voorspelbaar
De film volgt wel een redelijk standaard format en is ook redelijk voorspelbaar tijdens het kijken. Als ik “boem” riep omdat ik verwachte dat er iets zou gebeuren, dan was er ook echt weer een ontploffing of botsing of iets degelijks. Maar het is prima uitgevoerd en de film blijft van begin tot eind leuk om te kijken.
Conclusie
London Has Fallen is een prima film voor wie houdt van actie en spektakel, zelfs al is het niet altijd even realistisch en volgt het een standaard format en is het hier en daar zeker voorspelbaar. Als je van Olympus Has Fallen hebt genoten dan zal London Has Fallen ook prima te versmaden zijn. De acteurs doen het prima en weten je goed in het verhaal te trekken en te laten meeleven. Wederom een fijne actiefilm.
Deze recensie verscheen eerst op mijn blog. Deze is offline sinds 1 november 2024. Daarom heb ik alle recensies hiernaartoe verplaatst (om ze te behouden).

Angel Has Fallen
2019

Olympus Has Fallen
2013

'The Alienist' was toch een Netflix Original, waarom is die verdwenen?

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video