• 9.375.010 stemmen

Geregisseerd door: Oscar Ruiz Navia

Met onder meer: Jovan Alexis Marquinez, Calvin Buenaventura en Atala Estrada

Gesproken taal: Spaans

Plot Los Hongos

"We'll never be silent again"

Gedurende de dag is Ras een bouwvakker, maar elke avond na het werk spuit hij graffiti op muren in het oosten van Cali. Omdat hij al voor langere tijd niet echt heeft geslapen begint hij te dagdromen. Wanneer hij meerdere blikken verf steelt om een enorme muurschildering af te maken wordt hij ontslagen.

avatar van Malick

Malick

Zit geld in van het IFFR. Dus hopelijk ook daar te zien want zijn debuut was veelbelovend.

avatar van tovenaar

tovenaar

Op 13 september nog 1 keertje te zien in Rotterdam. Gratis, in Cinerama.

avatar van Fisico

Fisico

Kleine warme film over vriendschap en talent tussen twee vrienden, de één opgegroeid in een begoed gezin, de andere in armere omstandigheden ergens in de straten van Colombia.

Ik miste iets in de film om me er volledig in onder te dompelen. De emotionele impact lag net niet hoog genoeg om geboeid te blijven kijken. Toch biedt de film een authentieke weergave van de personages. Hoewel heel verschillend van elkaar hebben ze toch een gemeenschappelijke passie in het maken van graffiti. Ze slijten hun dagen door rond te hangen op straat, het roken van pot en maken van graffiti-art in het bijzijn van een groep andere artiesten.

Niet overweldigend, maar best ok om eens mee te pikken. Niets meer, niets minder.