• 9.370.349 stemmen

Met onder meer: María Renée Prudencio, Lucio Giménez Cacho en Danae Reynaud

Gesproken taal: Spaans

Releasedatum: 21 augustus 2014

Plot Club Sándwich

De 35-jarige alleenstaande moeder Paloma (María Renee Prudencio) en haar vijftien jaar oude zoon Hector (Lucio Gimenez Cacho) brengen hun vakantie door in een hotel aan het strand. Ze zijn elkaars beste vrienden, brengen de meeste tijd samen door, schertsen en delen zelfs hun intieme gedachten terwijl ze elkaars rug met zonnecrème inwrijven. Maar de delicate balans wordt verstoord wanneer Hector Jazmin ontmoet, een meisje van zijn leeftijd...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Première in Toronto. Klinkt weer typisch Eimbcke en kon wel eens goed uitpakken!

avatar van starbright boy

Een nieuwe Eimbcke! Trailer is fijn. Blij mee.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Hele leuke film met echt sublieme deadpan humor. Enorm genoten van de awkward situatiehumor, het gespeel met de cheap off-season elementen, de erg ongemakkelijke maar aandoenlijke communicatie tussen Hector en Jazmin en het worstelen van Paloma daarmee. Ook buiten de joke excecutions om, zorgt de ongemakkelijke atmosfeer voor ook veel glimlachjes. Eimbcke weet op een subtiele wijze de karakteruitdieping het narratief van genoeg vaart te voorzien. Erg leuk.

avatar van starbright boy

Ik was best verbaasd over de lage notering in de publieksstand voor deze film. Maar ergens had ik het ook wel kunnen weten, ik had de indruk dat ik het meest van de film genoot van iedereen in de zaal. Deze Eimbcke lijkt me in ieder geval een stuk toegankelijker dan de vorige. Eimbcke kiest wel weer voor een beperkte omgeving, een hotelletje ditmaal. Ook is er weer een jongen van wie het leven gedurende de film een klein stukje verder komt. Club Sandwich komt van de drie Eimbckes het dichtste bij een komedie. Al haalt de film die humor vooral uit lichte uitvergrotingen van de ongemakkelijke situaties die bij de soort van driehoeksverhouding in de film en Eimbckes gevoel voor timing. Zorgvuldig gemaakt, liefdevol en erg consequent qua toon. Hooguit misschien wat minder uniek dan zijn vorige films. Maar fijn is het, heel fijn.

avatar van Bobby Briggs

Bobby Briggs

Eimbcke's nieuwe is een schot in de roos, zo'n schitterend leuke film.

De regisseur behoort tot één van mijn 4 à 5 favoriete Mexicaanse regisseurs van het moment.

Hoog in mijn top van beste Mexicaanse films van het moment!:

Best Mexican films 2010-2014 - The Filmtransition

Er staat ook een klein stukje over de film.

avatar van chiel1971

chiel1971

• 2009 stemmen

Sfeervolle rustige mooie film, gebeurt bijna niks. Maar rollenspel is mooi gebracht

avatar van manecas36

manecas36

Naomi Watts schreef:

Niets meer op aan te vullen . Genoten !

avatar van Martxela

Martxela

Ik vond deze film echt slaapverwekkend. Ik ben gek op arthouse films, heb ook geen moeite met lange shots of details, maar dit was voor mij echt te sloom, te traag, te saai. Lake Tahoe daarentegen, ook van Eimbcke, vond ik wel erg goed. Jammer, ongetwijfeld een kwestie van smaak. Maar het kon mij geen moment boeien.

avatar van _Casper_

_Casper_

Zooo wat n tegenvallende film, ik hou van arthouse films.. Maar deze nee.

De film is traag, sloom en er gebeurd letterlijk niets.

Het speelt zich allemaal af in een hotel.. en heel even op t strand.

Het gaat over een jongen die met zn moeder op vakantie is en die 2 zijn heel close...

Dan word de jongen verliefd op n meisje..

Maar er zit totaal geen interactie tussen die twee.. of enige gevoel voor chemie...

Toch zitten er wel nog wat mooie scenes tussen maar weten de film niet te redden

kleine 1.5*

avatar van Zeriel

Zeriel

Een pure onthaastingsfilm, voor de liefhebbers.......

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11900 berichten

Had me qua tempo al op het ergste voorbereid, maar het viel mee. In alle kalmte en ernst behoorlijk grappig, met een paar behoorlijk ongemakkelijke momenten. Niet verwacht, maar ik vond dit érg leuk.

avatar van Baboesjka

Baboesjka

• 1919 stemmen

Ik vind het een mooie, rustige film. Het stoorde mij niet dat er vrij weinig gebeurd. Dat vind ik juist krachtig bij deze film. Het bleef wat mij betreft boeiend en het acteerwerk is goed. Ja, smaken verschillen, maar ik houd hiervan. Ik vind het bovendien erg knap dat de ongemakkelijke sfeer sterk wordt gebracht. Ik kon het echt voelen. Vijf sterren!

avatar van Collins

Collins

Het aanschouwen van een moeder en haar tienerzoon die in het naseizoen een vakantie aan het zwembad van een appartementencomplex doorbrengen en dat ook nog eens heel lethargisch doen, is op zich geen spannende cinema. Af en toe wordt de lethargie onderbroken door een plons in het zwembad of met het eten van een club sandwich. Dialogen zijn er weinig. Dat is jammer want de weinige dialogen zijn best amusant. Aan de andere kant is het trouwens ook heel goed mogelijk dat de beperkte uitwisseling van woorden ervoor zorgt dat de dialogen niet aan kwalitatieve inflatie onderhevig zijn.

Het opduiken van een derde personage in de vorm van een tienermeisje doorbreekt de sleur en brengt wat spanning in de film. Met haar inbreng kristalliseert de thematiek zich helder uit. Club Sandwich is een film over het eigenzinnige gedrag van hormonen en het besef dat de kindertijd niet is te conserveren, maar biologischerwijs wordt verstoten door de puberteit. Een onontkoombaar feit waar de moederfiguur niet moeiteloos mee omgaat.

Mooie rol van Maria Renée Prudencio die haar gevoelens met een veelzeggende mimiek prachtig uit. Ze probeert bijna wanhopig de mutatie van haar zoon naar de volwassenheid te vertragen door gemeenschappelijke rituelen te benadrukken. Met matig succes. Haar geknakte ego dat haar onbarmhartig influistert dat ze niet meer de enige vrouw is in het leven van haar zoon, weet Prudencio grandioos gestalte te geven.

De film heeft naast de innerlijke strijd van de moeder ook ruime aandacht voor de strijd die de jongen voert. Die strijd is meer praktisch van aard. Hij heeft duidelijk minder behoefte aan moederlijke zorg dan voorheen. Het valt niet mee om los te geraken van zijn immer aanwezige moeder. Bovendien is het erg lastig om zijn plots ontwaakte seksuele driften op de met zijn moeder gedeelde hotelkamer te ontladen.

De innerlijke worstelingen van beide personages worden door schrijver/regisseur Fernando Eimbcke heel behoedzaam, heel rustig en heel fijnzinnig gevisualiseerd. In een prachtige scène ergens aan het eind van de film waarin moeder, zoon en meisje een dagje naar het strand gaan, komen al die gevoelens en gedragingen op een ruwe manier heel fijntjes samen. Wat mij betreft de meest ontsluitende scène van de film.

Bijzonder aardige film.

avatar van Phantasm

Phantasm

Je moet het leuk vinden, eigenlijk gebeurt er helemaal niets, vervelend, saai en traag.

avatar van Robi

Robi

Een moeder brengt de vakantie door in een hotel met zwembad samen met haar zoon van vijftien. Daar ontmoet de zoon voor het eerst een meisje van zijn leeftijd. Dit is een wel heel erg minimale film. Er gebeurt zo weinig en de "vakantie" is zo saai dat het ook wel weer erg leuk is. En dan zit er uiteindelijk toch ook nog een leuke opbouw in de film. Het is allemaal heel subtiel gedaan maar het komt ook heel echt en eerlijk over. Ik heb best wel genoten van dit kleine filmpje. En zo zie je maar dat je met een simpele low budget film toch wel degelijk iets moois kan maken. Als ik dan denk aan de enorme budgetten die worden besteed aan een gemiddelde Hollywood film dan is dit ongeveer het tegenovergestelde. Maar wel met een beter resultaat dan de gemiddelde cliché Hollywood film. Al zal een film als dit waarschijnlijk geen groot publiek trekken.