• 9.370.316 stemmen

Midnight Family (2019)

Documentaire | 81 minuten / 56 minuten (ingekorte tv-versie)

Genre: Documentaire

Speelduur: 81 minuten / 56 minuten (ingekorte tv-versie)

Oorsprong: Mexico

Geregisseerd door: Luke Lorentzen

Gesproken taal: Spaans en Frans

Plot Midnight Family

Deze documentaire volgt de familie Ochoa. De familie is eigenaar van een privé-ambulance. Ze proberen mensenlevens te redden door gewonden naar het ziekenhuis te brengen en hopen in ruil financieel beloond te worden. De familie krijgt dagelijks te maken met concurrentie en corrupte politieagenten.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van badfans69

badfans69

Zondag 15 december 2019 op Canvas (België) Aanvang 22.00

avatar van ohkino

ohkino

Indrukwekkende spannende documentaire over hoe te overleven met een ambulance zonder nummerplaten.

avatar van tbouwh

tbouwh

Sight & Sound

Hopelijk na IDFA nog een keer in NL te zien.

avatar van Baboesjka

Baboesjka

• 1919 stemmen

Wat een boeiende documentaire. Geen enkel saai moment, kwetsbaar en oprecht op mij overkomend. Ik vind het mooi, dankbaar en belangrijk werk van deze familie. Het is vervelend dat de politie hen dwarsboomt. De documentaire is soms erg spannend. Het voelde haast alsof ik mee scheurde in de ambulance. Ik zat er helemaal in. Dit noem ik het betere werk! 4*

avatar van Don Homer

Don Homer

Interessante docu over een particuliere ambulancedienst/ambulancefamilie in Mexico. Dat gaat heel anders dan in Nederland en daar wordt je nou niet bepaald vrolijk van. Chaotisch verkeer, een ambulance met meer lichtjes dan een kermisattractie, gewonde mensen die geen geld hebben om te betalen (en gratis geholpen worden), corrupte politie die smeergeld verwacht en racen tegen een concurrerende ambulance om er als eerste te zijn "we gaan winnen" zijn wat van de bizarre dingen die voorbij komen.

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Bizarre en voor Europeanen onbegrijpelijke waanzin die iedere wet, grens en norm zoals wij die kennen met voeten betreedt. Toch helpt het wel relativeren dat wij het eigenlijk nog niet zo gek hebben.

Stressvolle beelden die in principe draaien om de handel die een ander zijn ellende heet, dendert een uur lang voorbij. Iets wat met dat uur ook eigenlijk meer dan genoeg is om een beeld van te krijgen. Er wordt letterlijk geraced tegen concurrentie en het is soms een wonder te noemen dat ze hulp kunnen verlenen in plaats van dat ze het zelf nodig hebben. Tevens te gek voor woorden is dat de chauffeur 17 jaar is en het jongste broertje hooguit van basisschool leeftijd ook overal bij is/boven op zit. Sterker nog, men lacht en het schijnt allemaal de normaalste zaak van de wereld ook al levert het zelden genoeg op om financieel zonder zorgen te zijn. Beklijvende scènes ook met het gevallen slachtoffer en de moeder die mee voorin zit en na afloop praktisch bedelen om geld.

Boeiend is deze waanzin echter wel en het geeft toch een aardig inkijk op andere werelddelen en het helpt dingen in perspectief te zien. Armoede, corruptie, slechte structuur en de ene zijn dood is de andere zijn brood. Het komt allemaal voorbij, ondertussen probeert de familie toch echt nog echte zorg te verlenen. Gewoonweg bizar en onwerkelijk.

avatar van tbouwh

tbouwh

Wanneer stopt NPO een keer met het inkorten van documentaires? Zie ik tot mijn vreugde dat ik er toegang toe heb, gaat het om een versie van een klein uur.

avatar van mrklm

mrklm

Een vader en zijn twee minderjarige zoon bezitten een eigen ambulance die ze gebruiken om eerste hulp te verlenen aan mensen in Mexico City. Voor iedere patiënt die ze afleveren bij het ziekenhuis krijgen ze een premie. Dat lijkt lucratief werk, maar de er is nogal wat concurrentie en de Ochoa’s moeten bovendien smeergeld betalen aan de politie om hun ambulance te behouden. Lorentzen volgt de familie gedurende een aantal nachten in deze openhartige documentaire, maar besteedt geen aandacht aan de oorzaken voor deze situatie, laat staan voor de mogelijke oplossingen.