• 9.372.312 stemmen

Geregisseerd door: Henry Hobson

Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Abigail Breslin en Joely Richardson

Plot Maggie

"Don't Get Bitten."

In het Middenwesten van de VS woedt een ziekte die de geïnfecteerden langzaam in zombies verandert. Maggie is één van de geïnfecteerden. Haar vader Wade, een landbouwer, besluit aan haar zijde te blijven, zelfs wanneer ze langzaamaan in een kannibalistische zombie verandert...

avatar van PCTERN

PCTERN

Idee was wellicht goed maar uitwerking behoorlijk mislukt, had veel meer in gezeten. Slecht en ook eentonig verhaal zonder diepgang en totaal niet uitgewerkt. Arnold Schwarzenegger moet je niet casten voor dit soort films hoewel hij met die Terminator films ook beter kan stoppen.

avatar van KritischVentje

KritischVentje

Helemaal geen slechte film. Not bad. Not bad at all.

Als je een horror/thriller verwacht, kom je goed bedrogen uit.
Dit is een drama puur sang, gebaseerd op een horror scenario. Ik kon deze combinatie wel heel erg waarderen; de drama kant van een zombie apocalypse.
Ik kon wel genieten van het zeer lage tempo in de film. Mooi geschoten.
Het minimale dialoog dat Arnold kreeg voor deze film werkte ook heel goed.
Lengte van de film is ook perfect. Net niet te lang.

Met een nog betere acteur en een nog beter uitgewerkt script met intensere scenes, had dit wel een film house classic kunnen maken. De hopelooshied van Arnold en zijn dochter voelde ik wel, maar ik werd er niet in meegezogen. Dit aspect hadden ze nog veel dieper moeten uitgraven door de relatie tussen de twee nog intenser te maken. Begrijp mij nogmaals niet verkeerd, hoe het nu in de film verwerkt is kan door als ruim voldoende. Maar er zat zoveel meer in...

Einde vond ik trouwens een plusje. Goede opbouw!

Het is niet een film waar ik het op verjaardagfeestje over zal gaan hebben, maar ik heb mij uitstekend vermaakt.

avatar van remorz

remorz

Meh.

Poging tot oprecht drama tegen de setting van een zombie-apocalypse. Maar met Breslin (die ik zelden een rol mooi heb zien vervullen) en Arnie (die misschien een van zijn betere rollen weggeeft maar nog altijd een miscast van jewelste is), verspeelt de film zijn insteek bijna bij voorbaat.

De grauwe wereld met gedempte kleuren en constant mistroostige sfeer en laag tempo gaat na een tijdje wat vervelen. Zoals Insignificance al aangeeft, worden sommige stukjes drama dan ook nog eens extra aangezet, wat onherroepelijk een irritatiesnaar raakt.

Qua make-up en cinematografie niet verkeerd maar gezien de insteek, levert deze film gewoon te weinig. Te weinig invoelbaar drama, te weinig spanning, nul verrassingen en weinig boeiende gebeurtenissen. Had er dan toch maar een outbreak of wat tegenaan gegooid. 2*

avatar van Bakema NL

Bakema NL

Prima film! Als je als adrenalinejunkie snelle harde actie verwacht dan zal dit niet je ding zijn nee. Kun je je inleven hoe het moet zijn om je kind te zien aftakelen en dat je die te moeten laten gaan, al dan niet door jezelf...ga er maar aan staan....dan gaat deze film je wel boeien.

Einde is juist prima in tegenstelling tot wat sommigen hier zeggen. Was die anders geweest dan was het weer vervallen in de lompheid......ooooh uit elkaar spetterende zombiehoofden yay........dat de meeste zombie/actiefilms van nu kenmerken.

Prima film in Schwarzenegger's nadagen, hij is hier zowaar een echt mens aan het acteren.

Het sfeertje is echt helemaal goed in deze film.

Matigheid troef.

Bij het zombiegenre heb ik het gevoel dat ze het al 100 keer binnenstebuiten hebben gedraaid en elke invalshoek al wel een keertje geprobeerd hebben. Bij de wetenschap zombiedrama dan ook geen enkele spanning, de film is precies wat ik ervan verwacht had.

Hobson speelt sterk op het drama, maar vertikt het om daar de juiste acteurs voor te kiezen. Breslin doet het matig maar komt er nog het best vanaf, Schwarzenegger kan er mee door als hij niet hoeft te spreken, Joely Richardson is gewoon erg slecht. Met de dweilerige muziek erbij wordt het zelfs af en toe een beetje genant.

Jammer, want visueel af en toe wel een sfeervol plaatje en de zombie make-up vond ik er ook bovenuit steken. Meestal zien zombies er nogal dom uit, hier hadden ze best wel iets engs. Maar dan net in een film waar er amper wat mee gedaan wordt. Het beetje horror dat erin zit is best leuk, maar de hoeveelheid is vooral erg mager.

Voegt dit wat toe? Nee. Is het goed uitgevoerd? Ook nee. De film teert enkel op basiskwaliteit en ene paar leuke plaatjes. Niet voldoende voor de zoveelste zombieflick.

avatar van Dennisj

Dennisj

Arnie wordt een dagje ouder en dat is ook wel te merken aan deze film. Het is nogal traag en je moet dus geen Terminator vs Zombie actiefilm verwachten. Toch had het sfeertje in de film wel iets en is het een keer een andere insteek van een doorsnee zombiefilm. Best een redelijk filmpje maar kan niet zeggen dat ik ervan onder de indruk ben. 2,5*

avatar van Fisico

Fisico

Een zombiefilm die het niet moet hebben van bloed of gore elementen, het is eens iets anders. Er komen zelfs amper zombies voor in Maggie. Maggie is dan ook geen klassieke horrorfilm met zombies, maar is eigenlijk een dramafilm met een context van een wereld die belaagd wordt door zombies. Op zich dus een goed uitgangspunt, maar voor een sterke dramafilm is er heus wel wat meer nodig.

Het is de eerste keer dat ik Arnie zie in een dergelijke rol van een dramafilm. Meestal is het ok als hij niet te veel moet zeggen, maar hier vond ik het toch ook niet geslaagd. Eerder een miscast. Ik kon me jammer genoeg niet vereenzelvigen met het personage. Breslin deed het wel behoorlijk.

Technisch wel ok, al waren de vele stiltes er soms toch te veel aan. Een drama is heus wel meer dan dat alleen. Iets te weinig diepgang, bij momenten stereotiep met de stiltes. Traagheid ok, maar het moet wel ergens toe leiden, en dat kwam er te weinig uit. Jammer, want de idee was er wel, nu nog de uitvoering.

avatar van nadrin

nadrin

Origineel verhaal. Overtuigde me

avatar van Shadowed

Shadowed

Het is apart.

Deze film doet enkele elementen uitstekend, sommige ook wat minder. Het is uiteindelijk ook niet echt een film die maar ergens een beetje vernieuwend wil zijn. Behalve dat er aan de dramakant stukken meer drama te vinden is dan een algemene zombiefilm.

Echte die-hard zombiegeweld fans zullen hier dan ook bedrogen komen. Deze film is voornamelijk traag & subtiel en blijft de hele film ook zo. Groots is de film ook niet bepaald, de meest epische beelden zie je eigenlijk al in de eerste 5 minuten voorbijkomen.

Aparte keuzes die soms worden gemaakt voor de cast. Vooral zo'n figuur als Schwarzenegger is een verschijning die je niet snel in deze films ziet. Alhoewel Schwarzenegger tegenwoordig vaker wel voorzichtige uitstapjes lijkt te nemen naar subtielere drama. Aftermath was er ook al eentje.

Schwarzenegger doet het echter wel redelijk. Zijn accent zal hij waarschijnlijk nooit vanaf komen waardoor hij soms wat dommig overkomt, maar qua houding en uitstraling is het perfect. Dan kan je niet zeggen van Breslin, die het zich hier maar matig vanaf weet te brengen. Hele zware drama is waarschijnlijk ook te hoog gegrepen voor haar.

Echter blijft Breslin nog wel beter dan Richardson, die wel weer erg matig was. Ze speelt een beetje alsof ze al heel ervaren binnen het genre is, maar dat laat ze hier beslist niet zien. Van een hoop karakters komt ook geforceerd drama af, maar Maggie duwt het drama nog extra de strot van de kijker in.

Zo komt deze film weer met veel tranen, veel gehuil en een hoop gesnotter. Het ligt er allemaal nogal dik bovenop en wordt vervolgens ook op een zo traag mogelijke manier gebracht. Maar het wil echt nooit raken of boeien. De acteerpower en regiepower ontbreekt er gewoon voor.

Wel een mooie, verdrietige sfeer en zeer geslaagde make-up. Richting het einde begint het drama langzaam binnen te sluipen, maar eindigt dan ook weer te snel. Al het drama daarvoor weet nooit te raken of te interesseren. Daardoor slaat deze film eigenlijk ook gewoon de mist in.