Genre: Drama / Horror
Geregisseerd door: Henry Hobson
Met onder meer: Arnold Schwarzenegger, Abigail Breslin en Joely Richardson
Plot Maggie
"Don't Get Bitten."
In het Middenwesten van de VS woedt een ziekte die de geïnfecteerden langzaam in zombies verandert. Maggie is één van de geïnfecteerden. Haar vader Wade, een landbouwer, besluit aan haar zijde te blijven, zelfs wanneer ze langzaamaan in een kannibalistische zombie verandert...
Wade Vogel
Trent
Allie
Bobby
Arnold vs Zombies!
Mag toch aannemen dat hij er wel een aantal in elkaar hakt, ook al is dit een dramafilm.
Erg benieuwd naar de film zeg.
thriller97
Nieuwe clip: Arnold vs Zombie?
Maggie Movie CLIP - Zombies (2015) - Arnold Schwarzenegger, Abigail Breslin Movie HD - YouTube
Ps geen al te beste camerawerk.
Mag ik vragen wat jij slecht vind aan het camerawerk? Ik vind er gewoon goed uit zien.
DiDa
Inderdaad, want de film wordt in vele reviews geprezen vanwege de fantastische camerashots....(zie trailer)
Alexander1900
De camera beweegt mijn inziens - net te veel - heen en weer en bij 0.20 sec. naar 0.22 sec. komt het meisje bijna uit beeld. Bij de rest van de clips clips ziet het camerawerk er wel goed uit. Kijk ik naar de trailer dan heeft het ook wel weg van het 'heen en weer camerawerk' maar verwacht / hoop niet dat het storend is... Maar neemt niet weg dat het hoe dan ook een goede film gaat worden.
Ik denk een van de betere films van Arnold ook qua acteren & van de films die tegenwoordig worden gemaakt.
Weer een nieuwe clip maar dan zonder Arnold erin: Maggie Movie CLIP - Let Me See (2015) - Arnold Schwarzenegger, Abigail Breslin Movie HD - YouTube
thriller97
Ja, ik snap wat je bedoelt. Het is maar net wat iemand fijn vind. Ik heb er zelf geen moeite mee.
Wordt een top film, denk ik.
ipman-99
"Don't Get Bitten!" ...
" !!!
Horror-Thriller !!! Emoji!!! 'Maggie' is de nieuwe Horror-Thriller met 'jawel'
Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol
Het eens wat anders qua genre voor 'good old Arnie' ... maar laat ons eerlijk
zijn; hij speelt zijn rol met verve. Qua inlevingsvermogen en dramatische scènes
blijft hij ruimschoots overeind. Het script mag echt gezien worden, met een puik verhaal
en sterke schrikmomentjes. De nadruk ligt op de transformatie van zijn dochter, maar Arnie
besluit haar niet in de steek te laten ..., natuurlijk is dit gemakkelijker
gezegd dan gedaan en dat mond regelmatig uit in beklijvende en dramatische scènes.
Abigail Breslin speelt overtuigd haar rol als de dochter van dienst, die langzaam
maar zeker onmenselijker wordt met allerlei gevolgen van dienst.
De soundtrack past echt in het geheel en in de lijn van de film en mag echt
beschouwd worden als een meerwaarde.
Arnold Schwarzenegger die bewijst dat hij meer in zijn mars heeft dat enkel zijn
spierballen te tonen, en dat 'bewijst' hij hier maar al te goed
!
Natuurlijk zou Arnold .... niet Arnold zijn als hij ze niet even kan gebruiken maar
ditmaal met een dosis gezond verstand
tattoobob
Redelijk goed drama met een tikkeltje horror.....meer drama dan horror dus.
Visueel een erg sterke film en het acteerwerk van Arnold is erg goed te noemen.Volgens mij is dit ook de eerste keer dat hij zo,n soort rol heeft.
Ik miste in deze film wel een dosis spanning en een paar memorabele scenes...maar goed vanwege de pluspunten die ik genoemd heb kom ik toch nog op een goed voldoende.
Dochter speelde ook erg goed.....make up was ook top.
Het gemiddelde op IMDB is naar mijn idee wat aan de hoge kant....maar zal vast wel zakken lijkt mij.
ralfsjam
'Het in the shop.... uh, truck, now!'
Wat zal ik hier eens van zeggen. Laat ik eerst de film beoordelen zonder Arnie. Dan kom je uit op een prima horror drama die prima in beeld is gebracht en een prima sfeer uitstraald. Mooie kleuren en professionele zombies. Verhaal was goed, maar een beetje aan de trage kant. Boeiend was het wat minder. Zat veel op mijn mobiel te kijken en om me heen. Bij boeiende film heb ik dat niet.
Nu met Arnold. De man heeft een mooie kop gekregen en baardje maakt hem serieus. Maar hij moet niets zeggen. Hoe kun je serieus een 100% Amerikaan spelen met zo'n accent? En hoe kunnen ze toestaan dat deze man zo voorkomt en deze rol moet spelen met verf in zijn haar? Leek Berlusconi wel! Ik gun hem zijn drama's en nieuwe wegen. Echt waar! Hij heeft mij in mijn jeugd laten uitkijken naar zijn nieuwe films! Maar de schuld ligt dan toch bij de makers. Arnold op de hoes is meer kijkers... En dat is zonde.
Alles bij elkaar: een serieuze worp naar een betere horror drama, maar hebben hem iets te langdradig gemaakt en Arnold op een serieuze plek gezet. Niet handig, maar de schade viel mee. Niet meer doen!
2.5**
Artemis
Amerika bestaat vrijwel alleen maar uit immigranten en hij had bijvoorbeeld net zo goed een blanke Zuid-Afrikaan kunnen zijn. Niet elke ''Amerikaan'' is zoals je zo op TV ziet dus ik vind het een beetje een onterechte klacht. Schwarzenegger zet naar mijn mening gewoon een behoorlijk degelijke prestatie neer waarbij hij laat zien dat hij dit soort rollen ook gewoon aan kan. Verder is Maggie een vrij simpele horror drama waarbij een speelduur van anderhalf uur precies goed is.
mcdaktari
"Don't Get Bitten!" ...
" !!!
Horror-Thriller !!! Emoji!!! 'Maggie' is de nieuwe Horror-Thriller met 'jawel'
Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol
!
Dat meen je niet??? Dat was ons nog niet opgevallen.
Vanavond deze film kijken, ik zie graag dit soort Walking Dead-achtige films.
ralfsjam
Een Amerikaanse boer met een Zwitsers accent is niet helemaal geloofwaardig... Dat zit nu eenmaal in de weg! (Tuurlijk, een Eskimo kan ook een maisboer in Texas worden) En als je Arnold redelijk vind acteren hier, dan ligt je lat vrij laag. Arnold kan niet acteren, en dat weet iedereen! Hij is gekomen als brede actieheld en dat is hij gebleven. Het is een aardige poging van hem hoor, deze film. Maar is een storend element in deze film. Verkeerde zet!
Alexander1900
Het gemiddelde wordt met de dag minder, vooral op IMDb. This ain't good.
Nu al een 6,4 op IMDb i.p.v. een 8,3 een paar dagen geleden... en dat gaat nog zeker lager worden. Schijnt wel dat de film erg traag is, waar ik zelf niet zo van houd.
Maggie is een vrij afwijkend Schwarzenegger project, zonder dat hij een actieheld speelt en zonder dat hij oneliners mag spuwen. In die rol is hij toch het meeste bekend geworden, ook al heeft hij ook een stel leuke komedie's op zijn naam staan. Ik kan me dus wel voorstellen dat mensen die de filmwereld wat minder volgen misschien bedrogen uitkomen als ze lezen over een zombiefilm met onze Oostenrijkse Eik. Maar goed, ik ben wel op de hoogte van dit project, dus dit speelt niet bij mij. Ik keek er best wel naar uit. Dat doe ik sowieso bij elke nieuwe film van Arnold, maar helemaal bij iets afwijkends als dit.
Maggie is best geslaagd als menselijk drama, waarbij een vader zijn besmette dochter probeert te beschermen en niet goed kan accepteren wat haar is overkomen. Schwarzenegger, iemand die toch niet bekend staan als een groots acteur, laat zien dat hij toch wel een mooie karakterrol neer kan zetten waarbij actiescènes niet nodig zijn. Hij ziet er trouwens met zijn baardje en oude kop ook goed uit voor een rol als deze. De rol tussen vader en dochter is goed opgebouwd en komt realistisch genoeg over.
Maar waar de film minder in slaagt is dat het moet boeien tot het einde toe. Er zitten te weinig hoogtepunten of opvallende momenten in de film om Maggie boven het gemiddelde van ''wel aardig'' uit te laten steken, hoe graag ik ook had gehoopt dat dit wel zo zou zijn. Daarbij vind ik de film ook wat abrupt eindigen en had ik wat meer het gevoel willen hebben dat de wereld verzeild is geraakt in een epidemie. De focus ligt nu wel heel erg op alleen vader en dochter, al is dat ergens ook wel weer een mooi thema.
johnhendrikos
Het zombie gebeuren had totaal geen meerwaarde. Vervang het door welk een willekeurige erge ziekte dan ook en je had hetzelfde effect. Een middelmatig rtl4 drama.
Schandalig dat schwarzenegger zich hiervoor leent. Hij wordt nergens echt boos en gaat nergens echt tekeer. Dit zou verboden moeten worden!
thriller97
Laatst The Last of Us uitgespeeld en daarna films als I Am Legend, The Road, World War Z enzovoort gekeken. Ik zat dus helemaal in de sfeer van de ''apocalypse''.
Gisteren Maggie gekeken en wat ben ik verrast! De film vind ik echt super; het verhaal is goed genoeg, mooie beelden, mooie muziek, maar vooral sterk gespeeld door Arnold en Abigail! Een prachtige drama film die prima in het hierboven genoemde rijtje past! Het eind is ook erg mooi gedaan en was toch wel even spannend
Pazmaster
Als horror niet zo geslaagd, er valt weinig tot niks te griezelen. Ook worden de "leuke" scènes niet in beeld gebracht, het wordt geheel aan de fantasie van de kijker overgelaten. Als drama iets meer geslaagd, er wordt heel langzaam naar het einde toegewerkt met als climax het onvermijdelijke. Het eerste uur vond ik wel wat saai maar daarna wordt het gelukkig iets beter. Er wordt redelijk gespeeld, met name door Breslin. Arnold doet het zowaar ook niet slecht maar ik zie hem toch liever in een knallende actiefilm.
mcdaktari
Om nou te zeggen dat ie helemaal niet kan acteren vind ik ook niet waar, maar een oscar zal hij hoogstwaarschijnlijk wel nooit krijgen voor beste acteur. Maar toch speelt hij deze rol vrij goed, vind ik althans.
Zijn accent vond ik nou niet bepaald het grootste minpunt. Nee, ik vond het wel een raar gezicht dat een man van bijna 70 jaar vader is van een stel vrij jonge kinderen. Maar goed, het is film en in films kan nou eenmaal alles. Maar met die minpuntjes kan ik best leven want ik vond het verder een hele beste film. Het is wel meer drama dan horror, maar wel goed te doen.
Abigail Breslin die Maggie speelt vond ik zelfs heel goed, net zoals in Zombieland. Ze is nog maar 19 jaar dus ik denk wel dat we daar nog heel wat van kunnen verwachten.
MovieLover8271
Er zit een fout in de film, op 1uur en 5 min. ongeveer "moet Maggie weg bij de deur" , ze heeft dan ineens 10 perfecte vingers
gauke
Door de in eerste instantie relatief hoge waarderingscijfers op IMDb was ik nieuwsgierig naar deze productie. In ieder geval viel ie me vies tegen. Bij het, in de kern, sentimentele maar oersaaie melodramatisch gezinsdrama (zonder enige actie van betekenis), dat wel voorzien was van een nerveus handcameragebruik, kreeg de regisseur het zowaar nog voor elkaar om de kijker op te schepen met een aantal onduidelijkheden. Daarnaast bezit Arnold Schwarzenegger niet de capaciteiten om in een "drama" te "acteren".
blurp194
Behalve de fout met de vingers vond ik ook de ogen van Maggie wat onlogisch wisselen tussen helder en mistig. Dat dat wat wisselt ok, maar niet tussen twee shots.
Maar als dat nou het ergste was... het is vooral een erg naargeestige donkere film, met weinig melo aan het drama. En als je dacht dat Schwarzenegger nog eens even op retour gaat kom je ook teleurgesteld thuis. Op zich doet hij zijn serieuze rol best goed, net als Breslin, maar er gebeurt gewoon te weinig in de film om 95 minuten loodzwaar drama dragelijk te maken. Wel weer eens een originele kijk op de zombieapocalyps, en da's op zich dan wel weer verfrissend.
ElPablo
Wat een saaie flutfilm.
Hier had ik veel meer van verwacht en er had ook veel meer in kunnen zitten.
Het kabbelt en kabbelt maar voort zonder dat er echt wat gebeurt.
Pikkemoos
Zei onlangs tegen mijn vrouw, het wordt weer eens tijd voor een echte goeie horror film.
En ja hoor, Maggie komt voorbij. Een film met een van mijn filmhelden. Was er helemaal klaar voor, een avondje horror.
Nou, daar had Maggie helemaal niets mee te maken. Maggie had over elke terminale ziekte kunnen gaan, behalve het zombie virus. Dat had ook beter geweest. Nu waren de verwachtingen erg hoog.
Arnie is echt een van de last action heroes en moet ook zeker in dat soort films blijven spelen.
Het verhaal is heel mager, camerawerk is goed en het was mooi om de markante kop van Arnie vaak in beeld te zien. Het traantje was ook wel mooi.
WB
Eigenlijk precies wat ik verwachtte van de film. Een dramafilm, zonder al teveel horror of actie. Schwarzenegger zet hier een goede rol neer. Viel me niets tegen. Een rustige film die het moet hebben van de sentimentele momenten, die je als vader toch even aan het denken zet... Prima film.
Insignificance
Mislukt zombiedrama dat zo goed als steeds in de treurstand staat. Als er dan eens een glimlach aan te pas komt, komt het meteen geforceerd over. Het wil niet echt lukken rondom Maggie. Hobson probeert visueel wel eens wat, al maakt dat vale filtertje z'n film er niet aantrekkelijker op. De rustige soundtrack, met wat ambient en akoestisch getokkel, doet wat het moet doen, maar het drama van de infectie weet nauwelijks een brug te slaan.
Al binnen het half uur dat het stevig begint te trekkebenen. Breslin krijgt het niet voor elkaar en aan die grote heb je in dit soort werk ook niet veel. Af en toe dat de twee wat sympathie oproepen, maar de film speelt dat weer kwijt als het met een vriendje en de moeder extra gaat aanzetten. Dat werkt dan vooral averechts. Ergens zit er wel een ingetogen drama in verstopt, maar op deze manier zeurt en sjokt het te veel om dat er van te maken.
schumacher
Horror is het niet , eerder gewoon een drama.
Ik ben een grote Arnold fan en dit is mss wel één van z'n beste acteerprestatie want men zegt de man niet kan acteren maar ik vind dat die het in deze film net wel aantoont dat die echt wel meer in zijn mars heeft.
Alleen vind ik de film niet bepaald zijn genre haha, als je het gewoon bent om hem in enorm vele aktie films te zien meespelen en eens in een komedie of aktie/komedie dan is dit toch effe wennen deze film.
Ik vond het helaas een middelmatige film, nogal saai en traag, meer naar het einde op vond ik het wel beter, aan Arnold lag het zeker niet hoor, die was top.
Conclusie; als Arnold fan zeker en vast de film eens bekijken maar verwacht niet dit een topfilm is en onthoud ook dat het geen horrorfilm is maar een drama.
Voor de film zelf dus een 2,5 , voor Arnold zelf een dikke vette 5/5.
jerry r
de film is niet slecht hoor maar er zitten wel een paar fouten in dat zeker ja.
maar waarom noemen ze dit horror.
als je er van uit gaat dat het een horror film moet zijn kom je er bedrogen uit.
als drama aardig maar zeker geen horror en actie .
Waku
Mooie ingetogen zombieverhaal die het thema ineens van een heel andere hoek bekijkt.
Gewaagd ook om zombies niet als hapgrage wezens te zien maar als een puur ziektebeeld.
Eveneens gewaagd is de rol van Schwarzenegger als zorgzame en door emoties beschadigde vader.
Het pakt allemaal verdomd goed uit.
En daarmee is "Maggie" een bijzonder mooi horror drama geworden.

Prime Video-hitserie 'The Night Manager' krijgt een derde seizoen

Soaked in Bleach