Genre: Horror / Western
Geregisseerd door: S. Craig Zahler
Met onder meer: Kurt Russell, Patrick Wilson en Matthew Fox
Bekijk via Videoland
Plot Bone Tomahawk
"May the Lord have mercy and grant you a swift death"
Een groep ongeciviliseerde kannibalen wordt door hun leider onverwachts het vredige dorpje Bright Hope binnengeleid. Wanneer ze een aantal bewoners uit het dorpje kidnappen, worden vier mannen achter hen aan gestuurd om de ontvoerden te redden. Een gewonde rancher, wiens vrouw is gekidnapt, is een van de mannen die de achtervolging inzet en hij krijgt hulp van de sheriff, diens deputy en een welwillende ingehuurde revolverheld.
Sheriff Franklin Hunt
Nick
Buddy
Gizzard
ElPablo
Veel western, amper horror.
De indianen komen er wel erg slecht vanaf trouwens.
In de 21e eeuw zijn we de traditionele beeldvorming toch wel voorbij hoop ik.
mr rumson
Degelijke western met een vleugje horror.
Wel vond ik de film wat aan de trage kant er had voor mij dan ook wel een nachtje rond het kampvuur minder in gemogen.
De acteurs zetten hun rollen geloofwaardig neer.
Ook een groot pluspunt vond ik dat de kannibalen na een of twee schoten dood waren.
En dus niet dat ze doorzeefd door kogels voor de zoveelste keer weten op te staan.
Maar ook het troosteloze landschap past prima bij deze film en weten het wat extra's mee te geven.
willemfilm
Binnen 3 kwartier twee keer in slaap gevallen.... Ik heb het zo lang vol gehouden vanwege de recensies. Maar dat wat ik ervan gezien heb was het zzzzaaaaaiiiiii.
Richard_Voorhees
die voor 50% bestaat uit geslenter.
Voor mij toch wel het grootste probleem van deze film: het tempo is uiterst langzaam. De castleden acteren nog best aardig, maar helaas bieden de dialogen over het algemeen te weinig inhoud om het interessant te houden. Daarnaast heb ik met betrekking tot westerns altijd meer de voorkeur gehad aan woestijn/steppe landschappen. De locatiekeuze zou voor mij dus niet de eerste keuze zijn geweest, maar goed dat is gewoon een kwestie van verschillen in smaak.
Verder stoorde ik me er wat aan dat die kreupele overal met zo relatief weinig moeite doorheen lijkt te komen, maar goed ook dat is wat meer mijn probleem.
In het kort kan ik eigenlijk gewoon concluderen dat de stijl van de film niet helemaal mijn smaak is.
gauke
In deze rustige en ook trage (de regisseur nam uitgebreid de tijd om het esthetische verhaal te vertellen) western (volgens het oude school concept), dat zich grotendeels midden in de woestijn afspeelde, lag het accent op de complexe personages, hoewel de geweldsscènes niet bepaald voor de poes waren. Een aantal dialogen klonken bijzonder scherp.
Pazmaster
Matige film met een sloom verhaal (vooral het eerste gedeelte) waarbij ik moeite had m'n ogen open te houden. Van een horror is wat mij betreft geen sprake, het is meer een trage western met enkele horrorelementen maar eng of spannend wordt het niet. Ik vond het hele gebeuren maar slap en saai. Acteerwerk is ook maar matig, de personages zijn oninteressant en de dialogen boeiden voor geen meter.
DragQueen
Zeer degelijke ouderwets aanvoelende Western, met een vleugje Horror. En die combo komt in deze film goed tot zijn recht. Het geheel sleept zich in een traag tempo voort, maar dit is nergens storend. Je kruipt in elke scene. De settings zijn schitterend, en zeer sfeervol in beeld gebracht. Verder acteert de hele cast erg overtuigend. Klasse rol van Russell ook. 4 Sterren.
Brabants
Deze hybride tussen western en horror pakte verrassend goed uit en is daarmee zeer origineel van aard. De regisseur neemt uitgebreid de tijd voor karakterontwikkeling en opbouw van het verhaal. Hierbij wordt hij geholpen door een sterk spelende cast. De opbouw(eerste 1.5 uur) had op zich wat korter gemogen, waardoor de spanningsfactor nog sterker voelbaar zou zijn geweest. De behoorlijk bloederige en viscerale scenes zijn niet echt voor de tere zieltjes.
Pim1993
''Say goodbye to my wife, I'll say hello to yours.''
Bijzonder stijltje. Traag doch spannend. Op de een of andere manier kon ik het gekozen sfeertje goed bevatten en kwam ik deze film prima door. Er gebeurt eigenlijk maar weinig, maar als er iets gebeurt is dit met volle overtuiging. Langdradig kan hij genoemd worden, maar ik vond de tijdsduur tussen verschillende prominente gebeurtenissen in de film prima.
Persoonlijk vond ik het minder dat de film zeer lang wordt ingeleid, en eigenlijk heel abrupt en vlotjes afloopt. Ja toch wel echt een apart plaatje, maar ik heb me wel vermaakt.
broncode
Het is niet als iets indruk op je maakt ook per definitie goed Is, en dat geld vooral voor deze film.
Het gedeelte met de kannibalen maakt indruk door de gruwelijkheid en dat vergeet je nooit meer, maar de film Is vooral traag in het eerste uur.
Complete overbodige scenes zitten d'r in en vooral de tocht naar de voorgenoemde kannibalen duurt te lang.
Snap ook niet dat ze d'r in zitten, want met meer deleted scenes had dit een klein meesterwerkje kunnen zijn.
Peter Jackson maakte dezelfde fout met King Kong. Jammer.
Brabants
Ik vond de combinatie uit western en horror erg origineel en het acteerwerk meer dan uitstekend. De sfeer was ook goed, zij het niet dat de opbouw te lang duurde. Dit was voor mij een minpuntje. Ik ben het wel met je eens dat wanneer iets indruk op je maakt het niet per definitie goed hoeft te zijn. Maar indruk maakte bepaalde scenes zeker, dat is een feit. Kan best geloven dat er kijkers zijn die hier zo van houden, dat ze het automatisch een goede film vonden, haha!!
broncode
Geen twijfel dat sommige scènes indrukwekkend waren en eigenlijk bedoelen we dezelfde, die met hulpsherif. Hou persoonlijk wel van sadisme in een film, maar deze was super heavy.
Maar alles bij elkaar opgeteld, blijf ik het een miskleun vinden dat de opbouw zolang duurde. Daarnaast was de flea circus dialoog compleet belachelijk als je ziet hoe de young deputy behandeld werd.
Maar nogmaals de kannibalen waren fearsome, daarom mijn rating.
Zou ze graag terug zien in hun eigen film.
Brabants
Misschien komt er nog een spin-off, maar ik betwijfel het, haha!!
[quote]Brabants schreef:
Misschien komt er nog een spin-off, maar ik betwijfel het, haha!
Ik geloof het ook niet, maar ze hebben indruk gemaakt, That's for sure...
Leno
Geslaagde genreoverstijgende western die spannend begint en vervolgens traag naar een spectaculaire climax toewerkt. Juist die trage opbouw is sterk; de cast is namelijk goed en de karakters zijn interessant. wat een heerlijke laatste scene voor Russel, die toch al zo goed speelt De spanning wordt zodoende opgebouwd naar een heerlijk einde. De dialogen waren soms wat krom, maar verder niets dan lof voor deze aangename verrassing.
John Milton
Dat ze al die acteurs hebben kunnen krijgen met een budget van 1,8 miljoen dollar... Aardig filmpje verder, niet bijzonder, maar leuke mengelmoes van Western en horror. In drie weken geschoten ook las ik, knap! En dat zal wellicht ook wat met het kunnen krijgen van de acteurs te maken hebben. Dit doe je er zo even tussendoor als acteur zijnde, als de opnames zo kort duren.
Hansopje
Bijzondere western, mag ik wel zeggen. Het kwam allemaal een beetje langzaam op gang, maar dat wordt nog wel goedgemaakt naar het eind toe. Horror zou ik het niet willen noemen, luguber wel. Dat van die hulpsherrif trok ik niet helemaal, brrrrr....
Russell was sterk bezig in deze film. Goed gecast. Leuke, onverwachte film.
broncode
Kijk dat is nu interessante info over een film, thanks..
broncode
Redelijk goede en originele western. De film verloopt wat traag maar blijft boeien. De opbouw is goed. Zahler zet de sfeer prima neer en laat de film rustig aan uitbroeden tot een geweldadig einde. Echt een horror film is het niet. Meer een combi van western, road trip en wat gore. Deze wat ongebruikelijk combi pakt echter wel goed uit. Tevens goede rollen van Russell en Wilson. Aanrader. 3.5/4.0
De kannibalen waren fearsome, en de beste baddies ooit in de filmgeschiedenis..
you're welcome!
En die waren behoorlijk fearsome, sterker nog, ik had het idee dat ze aan een of ander plantje zaten, want ze leken in veel gevallen gewoon door te willen rennen, als je er een kogel in stopte.
Filmkriebel
Langdradig en idioot. Dit had met zeker 40 min minder een betere film geweest, . Deze western kent een goed uitgangspunt en had potentie, maar de uitwerking is ronduit incompetent. Het een en ander slaat ook nergens op : wanneer je iemand uit elkaar haalt zoals die hulpsheriff, dan verwacht je wel dat er een paar liter bloed uit zijn lijf kletst, maar nee geen druppeltje bloed. . En ook wanneer Wilson zomaar dat ding uit de keel haalt van één van die wilden en onmiddellijk weet hoe hij dit moet gebruiken is om achterover van te vallen. Hoe zouden die wilden dat spul trouwens in hun strot geïnstalleerd kunnen hebben?? Zo zijn er nog van die idiote dingen, zoals Wilson die met gespalkt been mijlen gaat wandelen of vrouwtjelief die precies niet teveel heeft afgezien tijdens haar gevangenschap . En dan aanschouw je een film die ten onder gaat aan een hoop idiotieën. De vijf minuutjes stevige gruwel die je te zien krijgt kunnen daar helaas niks meer aan verhelpen.
Uitstekende western, naar verluidt opgenomen in drie weken, met een klein budget. Dat zou je niet zeggen wanneer je de film ziet: alles ziet er piekfijn uit, met een eersteklas cast en fraaie locaties. Het script steekt ook prima in elkaar. Grootste pluspunt zijn de vier prachtig uitgewerkte hoofdrollen en de heerlijk droogkomische dialogen. Naar het einde toe neemt de film een bijna horror-achtige wending, iets dat gelukkig goed uitpakt en uiteindelijk alleen maar bijdraagt aan het unieke sfeertje dat de film te bieden heeft. Van regisseur S. Craig Zahler gaan we waarschijnlijk wel meer horen in de naaste toekomst, denk ik zo. Hij levert hier in ieder geval een indrukwekkend visitekaartje af.
N00dles
Best een rare film. Het begint allemaal erg langzaam; we leren uitvoerig de personages kennen en daarna volgt een hele zoektocht waarbij er allerlei oninteressante gesprekken en gebeurtenissen zijn die geen enkele significantie hebben, met op het eind een nogal tamme ontknoping met de groep kannibalistische wilden.
Van horror was dan ook weinig sprake. Het was een hooguit een beetje expliciet, maar ook weer geen 'Cannibal Holocaust'.
De setting is mooi geschoten en alles oogt redelijk authentiek en 'frontier' aan. Granted, het is geen Once Upon a Time in the West, maar het kan er mee door. Kurt Russell deed het prima, Patrick Wilson vind ik altijd al een beetje meh, en de oude deputy sheriff (Richard Jenkins) deed het ook leuk. De vrouw was alleen tergend slecht en ook haar gevangenschap vond ik slecht uitgebeeld. Moet ik nu echt geloven dat ze dagenlang in dat celletje heeft gezeten maar er nog helemaal schoon uitziet, zonder vermagering of sporen van bloed/pisvlekken?
Al met al een nogal teleurstellende film. Hoge production value, maar inhoudelijk schort er nogal wat aan.
Montorsi
Vond de decors toch wel aardig goedkoop ogen juist..
Aardig filmpje, weinig om het lijf maar met een goede chemie tussen de leads.
DVD-T
Heerlijke film en erg knap dat ze dit hebben kunnen neerzetten gezien het budget. Ook fijn dat
Vooral de cast is lekker op dreef hier. Russell (met een fantastische snor) is geweldig op dreef hier en geniet zichtbaar van zijn rol. Ook leuk dat een keer een fijne rol aan Matthew "Jack Shephard" Fox is aangeboden. Hij doet het met verve en zou meer film rollen moeten krijgen. Wilson speelt een heel andere rol die we van hem gewend zijn. Maar de gene die er met kop en schouders bovenuit steekt is toch wel Richard Jenkins. Herkende hem eerst totaal niet. Geweldige transformatie.
Verhaaltje over kannibalistische indianen is best leuk. En de opbouw naar het huzarenstukje in de film is fijn. Heerlijk hoe traag het zich allemaal ontpopt. Fijn dat er tijd wordt genomen om de personages goed neer te zetten en een beetje binding met ze te krijgen. Waar het in het eerste half uur op een komedie dreigt te lopen verandert eens de zoektocht begint de toon naar eens stuk serieuzer naar een full blown horror slot. Creepy hoe dat is neergezet. Maar dat geld ook zeker voor de rest van de tocht. De frontier wordt een keer goed neergezet waarin slapen zelfs niet veilig is.
Heerlijke slow burner western. Een cult classic in the making. Had het helemaal niet door, maar tijdens de aftiteling viel me pas op dat de film helemaal geen muziek bevat en heb het niet eens gemist tijdens het kijken.
jmadejoode2008
you're welcome!
Vergeet niet dat deze stam niet eens precies weten hoe vuurwapens werken. Dan kan ik mij voorstellen dat je het gevaar niet inziet van iets wat een knal geeft. Dat zie je bij sommige dieren ook. Heb wel eens filmpjes gezien op Youtube waarbij er werd geschoten op eekhoorns. Sommige schoten miste hun doel en om de eekhoorn heen zie je de kogels inslaan. De eekhoorn kijkt verbaast maar rent niet weg omdat het niet weet wat het is.
Ik vond het juist een hele fijne film vanwege de trage opbouw. Daardoor was er genoeg ruimte voor de verschillende karakters om zich te ontwikkelen. Van mij mogen er meer van dit soort western/horror kruisbestuivingen komen!
jmadejoode2008
Veel western, amper horror.
De indianen komen er wel erg slecht vanaf trouwens.
In de 21e eeuw zijn we de traditionele beeldvorming toch wel voorbij hoop ik.
Wat bedoel je nu? Deze stam die wij zien hanteert, voor ons doen, een barbaarse methode. Aan het begin van de film zien wij een 'ontwikkelde' Native American. Het is een film over een kannibalen stam for crying out loud.
John Milton
Ik denk dat je het woord fearsome misinterpreteert, jmadejoode2008. Kan dat?
peterjames777
Wauw, dit was me wat. Geniale film! Een slowburner inderdaad, maar nergens saai. Spanning altijd aanwezig. En ik ben blij dat de horror niet een te grote aandeel had en het geen slasher werd. Zo kregen de personages, drama en dialoog meer ruimte. Dat laatste, de dialogen waren heerlijk, droog en spitsvondig. En het acteerwerk van de vier heren was ook erg sterk. Ik vond vooral Patrick Wilson en Richard Jenkins hoge ogen gooien!
jipt
De film duurt er zo'n anderhalf uur over voordat er eindelijk iets gebeurt. Die anderhalf uur wordt dan ook opgevuld met overbodig gepraat en gewandel. Het maakt de film dan ook saaier dan saai. Daarnaast oogt het ook nog eens erg goedkoop. 2*

Drie van de hardste films in het aanbod van Videoland

Vijf van de best beoordeelde horrorfilms die op Videoland te vinden zijn

Vijf sterke horrorfilms met goede beoordelingen die je op Netflix kunt kijken

Vijf goede horrorfilms zonder paranormale aspecten

O.J.: Made in America

Hostiles
Western / Drama, 2017

Brimstone
Western / Thriller, 2016
vergiftigensheriffgevangenemoordriflereddentribebloedvergietenindiaanonthoofdingverlossingscalpinggeweldkannibaalcaptiveneo-westerncivil war veterankannibalismecave dwellershorror western