• 9.374.188 stemmen

Geregisseerd door: S. Craig Zahler

Met onder meer: Kurt Russell, Patrick Wilson en Matthew Fox

• Videoland Bekijk via Videoland

Plot Bone Tomahawk

"May the Lord have mercy and grant you a swift death"

Een groep ongeciviliseerde kannibalen wordt door hun leider onverwachts het vredige dorpje Bright Hope binnengeleid. Wanneer ze een aantal bewoners uit het dorpje kidnappen, worden vier mannen achter hen aan gestuurd om de ontvoerden te redden. Een gewonde rancher, wiens vrouw is gekidnapt, is een van de mannen die de achtervolging inzet en hij krijgt hulp van de sheriff, diens deputy en een welwillende ingehuurde revolverheld.

avatar van schram101

schram101

Klinkt dat even veelbelovend zeg!

Boeiende cast ook met Patrick Wilson, Matthew Fox, Richard Jenkins en (hoofdrolspeler?) Russel. Gek genoeg worden Carpenter, Saarsgard en Olyphant weer niet genoemd op Imdb..

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Dit klinkt inderdaad veelbelovend, laat maar zo snel mogelijk komen die handel.

avatar van LuukRamaker

LuukRamaker

• 2020 berichten

Zeker een film om naar uit te kijken.

Wat de cast betreft: aanvankelijk (in 2013) waren naast Russell Jennifer Carpenter, Timothy Olyphant en Peter Sarsgaard gecast, maar zij zijn later vervangen door Lili Simmons, Matthew Fox en Patrick Wilson. Niet bepaald een ernstige achteruitgang natuurlijk, al ben ik persoonlijk wel fan van Olyphant in zijn twee topseries. Aan zijn hoedenplank heeft het overigens vast niet gelegen dat ie uiteindelijk niet in deze film te zien is.

Corcicus

Veelbelovend inderdaad. Na the green inferno nog een kannibalenfilm om naar uit te kijken.

Sid Haig

avatar van schram101

schram101

Leuke trailer. Weinig horror trouwens, maar hier heb ik wel vertrouwen in.

avatar van madmax1

madmax1

Combinatie western horror in een geloof waardig verhaal prima geacteerd met mooie beelden .

De mengeling met actie en horror werkt goed spannende film die iets te lang duurt.

Corcicus

Olala, vanavond ook maar eens bekijken! We worden nogal verwend wat horror betreft, de laatste tijd.

mcdaktari

Kurt Russel heeft wel een perfecte porum om in een western te spelen, en dat het dan ook nog een horror is lijkt me alleen maar smullen. Ik heb enkele films in de wacht staan voor vanavond maar denk dat deze toch voorrang krijgt.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

mcdaktari schreef:

Kurt Russel heeft wel een perfecte porum.

Karakteristieke uitstraling .

mcdaktari

Ja nogal he. Net als in The Hateful Eight, daar ziet ie er helemaal gelikt uit.

avatar van deRappe

deRappe

Beetje vreemd zo af en toe.....maar toch behoorlijk de moeite waard!

Corcicus

Sid Haig z'n tronie is er anders ook niet naast en die heeft hier ook een rol in te pakken.

Corcicus schreef:

Nou.. hoe was deze

Ik is ook nieuwschierig

only1ELEANOR schreef:

Nou.. hoe was deze

Ik is ook nieuwschierig

Ben op de helft....vanavond even verder kijken.

Het aandeel western is tot nu toe groter dan het aandeel horror,maar wat er nog niet is kan nig komen.

Het kijkt tot nu toe wel lekker weg maar ik zie nog niets speciaals

avatar van YouDrunkGoHome

YouDrunkGoHome

Was een beetje op imdb aan het rondkijken toen deze opeens voorbij kwam en was meteen nieuwschierig. Trailer even aangezet maar na 30 seconden weer uit, bang dat die teveel laat zien zoals trailers dat tegenwoordig vaak doen. Bekijk de film binnenkort maar gewoon in het geheel, mijn interesse was toch al gewekt!

tattoobob schreef:

Ben op de helft....vanavond even verder kijken.

Het kijkt tot nu toe wel lekker weg maar ik zie nog niets speciaals

Let me know

avatar van Antonev

Antonev

Het western gedeelte hebben ze sfeervol neer weten te zetten en was erg mooi aangekleed. Het horror gedeelte was ietwat magertjes, maar toch best vermakelijk. Hij kijkt lekker weg, het is alleen jammer dat er weinig hoogtepunten te noteren zijn. Al met al toch een nette voldoende.

Corcicus

Vond ik ook. Qua western zat het allemaal wel snor. Het moet echter zowat de goedkoopste western zijn die ik al heb gezien, het dorp bestond uit drie huizen en leek als twee druppels water op de nagemaakte cowboy village die ik ooit eens met mijn familie in Luxemburg bezocht. Maar Kurt Russell speelt de pannen van het dak en kan zich duidelijk vinden in het karakter dat hij moet vertolken. Toch durft het wel eens saai en langdradig te worden en valt er te weinig horror te bespeuren om van een topper te spreken.

Prima vermaak.

Film is soms een beetje langdradig maar echt saai word het niet.Van horror komt er pas in het laatste half uur sprake,maar wel lekker

Tis weer eens wat anders en dat kan mij wel bekoren,Kurt Russel speelt top en ook de rest van de cast is prima.

Verwacht geen splatter cowboy feest want dan kom je bedrogen uit........al met al heb ik er best van genoten.

Leuke wegkijker.

Nou..volgend op de recencies van mijn 2 voorgangers moet ik m maar even kijken

mcdaktari

Ik begon me na anderhalf uur toch af te vragen of het wel een horror film was. Het is niet echt veel horror maar dat beetje wat er in zit is wel de moeite waard. Zoals ik hier al meer las is het soms een beetje langdradig maar al bij al is het een prettige film om te kijken. En ondanks de film redelijk lang duurt had ik het helemaal niet erg gevonden als het wat langer had geduurd. Het begon net lekker te worden en dan houd het op, jammer.

only1ELEANOR schreef:

Nou..volgend op de recencies van mijn 2 voorgangers moet ik m maar even kijken

Veel kijkplezier

avatar van Ramon K

Ramon K

Sean Young krijgt twee regels tekst en staat als 20ste op de aftiteling; best triest om te zien eigenlijk. Er zit te weinig vaart in de film en de opbouw duurt te lang. Had makkelijk 30 minuten uit gekund zonder dat plot of karakters veel hadden moeten inleveren. Verder best leuk.

wexxel

Wat een kraker is dit zeg, heerlijk als een film je zo kan verrassen. Dit is het debuut van deze regisseur en ik ga hem nu op de voet volgen.

De film start als een doodgewone western, waarin veel aandacht besteed wordt aan karakterontwikkeling. Als de film op 2/3 is wordt het een onwaarschijnlijk gorefest, waarin de goorste kill sinds tijden voorbij komt.

Ik zie paralellen met from dusk till dawn, met het grote verschil dat deze film geen knipogen heeft maar grauw en brutal blijft.

Ben benieuwd of de nieuwe Tarantino (ook met Kurt) deze film kan evenaren.

mcdaktari

wexxel Nou dat mag ik wel hopen ja!!! Dat de nieuwe Tarantino dit kan evenaren.

Tenminste, ik neem aan dat je The Hateful Eight bedoeld? Ik ga er in ieder geval wel vanuit dat die toch een stuk beter zal zijn dan Bone Tomakawk.

wexxel

Die bedoel ik zeker en ik ga er ook vanuit dat ie deze gaat evenaren. Toch betrapte ik mezelf er meermaals op dat ik de dialogen en cinematografie aan de vroege Tarantino moest denken. Er zijn natuurlijk slechtere referenties..

Corcicus

Niet zo zeker. Zijn vorige western, Django Unchained, raakte kant nog wal en was wat mij betreft amper om aan te zien. Urenlang saai geouwehoer om dan in het laatste half uur eindelijk wat actie aan de dag te leggen. Dan vond ik Bone Tomahawk toch een stuk onderhoudender.

wexxel

Daarom zei ik ook de vroege Tarantino. Django vond ik ook een behoorlijke misser. Toch zitten er in elke film van Tarantino memorabele momenten, precies zoals die ook in Bone Tomahawk zitten

avatar van Mondragon

Mondragon

Corcicus schreef:

Dus alleen veel actie maakt een goede film? Raar. Ik vond Django fantastisch vooral om de conversaties die erin zaten.