- Home
Geregisseerd door: George C. Wolfe
Met onder meer: Hilary Swank, Emmy Rossum en Josh Duhamel
Releasedatum: 18 december 2014
Plot You're Not You
"Life is measured in moments that leave you breathless."
Kate lijdt aan de ziekte ALS waardoor ze niet meer zo mobiel is. Ze besluit daarom Bec, een doelloze en zelfingenomen studente, in te huren om haar te verzorgen, ondanks de bezwaren van haar man. Wat voor Bec echter begon als een parttime baan transformeert in een levensveranderende ervaring als haar relatie met Kate haar verandert in een jonge vrouw met vertrouwen en ambitie.
terschelling
Om hier gelijk Swank voor een Oscar te nomineren had mijn tenen laten krommen.
Een behoorlijk heftige aandoening als ALS wordt hier serieus maar niet 'diep' gebracht. Een luchtig drama met de nodige humor van een vooral goed spelende Rossum die ook nog eens een mooi liedje vertolkt.
Het bekoorde me als film maar raakte me niet en dat komt denk ik vooral omdat Swank me niet kon 'pakken'.
sean-penn
Te hoge verwachting die eindigt in een lichte teleurstelling.
Nu is het mijn fout om de lat zo hoog te leggen. Hilary Swank in een genre die haar het best ligt en waar ze al bewezen heeft met zeer goede films op haar conto, falen was geen optie, of toch wel. Het begint al met de dialogen die me nooit raken en de gebeurtenissen zijn te voor de hand liggend ( manlief gaat vreemd, vriendinnen die geen vriendinnen zijn, egoistische moeder etc) Nu heb ik daar op zich geen problemen mee als het op een natuurlijk, verfrissende of vernieuwende manier wordt verfilmd maar door verkeerde keuzes draait het uit op cliche gevolgd door meer cliche's.
Ziel van de film is enerzijds, de aftakeling van Kate en anderzijds, de opleving van Bec en de emotionele binding die de 2 met elkaar krijgen. Mooi concept alleen jammer dat Wolfe dat mij te weinig laat zien waardoor ik nauwelijks een binding krijg met de hoofdpersonages. Wat mij ook stoorde was het euthanasie gesprek van enkele seconden. Heftig onderwerp, vooral in puriteins Amerika maar hier werd het even ingeperst. Doodzonde !
Ondanks een rammelende script zetten Hilary Swank en Emmy Rossum beiden een puike acteer prestatie neer. Zij maken het enigziens nog het aankijken waard.
Brabants
Hilary Swank probeert ook in deze film de show te stelen met haar optreden als ALS patiënt, maar het voelde in het verhaal verweven te cliché en verre van authentiek. Los daarvan heeft deze film de malheur dat er een juweeltje van formaat eerder de show stal, met precies dezelfde strekking, te weten - The Untouchables-. Als je een sterke film wenst te zien over hoe twee personen van totaal andere komaf elkaar aanvullen(waarbij de een hulpbehoevend is en de ander hulpverlener), is dat toch echt de film bij uitstek en niet -You're Not You-, wat in mijn opinie nog niet in de schaduw zal staan.
kelama3
Tuurlijk dacht ook ik bij het zien van de trailer gelijk aan Intouchables, maar zo zijn er zat films die je met elkaar kunt vergelijken.
De een ligt je beter dan de andere,logisch,smaken verschillen.
Ik vond het zeker een mooi verhaal,en kreeg de boodschappen binnen: hoeveel vrienden hou je nog over als dit je overkomt, euthanasie hoort een bewuste eigen keus te zijn,probeer te leven zoals jij dat wilt en niet zoals een ander dat wil.
Heel goed dat er in de fimwereld eens aandacht geschonken wordt aan deze verschrikkelijke,slopende aandoening.
Goed geacteerd,van beide dames,en zeker de moeite waard! Drie sterretjes.
1Y85
Vond het een mooie film, alleen als ik de vergelijking ga maken met Intouchables gaat mijn voorkeur naar die film. Al met al een hele mooie film en is het zien zeker waard!
Shinobi
"She doesn't make me feel like a patient."
In eerste instantie dacht ik dat dit een kopie zou zijn van Intouchables (2011), maar de film is blijkbaar gebaseerd op het gelijknamige boek.
'You're Not You' is in de basis eigenlijk erg oppervlakkig, clichématig en van tijd tot tijd melodramatisch. Duidelijk een geval van de klok horen luiden, maar niet weten waar de klepel hangt. Zo heb je bijvoorbeeld het contrast tussen losbol Bec en het perfecte leven dat Kate probeert te leiden. De band die er tussen deze twee ontstaat is uiteraard voorspelbaar, maar er is helemaal geen sprake van enige karakterontwikkeling.
Wat dat betreft mist de film elke vorm van diepgang. Daarvoor zijn de getoonde situaties vrij generiek en willekeurig. Alleen een aantal - rustige - momenten tussen Kate en Bec kon ik nog waarderen, maar deze lichtpuntjes zijn zo dun gezaaid dat het niet genoeg is om het geheel te redden.
De ziekte ALS zelf wordt ook maar vluchtig behandeld of althans de gevolgen die het heeft op het sociale leven. Weliswaar maakt Hilary Swank indruk door de aftakeling van Kate middels verscheidene maniertjes te tonen, maar het is gewoonweg niet voldoende om haar personage te voorzien van de nodige inhoud. Hierdoor kreeg ik als kijker nauwelijks een emotionele connectie met haar.
Al met al een moedige poging, maar dit lijkt meer op een mislukt tv-drama.
Kleine 2,5 sterren.
dualcia
Ontroerende film over een vreselijke ziekte, waar ik persoonlijk weinig van wist. De manier waarop het gebracht werd door het diverse duo, liet het prachtig binnenkomen op sommige momenten. De twee leading ladies zijn beiden ijzersterk. Hilary Swank had me al 100 procent overtuigd in Million Dollar Baby en de chemie met Emmy Rossum was geweldig aanwezig. Ook Rossum heeft laten zien dat ze over een goed staaltje acteertalent beschikt.
De emotionele momenten waren mooi en werkten, door de relatie tussen Kate en Bec. Josh Duhamel had eigenlijk vrij weinig te zoeken in de film voor mij.
Ik vond het eigenlijk wel prettig dat de film niet voornamelijk om ALS draaide, maar juist om de mooie vriendschap tussen de twee vrouwen en de persoonlijke ontwikkeling van Bec.
*3.5
Pluspunten voor de personages Marilyn en John. Zij zorgden voor een paar extra hele fijne momenten: Met name de brief van John zorgde stiekem wel voor een paar tranen in mijn ogen.
En pluspunten voor Jason Ritter. Hij blijft een leukerd.
très joliette
Een ontroerende film over ALS. Die laat zien hoe ontzettend snel het bergafwaarts kan gaan met deze vreselijke ziekte. Erg sterk acteerwerk van Hilary, die steeds opnieuw straalt in films met prachtige verhalen. Ook Emmy is een erg krachtige actrice die hier heel goed speelt, al was het naar mijn smaak af en toe wat over de top. Josh kon mij niet echt roeren, hij was te afstandelijk. Dat was dan ook meteen wat ik miste in de film. Het bleef net wat te oppervlakkig. Ik heb Hilary niet echt leren kennen, wie is ze precies, wat gaat in haar om. Daarover kom je naar mijn mening te weinig te weten wat het voor mij moeilijk maakte om me helemaal in haar in te leven. Hoe de relatie van Hilary en John zich ontvouwde vond ik vreemd en en dat hij er niet bij was toen ze stierf vond ik ontzettend pijnlijk. Die eindscene samen met Emmy was dan weer onzéttend sterk, die zorgen minutenlang voor kippenvel.
John Lee Hooker
Aan de ene kant best degelijk geacteerd en keurig begeleid met de middelen die regisseurs tegenwoordig voor handen hebben. Aan de andere kant vind ik deze acteurs erg saai waaronder kantoormannetje Duhamel, voorspelbare Ritter en Hillary Swank met haar vriendinnen. Allemaal van die nietszeggende, standaard figuren. Het gedrag van Bec (Rossum) vond ik een beetje overdreven want hoezo steek je nou een sigaret aan als je twee tellen daarna aanbelt om te solliciteren?! Het bruikbare uitgangspunt ALS heeft grotendeels een effectieve inslag maar ik had het liever wat meer ongepolijst aangetroffen.
Ebella
Soms zie je een film die je raakt en je na het zien van de aftiteling nog steeds in het verhaal zit. You're not You is een film die je gewoon moet gaan zien en waar je de tranen over je gezicht lopen. ALS is een verschrikkelijke ziekte en na het zien van deze film, besef je dat nog een beetje meer....
Volledige recensie op: Recensie You're not You - E...
wesley105
Mooie film, Hilary Swank prachtig in haar rol (Je zal het maar even moeten presteren)! Emmy Rossum ook weer heerlijk geacteerd! Ontroerend verhaal, het gaat geen eens om de film maar meer om de boodschap. Heb aardig wat traantjes laten vallen, deze film heeft me diep geraakt! Een aanrader voor iemand die houd van humor en drama in een gehele film! #Emoties
VincentL
You're Not You
Nadat de wereld en masse - van Angela Merkel tot Paris Hilton - bakken met ijswater over zijn kop gooide, iets waar ik overigens niet aan mee heb gedaan, kon Hollywood natuurlijk niet achter blijven met het zeer populaire onderwerp. Zo klinkt het bijna alsof Wolfe een slaatje uit andermans leed wilde slaan. Hopen dat dat niet waar bleek te zijn...
Allesbehalve, godzijdank. Wolfe zet een mooi, integer verhaal neer. Met een aardige feelgood-factor krijgt het verhaal ook nog een beetje schwung en is het, vooral in het begin, goed te volgen. De film heeft deels afgekeken bij Intouchables, daar valt niet omheen te komen. De vraag is dan of het erg is? In ieder geval drukt het een stempel op wat chronisch zieken nu willen: zo normaal mogelijk leven, zonder alle zielige poespas er omheen (uitzonderingen natuurlijk daargelaten). Uiteindelijk is het onvermijdelijke dan daar, het einde van de film. Dit einde weet echter geen waterlanders voor den dag te brengen. Misschien was daar iets te veel feelgood voor.
Hilary Swank speelt een alleraardigste rol. Deze deed mij nog het meeste aan Eddie Redmayne denken uit The Theory of Everything. Natuurlijk zijn de parallellen te trekken tussen beiden. Swank doet echter niet onder voor Redmayne.
Emmy Rossum is de Omar Sy van dit verhaal. Als straatsletje speelt ze aardig en ze is tot op zekere hoogte bekoorlijk. Als nietskunnende thuiszorgmedewerker is ze echter wat minder. Als haar personage dan ook meer kan en een band met Swank ontwikkelt lijkt ze beter in haar rol te komen. Dan speelt ze nog aardig.
Josh Duhamel en Jason Ritter zijn twee heren die in een vacuüm tussen beide dames invallen. Ze weten dan ook geen moment goed van de grond te komen - ze zijn immers bijzaak. Hierdoor krijgt hun prestatie een behoorlijk nutteloos gevoel.
De film is eenvoudig, maar bevat tot op zekere hoogte sfeer. Toch weet de hybride-vorm van The Theory of Everything en Intouchables geen duidelijk pad te kiezen. Het zweeft tussen drama en feelgood en dat geeft een apart geheel. Daarbij komt dat de film nergens visuele uitspattingen heeft, zoals met name Intouchables wel heeft. Hierdoor krijg je een middenweg die niet goed noch slecht is.
You're Not You is zeker een film van bovengemiddeld niveau, maar het had beter gekund. Swank speelt goed, maar qua sfeer had het beter gekund.
Goeie film over een vrouw met ALS die een jonge, chaotische vrouw inhuurt om haar te verzorgen. Het is niet zozeer de ziekte die hier centraal staat, maar meer de vriendschap tussen de twee vrouwen. Dit komt op het begin wel wat geforceerd over. Verder een mooi, ontroerend verhaal en een overtuigende rol van Hilary Swank.
BBarbie
Bij tijd en wijle aangrijpende film met als centraal thema de onwaarschijnlijke relatie tussen een ALS-patiente en een eigenzinnige, feestvierende studente. De tegenstellingen tussen twee personages kunnen niet groter zijn en daarom spreekt de manier waarop de twee tegenpolen naar elkaar toegroeien mij bijzonder aan. Dat is vooral te danken aan het indrukwekkende acteerwerk van Hilary Swank en Emmy Rossum. Macho’s zullen dit wel niks vinden, maar voor dramaliefhebbers is het zonder meer een aanrader.
Decec
Een mooie drama film...
Ontroerend verhaal...
Prima verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende actrice Hilary Swank speelt goed..
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Prima achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Movsin
Na "Intouchables" is de impact van deze "You're not You" veel minder. Niet dat het onderwerp van de film niet droevig genoeg is, maar eigenlijk raken deed het amper. Misschien zijn de verhaallijnen naast het drama te opslorpend.
Hilary Swank overtuigt wel in haar rol.
YSV
Begrijp dat deze film met Intouchable wordt vergeleken. Doe ik eerlijk gezegd ook wel een beetje..
Maar dat is eigenlijk niet helemaal terecht. Intouchable was een tragi-komedie en dit is een drama
De verhalen zijn heel verschillend . Ook het doel van het verhaal.
Ik vond het een hartverwarmende film met uitstekend acteerwerk.
Shadowed
Mwa.
Niet een al te bijzondere film waar ondanks het heftige onderwerp veel meer uitgehaald moet worden. Dit is weer eens veel te Amerikaans. Ondanks het mierzoete gedeelte er wel een beetje uit is gelaten is het verhaal tot mijn verbazing vrij slap en cliché.
Wel goede acteerprestaties van Swank, Duhamel en Rossum. Dat helpt de film dan wel een beetje omhoog, zonder de echte "starpower" had dit misschien niet zo goed geweest. Waar de film dan op faalt is dat het wel een beetje voorspelbaar is allemaal.
Ook emotioneel pakte het me niet, terwijl ik recensies zie van mensen die een traantje hebben gelaten. Dat heb ik absoluut niet gedaan, want de film kende voor mij geen emotioneel meeslepende scenes die me echt konden pakken. Jammer.
Wel 1 hele sterke scene, met Swank op het feestje van haar vriendinnen maar gelijk de grond in geboord door een zwakke scene waarbij de dames willen schreeuwen. Oei wat was dat een suffe scene. Voor de rest prima, maar de film faalt eigenlijk in zijn enige genre.
des1
Emmy Rossum steelt de show van tweevoudig Oscar winnares Hillary Swank. Film schuwt de voor Hollywood begrippen ongemakkelijke kanten niet, zoals incontinentie, maar veel blijft toch aan de oppervlak zitten. Meer een 3,5 ster voor de acteerprestaties dan de film an sich. Wel vertoond de dag voordat Fernando Ricksen zou sterven aan ALS...
cantforgetyou
- 1954 berichten
Mooi drama. Goed gespeeld door de beide dames plus. Vreselijke ziekte als je ALS zou krijgen. Zo'n film zet je weer even aan het denken dat we vaak zitten te zeuren en te zeiken om niks. Wees blij dat je elke ochtend op staat met een gezond lichaam.
K. V.
Dit was een mooie film. Vond het een meeslepende film met puik acteerwerk. Beide dames deden het met verve en kwamen overtuigd over. De film zag er goed uit en de film verveelde niet. Vond het een aanrader.
jippie2010
In het begin wordt het karakter van Bec behoorlijk uitvergroot tot aan het irritante af, maar de innemende Swank weet het niveau snel omhoog te krikken. Dit soort rollen zijn Swank op het lijf geschreven en ze stelt wederom niet teleur. Ze weet elke fase van haar ziekte overtuigend neer te zetten, wat het geheel sterk en indringend maakt. De secundaire verhaallijnen zijn kwalitatief wat minder, hoewel de interactie met Bec (Rossum) gedurende de film wel krachtiger wordt, maar daarnaast weet Swank de film prima in haar eentje te dragen. *3.5
boemboem27
Zeer indrukwekkend drama over die rotziekte A.L.S
Met een zeer goed spelende Hilary Swank.
Ook haar "hulpje" Bec speelde een prima rol.
Goede film,goed verhaal,goede acteurs.
Dikke 8 waard maw 4*
mrklm
Pianolerares Kate [Hilary Swank] takelt af als gevolg van ALS en krijgt uiteindelijk thuishulp van Bec [Emmy Rossum], een archetypische stuurloze tiener die door haar zorg iets van haar zelfrespect terugvindt en Kate helpt het beste te maken van haar laatste levensfase. Van originaliteit moet Wolfe het niet hebben, maar Swank en Rossum hebben een prettige chemie waardoor je bij het onvermijdelijke einde mogelijk toch een traantje weg moet pinken.

Spaanse Netflix-film '100 Metros' doet het ontzettend goed: 'IJzersterk drama'

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime