• 9.378.915 stemmen

Geregisseerd door: Gary Shore

Met onder meer: Luke Evans, Dominic Cooper en Sarah Gadon

Releasedatum: 9 oktober 2014

Plot Dracula Untold

"Every bloodline has a beginning."

De vijftiende eeuw. De jonge prins Vlad Tepes (Luke Evans) leidt samen met zijn gezin een gelukkig leven en heerst over een klein koninkrijk. Wanneer de door hem gevestigde vrede wordt bedreigd door een moordlustige sultan reist Vlad af naar de Broken Tooth berg, waar hij een oeroude tovenaar tegenkomt. De twee sluiten een deal, de prins krijgt de kracht en snelheid om zijn vijanden te vernietigen, maar zal daardoor een onstilbare dorst naar menselijk bloed hebben. Hij wordt daarbij de eerste vampier die de wereld ooit gezien heeft: Dracula.

avatar van RoFFeL

RoFFeL

geweldige film, super genoten. Spannend en meeslepend en net even een andere insteek dan andere draculafilms die ik gezien heb. merkwaardig dat hij ondergewaardeerd wordt hier, maar dat is mijn mening als 40-jarige die wekelijks 3-5 filmpjes kijkt.

een kleine 8, dus 4*

avatar van Shaky

Shaky

Zwakke film die het moet hebben van de prima acteerprestaties van vrijwel heel de cast. Het verhaal zelf is nogal stupide en komt nergens uit de verf. Ik heb me toch met de film vermaakt door het vlotte tempo en het prima sfeertje.

avatar van Decec

Decec

Een goede drama/actie/fantasie/horror/oorlog film...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Mooi HD kwaliteit breedbeeld...

Prima achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

Prima camerabeweging...

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Helemaal geen verkeerde film. Het verhaal is best aardig, het acteerwerk kan er best mee door en het ziet er bij vlagen gewoon echt goed uit. Lekkere actie en het tempo wordt er goed in gehouden. Ik vond 'm best vermakelijk.

avatar van Shadowed

Shadowed

Matig.

De titel was al niet bepaald veelbelovend, vampierfilms worden tegenwoordig steeds minder met een aantal uitzonderingen. Dracula Untold is eigenlijk zo voorspelbaar als wat. De lijn van de film is vanaf het begin bekend, en dan vraag je je serieus af of de regisseur nog überhaupt wat input heeft gekregen, want het lijkt er niet op.

Nu heeft de film ook nog het nadeel dat ik absoluut geen fan ben van dit tijdperk, de wat oudere sfeer begon me al snel te vervelen. Regisseur Shore lijkt soms nog wel zijn best te doen om de film wat meer flair te geven, maar tevergeefs. Visueel moet ik niettemin zeggen dat het er solide uitziet, maar ook wat wederom wat standaard. Het kleurgebruik en de look zijn allebei zoals je kan verwachten binnen dit soort films.

Acteerwerk is matig, maar Evans weet zich nog wel te redden. De bijrollen vond ik allemaal maar een zooitje, met uitzondering van Dance, die wel 3 minuten in beeld mag komen dit keer. Toch wel de acteurs die erg goed zijn, maar nooit tijd worden gegund. Acteurs zoals Cooper zijn bijna onzichtbaar in deze film, veel voegt hij niet bepaald toe, terwijl zijn personage toch wel een centraal punt vormt in de film.

Verder kenmerkt Dracula Untold zich in een rommelig verhaal en weinig hoogtepunten. Deze film voegt buiten een aantal aardig stijlvolle beelden weinig toe aan het genre. Volkomen humorloos en vechtpartijen die nooit echt bijzonder willen worden, het is regelmatig best vermoeiend te noemen. Wel is het zo dat de film wat tempo wint tijdens de tweede helft, die de suffe eerste helft weet te compenseren.

Weinig bijzondere film waar je niks aan zal missen mocht je hem ook willen zien. Het dient vooral snel vermaak te dienen, maar toch vraag ik me af of dit wel zo is aangezien de film zichzelf behoorlijk serieus neemt. Ik weet niet echt wat precies het doel was van de film, maar ik vermoed dat de studio bemoeizuchtig was. Als vermaak aardig, soms redelijk stijlvol, maar in zijn geheel best vermoeiend en totaal niet onderscheidend helaas. De naam "Dracula" zal hier vooral een stunt zijn geweest om geld in het laatje te brengen.

avatar van scorsese

Aardige film waarin een prins een deal maakt met een monster om zo zijn vijand te kunnen verslaan. Ondanks de titel doet deze film niet echt aan als een Dracula-film. Desalniettemin is dit zogenaamde oorsprongsverhaal onderhoudend genoeg. De vrij korte speelduur werkt in het voordeel. Prima aankleding en het ziet er allemaal verzorgd uit.

avatar van mrklm

mrklm

Vlad [Luke Evans] is als kind tot slaaf gemaakt door de Turkse Sultan Mehmed II [Dominic Cooper]. Na een hoop bloedvergieten als moordmachine van het Turkse leger, keert Vlad terug naar Transsylvanië waar hij uitgroeit tot een volksheld. Wanneer Mehmed beweert dat Vlad verantwoordelijk is voor de dood van een aantal Turkse verkenners, kan Vlad zijn volk alleen beschermen door zijn zoon [Art Parkinson] op te offeren als slaaf. In de wetenschap dat het een kwestie van tijd is voordat Mehmed zijn militaire overmacht gebruikt om Transsylvanië te overrompelen, sluit de wanhopige Vlad wanhopig een overeenkomst met een levensgevaarlijke vampier [Charles Dance] om de krachten te krijgen die hij nodig heeft om zijn familie en zijn volk te beschermen. Stijlvol en technische goed gemaakte horror, ook al levert het melodramatische verhaal weinig verrassingen op.