• 9.377.311 stemmen

Met onder meer: Brendan Fraser, Rachel Weisz en John Hannah

Gesproken taal: Engels en Arabisch

Releasedatum: 15 juli 1999

Plot The Mummy

"The sands will rise. The heavens will part. The power will be unleashed."

Als straf voor het vermoorden van Pharaoh Seti en het slapen met zijn vriendin is de Egyptische priester Imhotep levend vervloekt en gemummificeerd... 1925. Na 3000 jaar komt in de legendarische dodenstad Hamunaptra het gemummificeerde lichaam van Imhotep, door toedoen van een groep schatgravers tot leven. De gevolgen hiervan zijn verschrikkelijk als de tien plagen van Egypte opnieuw lijken uit te breken, er mysterieuze zandstormen ontstaan en angstaanjagende figuren herrijzen uit de dood. De schatgravers moeten hun eigen huid zien te redden, maar tevens ligt het lot van de wereld in hun handen als ze de duistere krachten niet tegenhouden overal bezit van te nemen...

Rick O'Connell

Terence Bey

Isaac Henderson

avatar van BlueSword

BlueSword

gewoon een leuke film, erg vermakelijk maar niet super.

was ook niet helemaal weg van de acteer prestatie's maar de rest was wel goed, mummy zag er ook wel vet uit.

de humor lag mij ook wel.

avatar van L. luchtloper

L. luchtloper

Ik vond het wel een aardige film om te zien, maar hij kan absoluut niet tippen aan andere avonturenfilms zoals Indiana Jones.

De actie was wel goed in de film, de special effects ook, met name de mummy vond ik vet.Hoe hij na zijn wederopstanding steeds meer transformeert naar een nieuw mens
Het verhaal vond ik minder sterk, maar ja het is fanatsie.

Mijn favouriete scène was: In het begin van de film met het vreemdelingenlegioen en het mysterieuse Hamunaptra.

3,5 ster

avatar van ruupiejj

ruupiejj

erg spannend...dit is zo'n film die misschien wel voor 16 plus mag. De humor had ik niet verwacht maar was soms best leuk maar af en toe zelfs flauw... maar het liep erg lekker...het was bijna eng

goede film,

4,5

ps ik heb deel 2 nog niet gezien maar wat moet dat voor onzin verhaal zijn?! dit is absoluut geen vervolg film.

avatar van forelli

forelli

Goede film, mooi gemaakt, deze is toch zeker wel iets van 80 duizend keer op tv geweest

avatar van jesje

jesje

vaak op tv geweest en nog steeds vind ik hem geweldig

avatar van Waku

Waku

Leuke horror/avontuur met aardige momenten maar

de special effects hadden beter gekund.

avatar van 606

erg mooi deze film de special efects.

avatar van Anarchist

Anarchist

wat een belachelijke film toch

zit echt vol van die flauwe idiote dingen zoals met die ladder en die kasten die dan omver vallen ...+ dialogen,gebeurtenissen,personages,acteerwerk,..alles gewoon

waarschijnlijk zeer leuk voor kleuters,maar voor deze rommel ben ik toch te oud

1.5* voor de sfeer,en omdat 'm mij toch niet zo pissed heeft kunnen maken als a bout de souffle

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Anarchist schreef:

waarschijnlijk zeer leuk voor kleuters,maar voor deze rommel ben ik toch te oud

Naja, wat een onzin. Je kan The Mummy toch niet voorschotelen aan kleuters, het verhaal alleen al is leuk én spannend. Acteerprestaties zijn ook in orde, laat staan de dialogen. Dat je leuke grapjes niet kan waarderen is gewoon een kwestie van smaak.

avatar van Spiderwoman

Spiderwoman

Ik ben een kleuter want ik vind hem erg leuk.

Een lekkere niets aan de hand film, terwijl er een heleboel aan de hand is.

Alleen, die natte voetstappen op die boot; snap ze nog steeds niet

avatar van d.a.f.

d.a.f.

Spiderwoman schreef:

Ik ben een kleuter want ik vind hem erg leuk.

Een lekkere niets aan de hand film, terwijl er een heleboel aan de hand is.

Alleen, die natte voetstappen op die boot; snap ze nog steeds niet

ik dan ook, want ik vindt hem ook erg leuk;-)

natte voetstappen??? misschien dat iemand aan boord is geklommen????

avatar van Gammala

Gammala

Lekkere film om naar te kijken, actie, spanning en zelfs een beetje humor.

Niet te diepgaand, heb me er erg mee vermaakt.

Een 3.5

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Beetje Indiana Jones klonen.

Wel een lekkere film om naar te kijken.

Droge humor en mooie effecten.

avatar van Kevin13

Kevin13

een redelijk mooie film met wel grappige scenes.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

erg vermakelijke film met veel humor en soms best spannende scenes. ik vind die brendan fraser best aparte acteur; acteren kan die niet goed maar toch vind ik hem grappig ook gave shots(bv. the mummy met beestje). ik vond rachel weisz ook erg grappig dit keer en haar broer was ook wel grappig.

avatar van Kisje

Kisje

Ik vind het ook een vermakelijke film, goede humor ..

avatar van felix89

felix89

leuk, niet meer en niet minder.

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

hij valt best mee.

goed , avontuurlijk en erg zaterdagavondvullend.

ik geef deze graag 3.5

avatar van Wassup !

Wassup !

Vind dit een zo goeie film. Maar dan komen ze met grappen af (de ene is beter dan de andere)maar de meeste grappen vond ik meevallen,zeker niet hoogstaand. Zeker een avontuur-film liefhebber zal deze film te weten waarderen. 4.5/5 .

avatar van veron35

veron35

Redelijke film een stuk beter dan The mummy returns.

avatar van aerogp1

aerogp1

Heerlijke actie met goeie muziek en special effects!

Fraser is een leuke copy van Indiana Jones. Zelfs grappig soms!

avatar van film_kaza

film_kaza

Brendan Fraser vind ik erg leuk gewoonlijk. Hier speelt hij een echte held die komisch doet ook nog. Schieten met zijn geweren, en met zwaarden tegen mummies strijden. Ik ken hem alleen uit komedie films als Monkeybone. Een andere blik op hem, geweldig!

Voor de rest was de film soms ook wel komisch, maar de effecten waren niet zo goed dat het als pluspunt telden. Ik vond die kleine beestjes de in de houd kruipen dan nog wel scary en ja Brendan staat weer tegenover het gevaar. Vind het echt geweldig. Dat van Brendan dan hè, de film zelf is wel leuk.

3,5

avatar van witte88

witte88

vind ik 1 van de beste film's van de laatste jaren samen met l.o.t.r. mijn favorieten

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

best een goede spannende film

ik vond deze net iets beter dan de tweede.

hier zat meer avontuur in.

ik geef hem 3.5

avatar van my style

my style

leuke film mooie special efects zeker de beste van zijn reeks. 4*

avatar van P8rb

P8rb

ondertussen heb ik deze film al een keer of 3 gezien, maar hij blijft best goed, zoal de acteerprestaties als de special effects waren niet slecht.

3,0

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Vond een orgineele film.Brendan Fraser Acteerde goed.Heb van de ze film genoten.Zit leuke acties in.En grappige humor. > 3,5 < Special effects zijn inderdaad mooi.!

avatar van boekenutje

boekenutje

d.a.f. schreef:

ik dan ook, want ik vindt hem ook erg leuk;-)

natte voetstappen??? misschien dat iemand aan boord is geklommen????

Ik vind dat we een kleutergroep moeten oprichten, want ook ik vond hem leuk.

avatar van Goosfraba

Goosfraba

Geweldige film gewoon

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Ik keek hem voor het eerst en ik was gelijk verkocht, prachtige effects en een leuk script, alleen die beesten vind ik eng.