• 9.378.931 stemmen

Met onder meer: Brendan Fraser, Rachel Weisz en John Hannah

Gesproken taal: Engels en Arabisch

Releasedatum: 15 juli 1999

Plot The Mummy

"The sands will rise. The heavens will part. The power will be unleashed."

Als straf voor het vermoorden van Pharaoh Seti en het slapen met zijn vriendin is de Egyptische priester Imhotep levend vervloekt en gemummificeerd... 1925. Na 3000 jaar komt in de legendarische dodenstad Hamunaptra het gemummificeerde lichaam van Imhotep, door toedoen van een groep schatgravers tot leven. De gevolgen hiervan zijn verschrikkelijk als de tien plagen van Egypte opnieuw lijken uit te breken, er mysterieuze zandstormen ontstaan en angstaanjagende figuren herrijzen uit de dood. De schatgravers moeten hun eigen huid zien te redden, maar tevens ligt het lot van de wereld in hun handen als ze de duistere krachten niet tegenhouden overal bezit van te nemen...

Rick O'Connell

Terence Bey

Isaac Henderson

avatar van xSarah

xSarah

Toen ik klein was vond ik deze echt zo eng

Nu vind ik hem veeleer vermakelijk

avatar van Eazyfan

Eazyfan

Deze film is al ontelbare keren voorbij gekomen op VT4, heb hem al meerdere malen gezien. Verhaal is op zich wat saai vind ik, acteurs stellen niet teleur maar echt goed is het ook niet, leuk om 1 keer gezien te hebben, na meerdere keren verveeld het wel érg snel en merk je steeds meer wat je niet zo top vind aan deze film.

2,5* dan maar.

Lad

Echt een schitterende film vind ik, ik geef hem 4 sterren.

Ik heb me fel geamuseerd en goed gelachen, ook de actie is goed.

Er wordt ook zeer goed geacteerd in deze film.

avatar van Kevin13

Kevin13

kunnen ze echt niks beters bedenken

een mummy met jet li

misschien kunnen ze er jackie chan ook nog bijsteken.

Kevin13 schreef:

kunnen ze echt niks beters bedenken

een mummy met jet li

misschien kunnen ze er jackie chan ook nog bijsteken.

Ik kijk er alvast naar uit!

avatar van Kevin13

Kevin13

Lad schreef:

Ik kijk er alvast naar uit!

ik niet

maar het zal wel een indrukwekkend filmpje zijn

avatar van The Oceanic Six

Prima avonturenfilm. Mooie poster trouwens

Ik vind dit altijd wel leuk. Lekker genieten van mooie locatie's en leuke humor.

avatar van wwelover

wwelover

Prima vermaak. Aardig gespeelt, aardig verhaaltje. Simpele wegkijker

avatar van tonnyhk

tonnyhk

Ik vond het geen beste film. Het enige interessante vond ik de mooie opnames van Egypte. Maar verder was het niets bijzonders.

avatar van EspenSGX

EspenSGX

Geweldig leuke film, kan er niks anders over zeggen.

avatar van G.1Rl

G.1Rl

Ik vond het wel een redelijk goede film, hij was niet super goed, maar hij was ook niet super slecht.

avatar van DVD-T

DVD-T

Lekkere avonturen film die zichzelf nergens echt serieus neemt.

Mooie locaties,leuke actie,goede muziek,humor en prima special effects wat wil een mens nog meer op een saaie door de weekse dag.

avatar van horrorjp

horrorjp

Was deze 2 films helemaal vergeten. Leuk dat ik gister een stukje van deel 2 terug zag. Het blijft gewoon spannend vind ik. Moet dit deel binnenkort ook maar eens herzien. hoop dat ik die ook nog net zo kan waarderen als deel 2

avatar van maerk

maerk

Hartstikke leuke humor/actiefilm die nergens geweldig goed is maar o zo lekker wegkijkt. Brendan Fraser en Vosloo zijn geweldig gecast.

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

Hier heb ik veel leuke herinneringen aan. Ik zag hem destijds in de bioscoop en ik moet zeggen dat het 't absoluut waard was. Een leuke, vermakelijke en vrij spannende film. Mooie locaties, goede effecten en mooie geluid. Een aanrader! 3,5*

avatar van Cashmyra

Cashmyra

jeugdsentiment!

de eerste horrorachtige film die ik keek, terwijl het meer actie is eigenlijk.

daarna heb ik m ng een paar keer gekeken

en hij is best wel vet

avatar van Tarkus

Tarkus

Goede avonturen-horrofilm, die me wel doet denken aan de Indiana Jones prenten.

Dit is een van de betere filmen waarin Brendan Fraser meedoet, en ook een mooie rol van Rachel Weisz.

De locaties en vooral de special effects zijn prachtig en maken de film echt de moeite waard om zien, evenals de mooie soundtrack.

Ik had deze film al eens bekeken, maar nu dus de eerste maal op DVD en ga even uitkijken naar deel 2.

En ben nu al benieuwd naar het derde deel dat nog moet verschijnen.

Een aanrader voor jong en oud dit.

avatar van Uncle_Junior

Uncle_Junior

Ik verhoog hem met een halfje. Dat intro blijft na 9 jaar nog steeds geniaal. Ik kan me de eerste keer dat ik deze zag nog goed herinneren. Met 1000en anderen in een grote hal bij de (toen nog) Mega-Frustratie. Gemiddeld kijk ik deze film toch wel 2-3 keer per jaar!

avatar van FKNer

FKNer

Ooooh de herinneringen, deze heb ik vroeger zo vaak gezien.

Gewoon een geweldige film, leuke humor,sterke actie,vermakelijk verhaal, leuke cast. Deze film verveelt mij in ieder geval nooit.

Owjah, en de geweldige sfeer die tijdens de film hangt niet te vergeten.

avatar van The Last

The Last

Je moet het onzinverhaaltje even niet serieus nemen, maar dan heb je ook een heerlijke avonturenfilm. Er wordt leuk gespeeld door de gehele cast en de humor en actie zijn prima. Speelduur is geen probleem, wel zijn de cgi-effecten bagger, wat er weer een half puntje vanaf haalt: 3 grote vermaak-sterren voor The Mummy.

avatar van Ilhem_

Ilhem_

Leuke, film. is vermakelijk.

avatar van Mlis

Mlis

Een leuke film die ik al vaak gezien heb. Eng vind ik hem niet hilarisch is die echter wel. Echt een film voor op de bank met zak chips

black&white

Nog steeds kan ik niets positiefs ontdekken in deze film.

black&white schreef:

Nog steeds kan ik niets positiefs ontdekken in deze film.

Ik heb u gemiddelde qua scores eens bekeken...

Lad schreef:

Ik heb u gemiddelde qua scores eens bekeken...

En bent u er tevreden mee?

black&white schreef:

En bent u er tevreden mee?

Dat je zoiets vraagt, zegt genoeg...

Lad schreef:

Dat je zoiets vraagt, zegt genoeg...

Omdat ik Costa, Around the World in 80 Days , Hitler: The Rise of Evil , The Brothers Grimm, Men in Black (1 en 2), Stealth, Fast and the Furious, Hostel 2, Transformers ..enz... geen goede films vind?

black&white schreef:

Een voorbeeld: bij Transformers geef je alleen al bij de special effects 1 ster.

avatar van Car-freak

Car-freak