• 9.378.950 stemmen

Met onder meer: Brendan Fraser, Rachel Weisz en John Hannah

Gesproken taal: Engels en Arabisch

Releasedatum: 15 juli 1999

Plot The Mummy

"The sands will rise. The heavens will part. The power will be unleashed."

Als straf voor het vermoorden van Pharaoh Seti en het slapen met zijn vriendin is de Egyptische priester Imhotep levend vervloekt en gemummificeerd... 1925. Na 3000 jaar komt in de legendarische dodenstad Hamunaptra het gemummificeerde lichaam van Imhotep, door toedoen van een groep schatgravers tot leven. De gevolgen hiervan zijn verschrikkelijk als de tien plagen van Egypte opnieuw lijken uit te breken, er mysterieuze zandstormen ontstaan en angstaanjagende figuren herrijzen uit de dood. De schatgravers moeten hun eigen huid zien te redden, maar tevens ligt het lot van de wereld in hun handen als ze de duistere krachten niet tegenhouden overal bezit van te nemen...

Rick O'Connell

Goeie vermakelijk Film.

4,0 *

avatar van Timecop

Timecop

Erg leuke film, kijkt lekker vlot weg. Algemene score een 3.0, in zijn genre een 4.0.

avatar van Erwinner

Erwinner

Ben mijn blokkendoos kwijt, ligt ie hier misschien tussen de botjes?

Popcornvermaak.

De vergelijking met Indiana is zeker niet vreemd, beiden namelijk treasure hunter films die inhaken op mystieke culturen en avontuurlijke belevenissen.

Vond deze film beter dan de eerste Indiana, wat luchtiger vooral. Vooral die Benny was af en toe verrassend komisch, lekker fout figuur ook.

Had iets minder met de mummy zelf, en dan vooral de special effects. Functioneel inderdaad, maar slecht gestileerd en daarom ook al stevig verouderd. 't Is doorgaans wel aan te zien, maar enkele shots (zoals de meteoorregen over de stad) zijn écht slecht.

't is een amusant filmpje, kijkt wel aardig weg en wordt vooral gered door het luchtige vermaak. Daar houdt het voor mij dan ook wel op.

avatar van SilverGun

SilverGun

Vond deze film beter dan de eerste Indiana, wat luchtiger vooral.

Doe nou niet net alsof je hier geen reacties mee wilt uitlokken

Op de voorgaande paginas wordt er toch wat over gerommeld, dus geef ik mijn mening ook graag

avatar van aerts007

aerts007

Onderhond schreef:

Popcornvermaak.

De geest in Sick nurses is zo veel beter,precies echt!Brrrr.........

Stilering van Sick Nurses is onvergelijkbaar veel mooier inderdaad.

avatar van aerts007

aerts007

Onderhond schreef:

Tja jongen, als het je niet boeit dan moet je er ook niet naar vragen.

Enne........,ik vroeg dat niet!

Ik vergeleek,heb film 2 dagen geleden gezien! Jawel,hoe kan dat?

Gewoon......,was afkooksel van verschillende geesten.Niet echt hoogstaande F.X!

Maar iedereen ziet dit in z'n eigen perspectief.

De Mummy was voor z'n tijd zo slecht nog niet! Inclusief special effects!

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Off-topic discussie verwijderd.

avatar van notorious_kim

notorious_kim

pff wat was deze film saai, het verhaal op zich boeit me totaal niet en de cast kon er ook niet in slagen het een beetje interessant te maken. Voor mij de zoveelste kitchfilm

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Een van de weinige klonen van Indiana Jones die daadwerkelijk erin slaagt om iets van de feel ervan in zich te hebben. Het is iets teveel slapstick-onzin om echt goed genoemd te kunnen worden, maar lekker boeiend...

avatar van Dark Knight

Dark Knight

mwahhhhh aardige film maar het had echt nog wel wat beter gekund.

2,5********

avatar van davy jones

davy jones

Deze film was totaal niet wat ik verwachtte, ik verwachtte zo'n dom filmpje zonder humor en wat bleek het was een redelijk dom filmpje met humor. Zelfs Bredan Fraser speelt goed, wat ook niet altijd te zeggen valt.

avatar van nele

nele

Schitterende film, heel erg origineel, met goede acteurs

4;5*

avatar van desteven007

desteven007

Heb hem in school gezien en op video dus misschien ligt het daar aan dat ik dit geen succes vond. De film duurt veel te lang naar mijn mening.

avatar van martinovitch

martinovitch

Ik kom er net pas achter dat ik deze film nooit een stem heb gegeven!

Super goede film dus !

4 *

avatar van Albus Dumbledore

Albus Dumbledore

• 2041 berichten

Gisteren deze film nogmaals gezien en deze keer kom ik met een iets uitgebreidere recensie.
De special effects moeten bij zo'n spektakel film als deze natuurlijk goed geslaagd zijn, helaas was dat niet helemaal het geval. Je kon bijvoorbeeld goed zien bij de openingsscène dat die piramide CGI was. En ook als ze later in de film een overzicht van Cairo laten zien, kun je toch ook zien dat het CGI is. Dit geld voor alle special effects in de film. Het is goed gemaakt, maar toch kun je zien dat het nep is. Jammer, maar ach, met een goed verhaal moet alles goedkomen toch?
Helaas is het verhaal ook vrij slapjes. Een hoop cliché zinnen voor de acteurs en het verhaal opzich is eigenlijk ook best cliché. Het verhaal, hoe slap ook, is wel goed uitgewerkt. Je weet altijd goed wat de personages nu moeten doen, of moeten gaan doen. Je kunt je hoofd er goed bijhouden.
De muziek.... de muziek was best wel leuk. De score is geen meesterwerk, maar je kunt toch duidelijk een Imothep theme onderscheiden. Dus dat was verder wel aardig.
Verder hebben we nog de acteerprestaties. Soms heb ik zoiets van: had dat niet beter gekund? Maar soms had ik weer zoiets van: wow, dat was best goed. Brendan Fraser doet het best goed, zijn vriendje Beni is er altijd bij voor de humor, net als de broer van Evelyn, Jonathan. Ik heb soms veel moeten lachen met de acteurs en dankzij de vele humor, gaat mijn waardering voor deze film toch wel wat omhoog. Ik heb me goed vermaakt en ik heb echt een keer hard gelachen om de demente Captain Wiston Havlock. Op een gegeven moment loopt die gozer door een fontein en dan zegt ie heel droog en mompelend: wie heeft hier drinken gemorst? En vervolgens zie je hem op de achtergrond weer door die fontein lopen.
Nouja, prima filmpje dus. Ik geef hem een: hele, hele, hele, hele kleine 4 sterren. Als ook maar iets slechter in de film zou zijn gegaan (een zinnetje minder humor ofzo) dan was het een 3,5 geweest. Dus the Mummy heeft vandaag geluk met mij.

4 sterren.

avatar van hub_011

hub_011

Albus Dumbledore schreef:

4 sterren.

Nou wat een recensie wat jij zegt slaat gewoon nergens op het verhaal is slapjes en zit vol met cliche's en dan zeg je hoe slap ook.....het verhaal is goed uitgewerkt ja ja een echte top recensie.en dan nog iets tel jij alle grappen op en geef je dan een cijfer nou er zitten 10 grapjes in laat ik eens gek doen ik geef een 4.zo denk jij volgens mij ? en als er 9 grapjes inzitten word het een 3.5

@van perkie
Dus the Mummy heeft vandaag geluk met mij.(of jij hebt geluk met de mummy)
perkamentje

Mensen dit is de beste recensie ooit

avatar van Zinema

Vermakelijke avonturenfilm met hoog Indiana Jones-gehalte. Absoluut geen meesterwerk maar wel prettig wegkijkend en onderhoudend. Goed.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

albus, de film is al bijna meer dan 10 jaar oud.

avatar van Kevin13

Kevin13

Stephen Sommers ging naar wat ik heb gelezen op Teletekst een film maken over Tarzan.

avatar van Kevin13

Kevin13

@ Albus Dumbledore

je recensie slaat helemaal nergens op! Hoe bedoel je de Special Effects waren slecht? En de films in jouw top 10 zaten dan wel goede Special Effects in? Het verhaal is zwak ? acteurs niet goed ?

avatar van hub_011

hub_011

Kevin13 schreef:

@ Albus Dumbledore

Ja Kevin13 je heb er van die mensen bij pffffffffff

avatar van Killerbert

Killerbert

leuke film, al meerdere malen gezien

Goed verhaal en een mooi eind

avatar van Pimolition

Pimolition

Gewoon een goede avonturenfilm waar weinig op aan te merken valt.

Beter dan de vierde Indiana Jones in ieder geval

avatar van Theunissen

Leuke onderhoudende film met mooie beelden en aardige special effects. Het verhaal was ook best in orde en Brendan Fraser en Rachel Weisz waren een leuke combinatie. Ze hadden het wel bij dit eerste deel moeten houden want de vervolg delen zijn stuk voor stuk slechter.

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

goeie film, met wijze special effects en de nodige humor

avatar van vodka

vodka

mijne aller eerste film die ik gekocht heb ( dat is bijna 10 jaar gelden) en ik heb hem nog steeds in mijn bezit op een mooie ereplaats.

De film vond ik 10 jaar geleden en nu nog steeds een van de beste van hun genre, actie/avontuur. De film kan me nog steeds boeien op een winterse dag.

Het verhaal is zo simpel maar zo goed gebracht dat je blijft kijken en steeds blijft lachten bij dezelfde grappen.

Voor mij is dit gewoon kindernostalgie en jeugdnostalgie!!

avatar van Movie Jim

Movie Jim

Ik hoorde dat deze film een kassucces was geworden mag ook wel want dit een super goeie film.