• 9.373.117 stemmen

Met onder meer: Milla Jovovich, John Malkovich en Dustin Hoffman

Gesproken taal: Engels, Latijn en Turks

Releasedatum: 20 april 2000

Plot Joan of Arc

Als jong meisje krijgt Jeanne D'Arc een visioen, waarin God haar vertelt dat zij uitverkoren is om de Fransen te bevrijden van de Engelsen. Jaren later, als jonge vrouw, bezoekt ze de Franse Dauphin, die wacht met zijn kroning tot koning van Frankrijk totdat de oorlog met de Engelsen is gewonnen. Jeanne legt aan de Dauphin uit wat haar missie is en wordt, na de nodige scepsis, aanvoerster van zijn leger. Als de oorlog eenmaal gewonnen is, krijgt zij echter te maken met achterdocht en verdachtmakingen.

Flipman schreef:

Ik heb wel die andere miniserie met Leelee Sobieski in de hoofdrol gezien, die vond ik erg mooi. Over deze heb ik eigenlijk niet heel veel goeds gehoord, maar ik ben er wel benieuwd naar.

je moet hem echt gaan zien, is zeer goed!

savi_7 schreef:

MIlla was juist super als Joan. Hoe denken jullie dat het in die tijd ging met iemand die zei dat ze met god sprak, en over het geweld het was OORLOG!!!!!

vind ik ook!

avatar van robbertthissen

robbertthissen

prachtige film die toch een beetje de sfeer van oorlog met zich mee brengt. ook al is milla hier en daar wel erg opgefokt.

Galantje0012

Dat The messenger the story of Joan of Arc, de bioscoop niet heeft gehaalt, ligt zeker niet aan Milla Jovovich.

Als je goed kijkt zie je moderne bandensporen op de weg en het taalgebruik was ook niet echt voor die tijd. Ook de kleding was wat te modern voor de Middeleeuwen.

*zie: de jurk van Faye Dunaway

zie je..

aankomende zaterdag weer

avatar van kissyfur

kissyfur

Goede film, maar helaas een lage replay-value; als je 'm één of twéé keer kijkt is het goed, maar bij de derde keer wordt hij saai.
Vooral het einde met Dustin Hoffmann erg sterk; haar overtuigingen worden scherp ondervraagd door de duivel, die haar erg terechte vragen stelt. Vooral interessant voor mensen met een religieuze achtergrond.
3,5 *

Zie vorige pagina

daar staan nog andere berichten!

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Best een aardige film, met vage korte bijrollen voor beroemde acteurs (Hoffman). Ik word alleen steeds plaatsvervangend erg onrustig van die hoofdrolspeelster. Bovendien zakt het een beetje in aan het einde.

avatar van animalkrullie

animalkrullie

Goed epic verhaal, die toch en beetje aan de lange kant is naar mijn idee.

Het verhaal word wel goed omschreven en goed neer gezet door Jovovich.

Galantje0012

vind ik ook, de film ontroert me zelfs een beetje.

avatar van dafoefan

dafoefan

Niet zo'n hele goede film.

Slechte hyperactieve vertolking van Mila Jovovich.

Ik denk dat Fransen deze film veel beter hadden gemaakt.

De gevechten vond ik wel aardig, daardoor ben ik ook blijven kijken, als de gevechten net zo slecht waren al het acteerwerk van Mila Jovovich, dan was ik ermee gestopt.

avatar van Arnie

Arnie

dafoefan schreef:

Ik denk dat Fransen deze film veel beter hadden gemaakt.

Volgens mijn gegevens is Luc Besson een Frans man, en heeft de productie ook in Frankrijk plaatsgevonden.

Heb deze film al een aantal jaar geleden gezien, en het viel me nogal tegen. Ik meen me te herinneren dat de religieuze ervaringen van Jeanne nogal demonstratief (in negatieve zin) werden neergezet. Over het algemeen vond ik haar acteerwerk weinig geloofwaardig, anders dan in The Million Dollar Hotel.

avatar van Elementofone

Elementofone

mooie film, mila brengt het er stukken beter af dan haar tegenhangster lee lee sobieski

3,5

avatar van film_kaza

film_kaza

Mooie film vond ik het. Ook erg ondergewaardeert. Hij had spanning, actie, humor, geen slechte effecten, goed acteerwerk. Alleen als nadelen zijn er 2:
- 1. Ik vond het erg lang duren in de gevangenis.
- 2. Er waren vreemde tijdsprongen waardoor ik hier en daar in de war raakte.

Vond het waargebeurde verhaal al rakend toen ik het hoorde, en dit is er echt geen slechte verfilming van. Ik heb ook nooit een andere verfilming gezien maar dat maakt niet uit. Bleef bij de brandscene nog even stil zitten in mijn stoel.

4,5 sterren.

film_kaza schreef:

- 1. Ik vond het erg lang duren in de gevangenis.

in de gevangenis vond ik het wel meevallen. het begin vond ik vrij lang (vooral de tijd tussen haar visioenen en wanneer ze op oorlogspad gaat)

avatar van Carcamel

Carcamel

Ik vond dit echt een hele goede film.

Ik heb em alweer een tijdje geleden gezien.

Maar ik weet nog precies hoed die gaat, en dat is meestal toch wel een goed teken.

3.5 *

avatar van Elementofone

Elementofone

Milla doet het erg goed. Maar waarom is zijn haar haren geverfd in het laatste half uurtje?

3.5

wat mij betreft de beste joan of arc film, die anderen zijn echt bagger

Elementofone schreef:

ja dat vond ik ook al raar! van blond naar donkerbruin? !

avatar van Zuzuu

Zuzuu

Dat komt omdat ze waarschijnlijk donkerbruin een mooiere kleur vond

avatar van Tarkus

Tarkus

Prachtige en goede gemaakte film over deze historische figuur uit de Franse geschiedenis.

Milla Jovovich is subliem als Jeanne D'Arc alsook de kleinere rol van John Malkovich. Maar wat dan gezegd over de rol van Dustin Hoffman, geen grote rol voor hem in deze film (hij komt amper 15 minuten in beeld) maar hij valt wel op door zijn prachtprestatie.

Geweldige gevechtsscènes die zeer realistisch en tijdgebonden overkomen.

Al is de film dan 2 uur en 30 minuten lang, mij heeft hij geen moment verveeld, integendeel, de prent boeit van begin tot einde.

Prachtige regie van Luc Besson.

Galantje0012

vincent cassel vond ik ook best goed en het meisje dat kleine jeanne speelt weet ook wel wat acteren is!

avatar van nightbreed

nightbreed

Ik ben dol op historische dramafilms en ik kan me nog herinneren dat ik deze erg goed vond, veel meer kan ik me helaas niet herinneren

Ja dat weet ik .

Hij is woensdag(30/01/08)op Kanaal 2.Ik ga proberen kijken,jullie ook?

A.L.I.E.N schreef:

Ja dat weet ik .

Hij is woensdag(30/01/08)op Kanaal 2.Ik ga proberen kijken,jullie ook?

Ik kon hem niet zien want moest naar school

En kon hem ook niet opnemen want die... videorecorder

kan niet opnemen

A.L.I.E.N

Heb hem toch gezien(gehuurd).

Goede film,niet slecht en niet superfantastische.

Het loont de moeite te kijken.

Gewoon zien.

avatar van Lad

Lad

Echt een geweldige film, maar ik zoek nog een andere film, ook redelijk bekend over Jeanne D'arc... Weet iemand de naam misschien?

Bij voorbaat dank!

avatar van Saldek

Saldek

Ik had deze al eens gezien en kon hem niet waarderen. Nu is deze vanavond op de televisie en besloot gewoon weer te proberen......... maar nee, het is nog altijd niet mijn ding. Misschien dat ik een beeld heb gevormd van Jeanne d'Arc omdat ik de versie met Lelee Sobieski een aantal maal heb gezien, zou best kunnen. Ik vind die versie vele malen sympathieker op me overkomen.

Ik heb het geprobeerd, vanavond voor een tweede keer, maar weet niet verder te komen dan 2.5. So be it.

avatar van BeenC

BeenC

Zo'n slechte film, heb hem met moeite afgekeken. Totaal onrealistisch en dat hijgen van Jeanne is zwaar irritant.

avatar van The Oceanic Six

Van de week zag ik hem op tv en ben wat blijven hangen. Best aardig, maar verre van top. Je imponeert me niet meer met veel mannen die een veldslag naspelen, een beetje verhaal is ook altijd meegenomen. En het Joan verhaal vond ik niet echt boeiend, kwam ook omdat de vertolkster in mijn ogen een beetje irritant speelde. Net een manwijf. Sommige scene's en momenten waren verder wel oke, maar ik vond hem geen topper.

En Joan met kort haar, het zag er niet uit. Ze zal het vast gehad hebben maar alle vrouwelijkheid was bij haar meteen weg in mijn ogen.