• 9.372.513 stemmen

Met onder meer: Milla Jovovich, John Malkovich en Dustin Hoffman

Gesproken taal: Engels, Latijn en Turks

Releasedatum: 20 april 2000

Plot Joan of Arc

Als jong meisje krijgt Jeanne D'Arc een visioen, waarin God haar vertelt dat zij uitverkoren is om de Fransen te bevrijden van de Engelsen. Jaren later, als jonge vrouw, bezoekt ze de Franse Dauphin, die wacht met zijn kroning tot koning van Frankrijk totdat de oorlog met de Engelsen is gewonnen. Jeanne legt aan de Dauphin uit wat haar missie is en wordt, na de nodige scepsis, aanvoerster van zijn leger. Als de oorlog eenmaal gewonnen is, krijgt zij echter te maken met achterdocht en verdachtmakingen.

avatar van Jordy

Jordy

Ik vond het een goede film, het is een interessant verhaal (en ik kende het verhaal eigenlijk nog niet goed), en door middel van de "visioenen" van Jeanne krijg je een goed beeld op waarom ze doet wat ze doet. Een groot deel van de film bestaat uit gevechtscenes. Deze zijn best interessant, en mooi gefilmd, maar ze staan een beetje los van het verhaal. Het is nét niet een echte oorlogsfilm, en nét niet een verhaal over Joan of Arc, het zit er een beetje tussenin. Ik vond Milla Jovovich en vooral ook Dustin Hoffman erg goed. Drie sterren.

avatar van gotti

Interessante film, maar erg veel gebeurde er niet in. Vondt het een beetje teveel van hetzelfde. De cast daarintegen was goed, vooral Jovovich viel voor mij op (en niet alleen haar acteerwerk ) 2,5*

avatar van kissyfur

kissyfur

Goede film, maar helaas een lage replay-value; als je 'm één of twéé keer kijkt is het goed, maar bij de derde keer wordt hij saai.
Vooral het einde met Dustin Hoffmann erg sterk; haar overtuigingen worden scherp ondervraagd door de duivel, die haar erg terechte vragen stelt. Vooral interessant voor mensen met een religieuze achtergrond.
3,5 *

avatar van The Oceanic Six

Van de week zag ik hem op tv en ben wat blijven hangen. Best aardig, maar verre van top. Je imponeert me niet meer met veel mannen die een veldslag naspelen, een beetje verhaal is ook altijd meegenomen. En het Joan verhaal vond ik niet echt boeiend, kwam ook omdat de vertolkster in mijn ogen een beetje irritant speelde. Net een manwijf. Sommige scene's en momenten waren verder wel oke, maar ik vond hem geen topper.

En Joan met kort haar, het zag er niet uit. Ze zal het vast gehad hebben maar alle vrouwelijkheid was bij haar meteen weg in mijn ogen.

avatar van Jolienepien

Jolienepien

Geweldig geacteerd door Milla Jovovich, Ik had nog nooit van haar gehoord maar ze kan er wel wat van.

avatar van MNV2

MNV2

Aardig filmpje van Luc Besson over het leven van Jean d'Arc. Ik vond het alleen weer bijzonder jammer dat die Fransen Engels spraken, doet toch altijd wat afbreuk aan de geloofwaardigheid. Verder viel Milla Javovich me wat tegen soms, toch zeker bij die veldslagscènes waar haar acteren nogal gemaakt en weinig overtuigend klonk. Anderzijds bekeken had ze toch ook weer haar sterkere momenten (zeker vanaf haar gevangenschap). Verder zaten er nog heel wat leuke bijrollen in voor o.a. John Malkovich en Dustin Hoffman. Die surrealistische visioenen van Jean d'Arc vond ik toch wel het sterkste aan deze film, bijzonder fraai in beeld gebracht met een diepere betekenis. Het verhaal an sich was best goed en redelijk sfeervol, er valt in elk geval niet veel op aan te merken. Geen top 250 werk maar wel genietbaar.

3.0 sterren

avatar van Metalfist

Metalfist

I don't think. I leave that to God. I'm just a Messenger in all of this

Joan of Arc was een film die ik al redelijk lang had liggen. Ooit eens opgenomen van televisie en sindsdien lag de film door de langere speelduur stof te happen. Dit weekend kwam er een kameraad langs om een film te zien en uit de collectie plukte hij deze. Hij dacht dat hij deze ooit al eens had gezien maar hij vond hem vrij goed en wou hem gerust nog eens zien. Voor mij was dat ook goed maar ergens heb ik daar toch spijt van want Joan of Arc is nu niet echt een geweldige film te noemen.

Het begint al met het feit dat een film die Franse personages heeft halsstarrig weigert om Frans te spreken. Nu krijgen we een mengelmoes van Engels met slechte accenten waardoor de film een serieuze lacher wordt. Onvoorstelbaar als je bekijkt dat Luc Besson dit heeft geregisseerd, een Fransman nota bene... Als geschiedenisles is dit jammer genoeg ook te verzuimen. Ik ken niet erg veel van Jeanne d'Arc, uitgezonderd van het feit dat het een vrouw was, stemmen hoorde van God en dat ze stierf op de brandstapel, maar daar stopte het dan ook. Ik moet eerlijk zeggen dat ik in die drie uur van de film bitter weinig heb bijgeleerd. Het wordt allemaal nog redelijk gebracht (de veldslagen zien er vrij goed uit) maar voor de rest kent de film een tiental personages die er teveel aan zijn, ik wist op den duur echt niet meer wie dat wie was en wie er nu alweer dood was gegaan. Besson lijkt hier ook een formulewerkje van te maken door flashbacks te laten afwisselen door een veldslag om dan terug met een flashback af te komen. Allemaal wel leuk voor even maar naarmate de film vordert was ik het echt wel kotsbeu geraakt. De poging tot humor in de vorm van de 3 (of4?) ridders die allemaal die het in het begin niet op Jeanne moeten hebben maar dan toch even snel als een blad aan een boom omdraaien is, net zoals de rest van de film, leuk voor eventjes maar meer ook niet.

Waarom Jovovich hiervoor gecast was, was me een groot raadsel. Ik spreek in de verleden tijd want ondertussen ben ik er achter gekomen doordat op Imdb staat dat ze alleen maar de hoofdrol kreeg dankzij haar man Luc Besson, die toevallig dan weer de regisseur was... Tjah, zo is het natuurlijk niet moeilijk om een rol te versieren maar waar ik Jovovich meestal nog te pruimen vind (o.a. in de Resident Evil reeks) is ze hier werkelijk tenenkrommend slecht. Het continu uitstrooien van one-liners over God en dat jij alleen maar de boodschapper bent maakt je geen goede actrice, zo blijkt. Ik denk dat Besson door had dat hij met deze film niet zo bijster veel goeds kon doen en daarmee maar een shitload aan, normaal gezien, goede acteurs boven haalt. Zo wordt er zelfs op de fantastische John Malkovich weer eens beroep gedaan maar ook die faalt gigantisch hard door het feit dat hij een loser van een koning moet spelen, iets wat hem werkelijk langs geen kanten afgaat, en natuurlijk het Engels met een Frans accent is lachwekkend. Lachwekkend slecht. De Franse klassebak Vincent Cassel komt ook tevoorschijn, waar zat Besson in godsnaam met zijn gedachten om geen Franse film te maken, maar ook die kan de film jammer genoeg niet redden. Zo kent de film nog veel goede acteurs, hetzij in kleine rollen, zoals Faye Dunaway en Dustin Hoffman maar verdomme, het trekt op niets.

Een film om maar rap te vergeten. De veldslagen zien er uitstekend uit, het bloed viel wel mee, maar de cast en het oersaaie verhaal doen de film de das om. Jammer want ik denk dat het verhaal over de Maagd van Orleans op zich wel potentie heeft om tot een goede film te leiden maar in het vervolg toch liever zonder Besson, Jovovich en consorten...

avatar van Tarkus

Tarkus

Tarkus schreef:

Prachtige en goede gemaakte film over deze historische figuur uit de Franse geschiedenis.

Milla Jovovich is subliem als Jeanne D'Arc alsook de kleinere rol van John Malkovich. Maar wat dan gezegd over de rol van Dustin Hoffman, geen grote rol voor hem in deze film (hij komt amper 15 minuten in beeld) maar hij valt wel op door zijn prachtprestatie.

Geweldige gevechtsscènes die zeer realistisch en tijdgebonden overkomen.

Al is de film dan 2 uur en 30 minuten lang, mij heeft hij geen moment verveeld, integendeel, de prent boeit van begin tot einde.

Prachtige regie van Luc Besson.

Heb deze prachtige film nog eens opnieuw bekeken, deze maal op Blu-ray.

Hoeft het gezegd dat de beelden en geluid eens zo indrukwekkend zijn op dit schijfje dan voorheen op DVD.

Het zal zeker niet de laatste maal zijn dat ik deze film heb gezien, ik herhaal mijn woorden uit een eerder commentaar: "Prachtige film en een sublieme Milla Jovovich".

avatar van Decec

Decec

Een goede avontuur/drama/oorlogfilm...

Prima verhaal...

Prima acteerwerk...

Wel leuke bekende acteurs/actrice...

Mooi HD kwaliteit...

Mooi landschap...

Perfect achtergrond geluid/muziek

(Dolby Digital)...

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Het verhaal van Jeanne d'Arc heb ik altijd heel intrigerend gevonden en ik heb al een andere film omtrent haar bekeken. Die film maakte wel indruk op mij dus ik verheugde me al een beetje op het bekijken van deze film. Maar helaas kwam ik bedrogen uit. In tegenstelling tot de meesten hier vond ik het helemaal niet zo'n goede film.

Ik heb wel genoten van de mooie beelden van het oude Frankrijk en de veldslagen want die heb je genoeg maar wat heb ik me geërgerd aan het overdreven acteerwerk. Vooral Jovovich vond ik gewoon bijna lachwekkend. Hoe zij de onschuldige maagd probeert neer te zetten vond ik zo overdreven met van die opengesperde bambi ogen en het trillende lipje. Het leek wel een karikatuur. Dat is eigenlijk wel het voornaamste waardoor ik me heb lopen ergeren aan deze film.

Wel vond ik het acteerwerk van Malcovich en Hoffman erg goed. Malcovich als verwende koning kwam heel overtuigend over maar mijn voorkeur gaat in deze film wel uit naar hoffman. Hij bracht naar mijn gevoel nog een beetje diepgang in het geheel als een soort van geweten. Maar verder .... nee helaas, niet mijn fim.

avatar van dvdcrusher

dvdcrusher

Milla Jovovich speelt echt de pannen van het dak in de glansrol van haar leven. Het is immers niet eenvoudig om niet lachwekkend over te komen tijdens haar visioenen en ze heeft dit echt geloofwaardig geacteerd. Dit is een prima historische film over de prettig gestoorde Jeanne d'Arc (k ga hier geen discussie beginnen of de visioenen nu al of niet echt waren) Mooi wordt van jongsaf haar religieuze overtuiging gefilmd.

De film duurt net iets te lang naar mijn zin, de rol van Dustin Hoffman heeft mij alleen maar geirriteerd en de scenes waarin hij speelt konden gemakkelijk geschrapt worden, het was uit de andere scenes al duidelijk genoeg dat ze regelmatig visioenen had. Het effect was veel groter geweest mocht zij in een lege ruimte tegen zichzelf aan het praten zijn. Mooi camerawerk ook en prachtige actiescenes. 4,5 sterren. Deze film verdient inderdaad echt wel meer dan 3 sterren. Besson toont andermaal aan dat hij een van de beste regisseurs is heden ten dage.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Historisch drama over Jeanne d'Arc, die de vraag oproept of ze werkelijk visioenen had of alleen dacht goddelijke visioenen te hebben. Mijn mening is nogal verdeeld. Vond het noch goed noch slecht.Jovovic heb ik nooit een prima actrice gevonden en als Jeanne d'Arc kan ze nergens die geloofskracht weergeven die massa's soldaten in gang bracht. Met wat schreeuwen en hysterisch doen sta je nog nergens. Ik was niet overtuigd. En Dustin Hoffman die haar op haar zonden wijst... ik weet niet goed wat ik van die vertoning moest vinden, wringt toch wat. Nee, is me ondanks de prima regie niet zo erg bevallen..

avatar van baspls

baspls

The Messenger: The Story of Joan of Arc is Luc Besson's ambitieuze vertelling van het verhaal van Jeanne D'Arc. Een jong boerenmeisje krijgt visioenen en denkt dat God tegen haar spreekt. Jaren later verteld ze de Dauphin dat God haar opdracht heeft gegeven om hem naar de overwinning te lijden en Frankrijk terug te veroveren op de Engelsen.

Besson wind er geen doekjes om, Jeanne vertoond in zijn verfilming alle verschijnselen van religieuze wanen en manie. Ze is altijd extreem blij of extreem triest, denkt dat ze iedereen kan helpen en verlossing kan geven en dat ze met god kan praten. Besson maakt het echter toch dubbelzinnig door de visioenen wel in de film op te nemen en het personage van 'het geweten' in de vorm van Dustin Hoffman toe te voegen.

Audiovisueel is de film een lust voor het oog. Goede locaties, kostuums, veldslagen en de visioenen waren ook goed in beeld gebracht. Eric Serra maakt een goede soundtrack, die vooral bij de visioenen erg bijzonder werd.

Qua acteerwerk zit het opzich ook wel goed. We zien weer veel leuke Britse acteurs voorbij komen. John Malkovich voelde een beetje als een miscast, hoewel zijn aparte manier van doen ergens wel paste bij een excentrieke adellijke. Milla Jovovich speelt erg knap, maar wel vrij hysterisch de rol van Jeanne.

Echte minpunten van The Messenger waren dan vooral de humor en de gaten in het verhaal. Op sommige momenten leek het haast wel Monty Python of vroeg werk van Jos Stelling. Al die grapjes creëerde een soort luchtigheid naast de zware onderwerpen maar vielen ook wat uit de toon. En verder zijn er dingen in het verhaal die beter belicht hadden kunnen worden. Het einde voelde bijvoorbeeld afgeraffeld aan.

Al met al een prima verfilming van een lastig verhaal. Besson heeft er toch iets aardigs van weten te maken.

avatar van scorsese

Goeie film waarin een Frans meisje een visioen ontvangt en het Franse leger een overwinning op de Engelsen bezorgt. Een mooi, historisch verhaal over Jeanne d'Arc. De film ziet er zeker goed uit, met een aantal spectaculaire en groots opgezette veldslagen. Qua toon is het geheel soms wel wat onevenwichtig. Milla Jovovich is goed gecast in de titelrol.