menu

Hier kun je zien welke berichten Leo1954 als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Darjeeling Limited, The (2007)

4,0
Heerlijke film, heb er van genoten. De flauwe idiote humor die m anders zo ergert, past hier wonderwel. En de opbouw als roadmovie, mijn favoriete genre, houdt de film lekker gaande.

Deliverance (1972)

5,0
Het begrip beste film is eigenlijk onzin, goede films zijn eenvoudigweg niet te vergelijken. En er zijn zo veel films die je gezien hebt dat je snel een goede film vergeet. Maar ondanks dit, als je mij midden in de nacht wakker maakt en vraagt wat de beste film is die je ooit gezien hebt, ik Deliverence zou antwoorden.

Wat maakt deze film zo bijzonder? Het is vaak een soort bijna magisch fenomeen wanneer alles op zijn plaats valt bij een film. Daar voldoet deze film in hoge mate aan. De cast is perfect, met nota bene Burt Reynolds, die hier helemaal past en de rol van zijn leven speelt. Het verhaal is geweldig, met zeer menselijke emoties, spannend en je voelt jezelf als het ware meegaan met de tocht. De muziek is uitmuntend, met de Dueling Banjos als een meesterwerk.

Dan het feit dat de film in 1972 is gemaakt en nog net zo sterk is als het jaar waarin de film uitkwam. En films zijn sterk aan veroudering onderhevig.

Kan geen enkel zwak punt bedenken bij dit meesterwerk.

Estômago (2007)

Alternatieve titel: Estômago - A Gastronomic Story

4,5
Een verrukelijke film, volop van genoten. De underdog, die de hoofdrol speelt, doet dat prachtig en haast aandoenlijk. De vrouw waar hij verliefd op wordt, tjonge een tijd geleden dat ik een vrouw zo echt gulzig en sensueel heb zien eten. Born hungry en dat spat van het doek. Het verhaal en de opbouw zijn van grote klasse. Geen hoogvlieger? Dit zijn de soort films die me van film doen houden! Geen moment verveeld, elk moment was raak.

Harry Brown (2009)

4,0
Michael Caine is voor mij geen vaste waarde meer voor een goede rol, maar in deze film schitterde hij. Film zit prachtig in elkaar, rauw en filmisch heel goed. Een schokkende realiteit spannend weergegeven. Zeker een 4.

Ivresse du Pouvoir, L' (2006)

Alternatieve titel: Drunk on Power

5,0
2.69 voor zo'n prachtige film, zo origineel, zo fabelachtig gespeeld, zo'n genot om naar te kijken. De gemene wereld zo speels en geraffineerd in beeld gebracht, alles zo ogenschijnlijk luchtig, dat op het einde zelfs haar man uit het raam geduwd moet zijn. 2.69, het blijkt dat het al die cijfertjes helemaal niets zeggen. Want dit natuurlijk gewoon een 5.

Little Miss Sunshine (2006)

5,0
Veel meer dan een feel good movie, hoewel de film je dat wel in hoge mate geeft. De film is verrukkelijk, mijn favoriete genre van een road movie, intelligent en zoals ik vaak zeg bij bijzonder goede films, de magie dat alles "past", dat kun je niet omschrijven. Eén familie met totaal verschillende persoonlijkheden, welke elkaar vinden in een apotheose die zijn weerga niet kent, de hele plastic maatschappij op zijn kop zet, maar niet op een gewilde moralistische wijze, dat vind ik zó knap. Je verveeld je geen moment. Ik moet nog wat wennen aan de site maar als ik de sterretjes kan vinden dan 5.
Go hug mom(sic)