• 159.408 films
  • 9.797 series
  • 29.083 seizoenen
  • 608.500 acteurs
  • 355.169 gebruikers
  • 8.896.468 stemmen
Avatar
 

Meningen

Hier kun je zien welke berichten timburton als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Alleen Maar Nette Mensen (2012)

Alternatieve titel: Only Decent People

Alleen Maar Nette Mensen had natuurlijk een veel interessantere film kunnen zijn. Het gelijknamige boek is namelijk, of men die nou geweldig vindt of eigenlijk maar lectuur, een geweldige basis voor een ijzersterke film. Het grootste minpunt was Weisz eigenlijk. Hoewel het me niet constant irriteerde, is dit eigenlijk maar een matige acteur. Maar de film was over het algemeen erg komisch en schrok ook niet weg door recht door zee te zijn en niet bang te zijn voor tegenstanders die de film racistisch zouden vinden. Dat was mijn grootste angst namelijk. Dat dit gevoel, wat zo sterk in het boek is (de meedogenloze eerlijkheid), toch een beetje naar de achtergrond zou worden geduwd door morele kwesties. Gelukkig was dat niet het geval. Wel heeft Crijns er helaas voor gekozen een paar ijzersterke stukken uit het boek in de film weg te laten, zoals het avontuur in Tenessee. Het filmwerk was opzienbarend goed, iets wat als een grote verassing voor mij kwam. Sterren van de film zijn Grives en Krabbé. Ik heb zoveel mogelijk mijn best gedaan om niet aan het boek te denken bij deze film en dat helpt. Als je niet bekend bent met het verhaal en je ziet dan de verfilming, ben je verrast door het originele, komische verhaal. Meer dan een 3* kan ik er echter helaas niet voor geven. Je moet namelijk wel een enorm rampzalige regisseur zijn, wil je van zo'n interessant concept geen leuk filmpje maken.

Amazing Spider-Man, The (2012)

Tot mijn grote verbazing een goede remake. Eén van de weinige commerciële films uit de VS die één dezer dagen nog daadwerkelijk een goed filmgevoel achterlaat. Het verhaal is natuurlijk nergens te diep en de muziek is veel te overdreven, maar de acteerprestaties zijn prettiger dan we gewend zijn van de hedendaagse Amerikaanse cinema. De humor wordt eigenlijk nergens echt flauw en de gezichten zijn goed gecast. We hebben er lang op moeten wachten, maar hier is dan eindelijk weer een zak-achterover-en-geniet-film.

American, The (2010)

Ik vond het een aardige film waar een goed Amerikaans beeld van Europa werd getoond. Stukken als de cafetaria waar op de achtergrond de Italiaanse klassieker "l'Americano" werd gedraaid waren erg goed uitgekozen. Verder pakte de film me niet erg tot op het einde. Bijt er dus even doorheen, mensen, de climax is zeker de moeite waard. Desalniettemin moet de Nederlandse Thekla Reuten de 3,5 naar een toch nog vette drie trekken. Niets tegen de actrice, maar dit was een enorme miscasting. Ik irriteerde me dan ook mateloos aan haar.

3*

Angels & Demons (2009)

Alternatieve titel: Het Bernini Mysterie

Eigenlijk is het een beetje flauw. Zo'n film kán niet fout gaan met een goed budget! Een hoop goedbetaalde acteurs bij een, en natuurlijk een geweldig boek. Maar er zijn toch veel dingen uitgehaal die ik er wel in had willen zien, maar ja... Ik ben nooit zo'n fan geweest van boekverfilmingen...

Any Way the Wind Blows (2003)

Leuke film van mijn Westerburen (ja, ik ben er trots op dat wij Maastrichtenaren één van de weinigen zijn die de Vlamingen zo mogen noemen). Hier en daar ietwat vaag en blijft tamelijk climaxloos. Dat was dan ook waarschijnlijk geen intentie van de regisseur. Erg geslaagde grappen en uiterst originele gesprekken/situaties. Het grote kritiek op de Belgische eenheid wordt perfect gesymboliseerd in de vorm van een gezin. En de Nederlanders, of beter gezegd: Hollanders, zullen er ook aan moeten geloven, om weer symbool te staan als de ridicule, hard pratende noordelingen, die niet na denken over consequenties. Any Way the Wind Blows is een film die veel concentratie vergt. In het begin was ik teleurgesteld omdat het niet in zo'n ingewikkelde vormen een mozaïekfilm bleek te zijn dan ik van te voren had bedacht. Maar vermaakt heb ik me zeker.

Artist, The (2011)

Wat een prachtfilm! Film zoals men dat ooit bedoeld had. De scènes zijn fantastisch, het filmwerk is prachtig, het acteerwerk is geniaal en de muziek is waanzinnig. Vooral de scène waarin de hoofdrol verkeert in een nachtmerrie waar alles en iedereen geluid maakt, behalve hij. Geniaal! Heb hier weinig slechts aan toe te voegen. Dit is vermaak van het hoogste niveau en dat zal het na meerdere keren te hebben herzien ook zo blijven! Voor mij was dit de film van 2011!

Avatar (2009)

Reinbo schreef:

Waarom toch die wens voor meer van hetzelfde? Het is toch veel leuker om met iets nieuws verrast te worden. Hij had ook Titanic 2 & 3 kunnen maken ipv Avatar.

Je opmerking slaat alles behalve nergens op.

Ten eerste: De Titanic is maar ''en keer gezonken, en dat hoef ik niet eens tussen spoiler te schrijven. Geen rede om een Titanic 2 of laat staan 3 te maken.

Ten tweede: Over "Avatar" is een enorme voorbereiding aan te pas gekomen van ik weet niet hoe lang. Er werd een kunsttaal door taalwetenschappers gemaakt, er werden nieuwe natuurkundige wetten bedacht voor Pandora en aan het uiterlijk van de planeet is waanzijnig veel geld aan uit gegeven. Er zit zoveel verhaal achter deze wereld, dat één deel naar mijn mening te weinig is om de wereld van Pandora te presenteren.

Of je nou "Titanic" geweldig vond (zoals ik), of barslecht, deze aandacht werd niet zo gegeven aan die film. Was natuurlijk ook niet nodig. Ik denk dat ik zelfs een soort rage voel aankomen bij "Avatar", zoals dat dertig jaar geleden ook gebeurde met "Star Wars". Laat die rage maar komen, hoor.

4*