menu

Via deze pagina blijf je op de hoogte van recente stemmen, meningen en recensies van Graaf Machine. Standaard zie je de activiteiten in de huidige en vorige maand. Je kunt ook voor een van de volgende perioden kiezen: januari 2017, februari 2017, maart 2017, april 2017, mei 2017, juni 2017, juli 2017, augustus 2017, september 2017, oktober 2017, november 2017, december 2017, januari 2018, februari 2018, maart 2018, april 2018, mei 2018, juni 2018, juli 2018, augustus 2018, september 2018, oktober 2018, november 2018, december 2018

A Star Is Born (2018) 3,0

gisteren om 18:43 uur

stem geplaatst

» details  

Mortal Engines (2018) 4,0

gisteren om 18:43 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 3,5 sterren

» details  

Solo: A Star Wars Story (2018) 5,0

Alternatieve titel: Solo, afgelopen dinsdag om 19:50 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 4,0 sterren

» details  

The Grinch (2018) 2,0

2 december, 18:32 uur

Had meer in gezeten denk ik. Niet heel er superslecht, maar de grappen (en daar moet zo'n film toch van leven) bleven schaars. Nu ben ik geen kleintje meer, dus om de film te moeten beoordelen op de doelgroep vergt inlevingsvermogen, maar ook voor kleintjes lijkt het me een slaapverwekkende film. Die Grinch met zijn hond waren gewoon te vaak saai bezig. Eventjes grappig met een eland, dat ook niet echt grappig werd, eventjes grappig met kerstmis stelen, dat veel te kort duurde...
En voor mij was dat zoetsappige rotdorpje, met dat ueberlieve meisje, en al die schattige mensjes gewoon een doelwit dat veel te slap aangepakt werd.
Die Grinch was gewoon een slappe zeikstraal, om het zo maar te zeggen.

» details   » naar bericht  » reageer  

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (2018) 2,0

Alternatieve titel: Fantastic Beasts and Where to Find Them 2, 2 december, 18:31 uur

stem geplaatst

» details  

Shaun the Sheep Movie (2015) 2,0

Alternatieve titel: Shaun het Schaap, 1 december, 22:45 uur

stem geplaatst

» details  

Minions (2015) 4,0

1 december, 20:47 uur

stem geplaatst

» details  

30 Days of Night (2007) 3,0

27 november, 11:58 uur

stem gewijzigd, oorspronkelijke stem was 2,0 sterren

» details  

Widows (2018) 2,0

26 november, 18:44 uur

stem geplaatst

» details  

Robin Hood (2018) 4,0

25 november, 15:51 uur

(reactie op ander bericht)En dat was dan ook helemaal geen middeleeuwse film. (Een gedeelte van) het verhaal van Robin Hood werd gebruikt om tegen een middeleeuwsachtig decor een moderne politieke vertelling weer te geven. Al in het begin, tijdens de kruistocht, werd dat meer dan duidelijk. Daar werd moderne oorlogsvoering toegepast, inclusief nota bene een kruisboogmitrailleur.
De moderne kledij paste prima in deze film die, voor de mensen die klagen over "alweer een Robin Hood", eigenlijk nauwelijks een Robin Hood is. Maar wel een frisse en verrassende vertolking van de legende.

Ik heb er in elk geval heerlijk van genoten.

» details   » naar bericht  » reageer  

Halloween II (2009) 4,0

Alternatieve titel: Halloween 2, 20 november, 23:52 uur

Sjongejonge, die Rob Zombie dat is me er eentje hoor. Dacht ik altijd dat het een flutregisseur was (als je jezelf zo noemt kweek je natuurlijk geen geloofwaardigheid), maar na gisteren het eerste deel van zijn Halloween remake gezien te hebben moet ik zeggen dat dit tweede deel toch wel ernstig goed is. Een Halloween met ballen, die niet dat kinderlijke meisjesgedoe nadoet, maar gewoon een Myers laat zien die je echt niet wilt tegenkomen. Ook heel veel mooie, erg mooie, beelden. Prachtig geschoten en heerlijk rauw.
Natuurlijk is het origineel niet te overtreffen, omdat dat de trendsetter van niet alleen deze reeks, maar dit hele genre is, maar een dik verdiende tweede plaats.

» details   » naar bericht  » reageer  

Halloween 4: The Return of Michael Myers (1988) 3,0

Alternatieve titel: Halloween 4, 20 november, 21:50 uur

stem geplaatst

» details  

Halloween (1978) 4,0

Alternatieve titel: John Carpenter's Halloween, 20 november, 09:43 uur

stem geplaatst

» details  

Halloween (2007) 3,0

Alternatieve titel: Rob Zombie's Halloween, 19 november, 22:06 uur

stem geplaatst

» details  

Despicable Me (2010) 3,0

Alternatieve titel: Verschrikkelijke Ikke, 18 november, 18:41 uur

Ben absoluut geen kenner van animatie, dit is waarschijnlijk de 4e animatie van meer dan een half uur lengte die ik de laatste 30 jaar gezien heb, en de tweede in de bioscoop. Veel vergelijkingsmateriaal heb ik dus niet.
Eigenlijk stond het genre me altijd tegen, en voelde ik nooit de behoefte om er voor te gaan zitten. Toch vandaag deze maar eens in de bioscoop gaan kijken, omdat ik nu eenmaal een unlimited-pas heb, en omdat er niet echt iets anders draaide dat ik wilde zien.
Ik moet zeggen dat het me best beviel. Grappige film met die bekende kleine gele mormeltjes. Die kende ik natuurlijk al, en globaal kende ik het verhaal ook wel, maar de uitwerking was minder kinderachtig dan ik gevreesd had. Natuurlijk ook op zijn tijd flauw en zoetsappig, maar ook echt grappige momenten. Voor kinderen leuk denk ik, maar voor volwassenen ook niet onaardig.

Wellicht zal ik in het vervolg wat sneller een animatie gaan kijken in de bioscoop.

» details   » naar bericht  » reageer  

Halloween (2018) 1,0

13 november, 00:00 uur

stem geplaatst

» details  

De Dirigent (2018) 3,0

Alternatieve titel: The Conductor, 12 november, 18:34 uur

stem geplaatst

» details  

Overlord (2018) 3,0

8 november, 17:37 uur

Leuke oorlogsfantasy. Operation Overlord als decor voor een stukje medical horror. Niet dat het ooit echt eng wordt, zelfs niet eens echt spannend, maar de actie is top en ook lekker hard. Er had natuurlijk veel meer met die gemuteerde lijken gedaan kunnen worden, nu blijft het bij wat spelen met mogelijkheden, maar slecht is het nergens.
De openingsscene in dat vliegtuig, tot en met dat die ene kerel in de plons valt, was wel erg goed.

» details   » naar bericht  » reageer  

Bohemian Rhapsody (2018) 2,0

7 november, 19:36 uur

Wauw! Oude tijden herleefden vanmiddag in Cinema Hengelo! Van de ongeveer 25 bezoekers die op Bohemian Rhapsody afgekomen waren, was denk ik iedereen wel ouder dan ik, terwijl ik toch ook Abraham al gezien heb. Dat was lang geleden dat ik bij zoveel toeschouwers de jongste was.

Duidelijk een film die oude fans van Queen aanspreekt dus, en daardoor een film die zeker wel bestaansrecht heeft.

Zelf was ik vroeger nooit echt een fan van Queen, en sowieso was het eerste deel van hun bestaan nog voor mijn muzikale ontwaken (dat vond pas rond de decenniumwisseling 70/80 plaats), maar hun hits heb ik wel altijd lekker gevonden, de ene wat beter dan de ander natuurlijk.

Doordat ik nooit echt fan ben geweest stoorde ik me ook niet aan de in dit topic aangedragen “fouten” in de film. Eigenlijk herkende ik die niet. En een film mag wat mij betreft ook wel wat spelen met de feiten, als het beeld maar intact blijft, al snap ik dat de echte kenners zich kunnen ergeren aan feitelijke onjuistheden. Als het over gebeurtenissen of personen gaat die mij wel honderd procent interesseren, heb ik dat ook.

Nou ja, het beeld dat gegeven werd van het ontstaan van Queen, en de rol van met name Freddie Mercury daarin, was wel ok. Ik kan het niet met de feiten staven, maar het kwam geloofwaardig over. Geloofwaardiger in elk geval dan het uiterlijk van Rami Malek, dat me eerder deed denken aan een gestoorde fan die met behulp van (mislukte) plastische chirurgie zoveel mogelijk op Freddie Mercury wil lijken, dan aan laatstgenoemde zelf.
Ook na de film nog even wat foto’s van Mercury gegoogled, maar wat een verschil zeg. Ook het postuur klopte niet. Malek was veel te iel. Dat had beter gekund in deze tijd waarin alles kan.
De andere bandleden vond ik beter gecast.

Verder was het verhaal wel erg van “en toen, en toen, en toen…”. Jammer, een echte spanningsboog ontbreekt duidelijk in deze film. Dan deed Stone het een kleine dertig jaar geleden met “The Doors” toch beter.

Het dieptepunt was uiteindelijk toch wel dat de film stopte na “Wembley”. Kom op zeg, het laatste hoofdstuk, en zeker niet het minste, van Queen, en van Mercury moest nog geschreven worden.
Die lamme fotootjes met onderschrift waren echt te duf. Zo had je die hele film wel als een kortfilm van 10 minuten kunnen afdoen. Dat was schaamteloze slappe hap. Nu heb ik het idee naar een half afgemaakte film gekeken te hebben.
Het aantal sterren dat ik aanvankelijk wilde geven heb ik dan ook maar gehalveerd.

» details   » naar bericht  » reageer