• 9.369.475 stemmen

The Odd Couple (2015-2017)

3 seizoenen
3,11 18 stemmen + Mijn stem

Status: Geannuleerd

Genre: Komedie

Ontwikkeld door: Danny Jacobson, Joe Keenan en Matthew Perry

Met onder meer: Matthew Perry, Thomas Lennon en Lindsay Sloane

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: donderdag 19 februari 2015

Eerst uitgezonden op: CBS (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Odd Couple

De nogal nonchalante Oscar Madison en de opruimerige Felix Unger waren vrienden tijdens hun studie en komen jaren later door een samenloop van omstandigheden samen te wonen. Het idee om Felix bij hem in te laten trekken, zorgt al gauw voor twijfel bij Oscar en terwijl hij zich bezighoudt met de gang van zaken in zijn privéleven, hebben zijn assistent Dani en zijn aloude vriend Teddy er hun handen vol aan zijn carrière als sportjournalist in goede banen te leiden. Gelukkig wordt het niet alleen aan Oscar overgelaten, om Felix zich thuis te laten voelen. Emily, het buurmeisje, wil Felix maar wat graag helpen zich aan zijn nieuwe leven aan te passen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Meningen over The Odd Couple

avatar van tommykonijn

tommykonijn

zondag 22 oktober 2017
The Odd Couple seizoen 1 Ook ik heb het origineel nooit gezien, dus die vergelijking kan ik niet maken. Ik begon dit te kijken toen Veronica in de zomervakantie besloot deze serie op de vrijdagavond uit te gaan zenden. Na vier weken trokken ze echter al de stekker eruit, waardoor ik de rest online heb moeten kijken. Ik heb me iig prima vermaakt met het eerste seizoen van deze sitcom, maar de serie moet wel overduidelijk even op gang komen. Ironisch genoeg werd het namelijk pas echt leuker op het moment dat Veronica stopte met uitzenden (vanaf de aflevering 'The Wedding Deception'). Matthew Perry is geweldig in Friends en ook hier wist hij een aantal momenten op mijn lachspieren te werken. Ik ben het wel eens met bovenstaande dat hij soms wat vermoeid overkomt, maar aangezien Oscar een lamzak is, komt hij er wel mee weg. Het wordt echter nooit volledig duidelijk of hij dit nou intentioneel doet of niet. Thomas Lennons personage, Felix, vond ik de eerste paar afleveringen helemaal niet zo leuk, maar deze maakt wel echt een groei door in de loop van het seizoen. Hij zorgt voor een aantal erg leuke situaties en zijn chemie met Lindsay Sloane (Emily) mag ook zeker benoemd worden. Ook Dani en Teddy komen tegen het einde van het seizoen beter uit de verf dan in het begin, al moet ik daar wel bij zeggen dat ik om Dani (en ook wel het sporadisch terugkerende personage Murph) niet of nauwelijks gelachen heb. Wat dat betreft ben ik benieuwd of haar rol in de volgende seizoenen wat meer meerwaarde krijgt. Al met al moet ik zeggen dat ik dit een aangenaam begin van de serie vond. Ik krijg ook de indruk dat dit een stuk leuker is dan een hoop van de andere hedendaagse komedies die je op bijvoorbeeld Comedy Central voorbij ziet komen. Minder hysterisch; en daardoor grappiger. 3,5*

renzoroy_mm

zondag 10 juli 2016
The Odd Couple seizoen 2 waarom staat seizoen 1 niet op de site?