• 9.370.069 stemmen

Ontwikkeld door: Darlene Hunt

Met onder meer: Laura Linney, John Benjamin Hickey en Oliver Platt

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: maandag 16 augustus 2010

Eerst uitgezonden op: Showtime (Verenigde Staten)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Big C

Lerares Cathy Jamison leeft conservatief en gestructureerd en is de perfecte voorstedelijke echtgenote en moeder. Wanneer zij te horen krijgt dat ze terminale kanker heeft, gooit ze de remmen los en wordt het leven een uitdaging. Het is tijd voor verandering en ze begint met het uit huis zetten van haar onvolwassen man Paul. Vervolgens wil ze een zwembad in haar achtertuin laten aanleggen, zodat ze haar zoon Adam haar favoriete duiken uit haar jeugd kan leren. Kortom ze wil alles doen wat ze altijd al wilde. Cathy is het zat om ‘verstandig’ te zijn en ze wil zich overlaten aan dwaze en spontane dingen in het leven. Voor het eerst maakt ze keuzes die bij haar behoeftes passen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Meningen over The Big C

avatar van Boenga

Boenga

donderdag 14 mei 2020
The Big C seizoen 1 Net aan begonnen, en alvast aangenaam verrast door hoofdrolspeelster Laura Linney, die ik onlangs bezig zag in The Squid and the Whale (2005) - MovieMeter.nl. Veel sympathieker dan ze hier op de poster lijkt te zijn...
avatar van MiekiePou

MiekiePou

dinsdag 6 januari 2026
The Big C seizoen 1 Mee eens dat het pas later in het seizoen echt meer pit in kwam en emoties. Te lang bezig met 1 kant en hoe ga je ermee om. Beter van af seizoen 2 en het is een mooie serie over hoe iedereen omgaat met .... "het grote woord K ". Personages krijgen naast humor ook meer inzicht en gevoel. Denk dat het cijfer dan hoger gaat dan 3.5. Leuk om een jonge Brasso te zien. ( Night agent) Top cast en goed ge-cast. Platt en Linney gingen beide op de vlucht maar hebben elkaar nodig. Iets wat laat zien dat het mentaal pittig is maar liefde kan winnen. Ondanks het zware onderwerp wordt het zeer realistisch in beeld gebracht ,met een lichte ondertoon. En een vleugje drama. Geen tranentrekker (nog) ,menselijke personages, dus soms wat irritant, met ook eigen issues. Maar je kiest je familie niet . Aanrader dus.