• 9.370.379 stemmen

Light & Magic (2022-2025)

Documentaire | 2 seizoenen
2 seizoenen
3,79 12 stemmen + Mijn stem

Status: Terugkerende show

Genre: Documentaire

Ontwikkeld door: Marc Gilbar, Brian Grazer, Ron Howard, Lawrence Kasdan, Meredith Kaulfers, Kathleen Kennedy, Michelle Rejwan en Justin Wilkes

Met onder meer: George Lucas, Lorne Peterson en Dennis Muren

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: woensdag 27 juli 2022

Eerst uitgezonden op: Disney+ (Nederland)

• Disney+ Bekijk via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Light & Magic

Serie die de nooit eerder vertoonde geschiedenis van het wereldberoemde 'Industrial Light & Magic' (ILM) toont. ILM is de afdeling die verantwoordelijk is voor de visuele special effects, de animatie en de virtuele productie van Lucasfilm. Filmmaker Lawrence Kasdan neemt de kijkers mee op een avontuur achter de schermen van ILM. Tijdens dit verhaal, die de visie van George Lucas tot leven te brengt, leren we meer over de pioniers van het moderne filmmaken. Deze filmakers zijn uitgegroeid een inspiratiebron voor de gehele visuele-effectenbranche.

Acteurs en Actrices

zichzelf - Art Department

Meningen over Light & Magic

avatar van james_cameron

woensdag 21 mei 2025
Light & Magic seizoen 1 Zeldzaam indrukwekkende zesdelige documentaire-reeks over het ontstaan en de ontwikkeling van ILM, het bedrijf dat door George Lucas werd opgericht om de special effects voor Star Wars te verzorgen. Een schatkist aan archiefbeelden wordt opengetrokken en werkelijk alles wordt uit de kast gehaald om hier iets fraais van te maken. Regisseur Lawrence Kasdan (zelf co-scenarist van The Empire Strikes Back) weet aan de geïnterviewde betrokkenen gedenkwaardige en meer dan eens emotioneel beladen herinneringen te ontlokken. Een feest der herkenning maar zoveel meer dan dat, ook al ben je geen fan van Star Wars. Maar dat helpt natuurlijk wel.
avatar van Mr. Chiel

Mr. Chiel

zaterdag 7 juni 2025
Light & Magic seizoen 2 De drie aflevering vormen een mooie afronding. Maar het ging wel erg veel in op bepaalde films. Dat duurde soms voor mij wat te lang. Het einde en het stoppen van de studio was weer erg abrupt. Ze verdienden ieder jaar mensen hoor ik zeggen. Maar met wat werd er dan nog geld verdiend, waarom stopte dat, was er niks te proberen om het te redden enz. Dat miste wel op het einde.