• 9.369.485 stemmen

Ontwikkeld door: Sergio G. Sánchez

Met onder meer: Mireia Oriol, Álex Villazán en Pol Monen

Oorspronkelijke taal: Spaans

Release datum: vrijdag 19 augustus 2022

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Alma

Alma vertelt het verhaal van Alma, die een bizar busongeluk overleeft waar bijna al haar andere klasgenoten bij om het leven zijn gekomen. Vervolgens wordt ze wakker in het ziekenhuis zonder ook maar één enkele herinnering aan het ongeval. Alma lijdt aan geheugenverlies: ook de herinneringen aan haar verleden is ze kwijt. Ze probeert te achterhalen wat er is gebeurd en wie ze is. Met de hulp van niet alleen haar ouders, maar ook haar vrienden (die ze dus eigenlijk niet meer kent) zal ze proberen om het mysterie te ontrafelen. Tegelijkertijd wordt ze echter getergd door nachtmerries en onheilspellende visioenen.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Seizoenen

Komt er een Alma seizoen 2?

Meningen over Alma

lang pee

vrijdag 17 februari 2023
Alma seizoen 1 Ik heb deze serie gezien na de fantastische Zweedse waargebeurde serie Riding in Darkness, en als ik dat vergelijk is er toch nog wel een niveau verschil. Maar voor een Spaanse serie was dit zeker niet slecht, meestal is het acteren nogal pover maar dit was nu niet het geval. Het was redelijk spanning, die volksvertellingen in het begin van iedere aflevering was niet het beste maar de serie was toch de moeite....
avatar van pocalan

pocalan

woensdag 19 juli 2023
Alma seizoen 1 Al ben ik gek op verhalen met esotorische aspecten, het had niet gehoeven om de serie spannend en intrigerend te maken. Zonder dat gedeelte is het al interessant. Al schijnt dat bij meer series niet zo makkelijk te zijn om het bij een eenvoudig verhaal te houden. Bij de eerste aflevering zag ik al verschillende mogelijkheden welke richting het op zou kunnen gaan. Ook de tweeling had net zo goed twee zussen of vriendinnen kunnen zijn. Ik merk dat tweelingen vaak worden ingezet om iets zogenaamd interessanter te maken, maar ik vind het meestal te geforceerd. Ondanks deze punten werkt het wel en vind ik het ook een toffe serie. De toon is meteen gezet bij die eerste aflevering. Ik had gehoopt dat het verhaal in één seizoen verteld zou worden, maar ben toch erg nieuwsgierig wat ze er van maken in het tweede seizoen. Genoeg op te pakken!