• 9.369.695 stemmen

Speelduur: 5 uur en 40 minuten

Ontwikkeld door: David Simon en George Pelecanos

Met: Jon Bernthal, Josh Charles en Jamie Hector

Datum van release: maandag 25 april 2022

Eerst uitgezonden op: HBO (Verenigde Staten)

• HBO Max Bekijk miniserie via HBO Max
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot We Own This City

Op feiten gebaseerd drama, dat zich afspeelt in Baltimore en draait om het door sergeant Wayne Jenkins geleide 'Gun Trace Task Force': een speciale eenheid binnen de politie van de stad. Een aantal teamleden komt onder een vergrootglas te liggen vanwege verdenking van corruptie. De opkomst en ondergang van deze 'task force' binnen de politie van Baltimore wordt beschreven, alsmede de corruptie en morele ineenstorting waarmee Baltimore te maken kreeg, als gevolg van een drugsbeleid, -verbod en een massale arrestatie die werd verdedigd ten koste van het daadwerkelijke politiewerk.

Afleveringen

Sgt. Wayne Jenkins

Sean M. Suiter

David McDougall

Momodu 'G Money' Gondo

Van de mensen die u The Wire en The Deuce brachten.

maw must-see

avatar van Mr Bleu

Mr Bleu

kos schreef:

Van de mensen die u The Wire en The Deuce brachten.

maw must-see

Dat waren twee top series

avatar van ZAP!

ZAP!

Gaat dit misschien in op die zaak uit het verleden van Lt. Cedric Daniels die in The Wire een paar keer aangehaald werd, maar nooit toegelicht? Het lijkt me meer van hetzelfde te worden, maar nog steeds kan het best okay zijn.

avatar van Fortune

Fortune

Ik ga dit nog wel een keer proberen maar vond het een hele taaie versie van The Wire.

avatar van peterjames777

peterjames777

Sterk zoals te verwachten maar kan niet tippen aan andere meesterwerken van Simon en Pelecanos zoals The Wire, The Deuce en Show Me A Hero. Het vele heen en weer springen in de tijd is soms frustrerend en de vertelling is soms ook best taai en droog. Wel fantastisch geacteerd door iedereen, vooral glansrol van Jon Berntal.

avatar van John Milton

John Milton

Ik vond ook dit weer sterk, al is het inderdaad geen The Wire. Hoog tijd dat ik The Deuce en Show me a Hero nu eens inhaal.

avatar van Suitehome

Suitehome

Makers David Simon en George Pelecanos hebben met The Deuce en The Wire hun sporen al ruimschoots verdiend. Na het ietwat tegenvallende The Plot Against America kan We Own This City zich weliswaar niet meten met hun iconische voorgangers, maar proef je wel de klasse die de makers in huis hebben. Gebaseerd op ware gebeurtenissen is systematische corruptie binnen de politie een dankbaar thema. Vele karakters worden ten tonele gevoerd: agenten, handlangers, slachtoffers, politici en de corpsleiding van de Baltimore Police. Familie blijft in het zesdelige We Own This City grotendeels op de achtergrond.

Na een onoverzichtelijk en wat rommelig begin levert dit een aardig drama op. De hoofdrol is voor Jon Bernthal, die verdachte Wayne Jenkins subliem neerzet. Door de voortdurende terugblikken doet We Own This City fragmentarisch aan. Omdat privé-beslommeringen (en beweegredenen) nauwelijks uitgediept worden blijven de karakters nogal oppervlakkig. Ook dramatisch zit het scenario vol met technische formaliteiten en juridische bewijslast, in een bijna documentary - true-crime-achtige stijl. Neemt niet weg dat We Own This City een fijne serie is, die gerust wat meer afleveringen had mogen hebben om de karakters beter uit te diepen.

avatar van Thomas83

Thomas83

Aan The Wire kan deze serie zeker niet tippen. Ik vond de eerste aflevering nog behoorlijk sterk met die enorm pakkende monoloog/montage in de openingsscène en later ook een slimme twist die ik niet aan zag komen, maar al snel wordt duidelijk dat de serie er behoorlijk onder lijdt dat het complexe onderwerpen in slechts een handvol afleveringen wil aankaarten. Daardoor voelen de schrijvers zich gedwongen alles wat sneller en directer op de kijker over te brengen. Dat merk je vooral aan de vaak ergerniswekkend uitleggerige en prekerige dialogen.

Niet dat er nou zo enorm veel wordt verteld in de serie. Het gaat al snel wat repetitief voelen hoe je telkens in de 2017 tijdlijn betrokkenen ziet vertellen wat de Gun Trace Task Force destijds allemaal uitspookte, waarna er weer een flashback volgt die niets nieuws op de tafel brengt. Jammer dat er niet wat meer scènes zijn waarin we wat meer naar de drijfveren van de corrupte agenten kijken. De Baltimore setting voelt weer aangenaam vertrouwd, en Bernthal maakt erg veel indruk als Wayne Jenkins. Verder ook leuk om weer allerlei bekende gezichten uit The Wire te zien.

Ben je een fan van The Wire? Dan moet je deze zeker kijken. Het heeft niet dezelfde kwaliteit. Maar het komt wel in de buurt. Shieeeeeet!

avatar van peter74

peter74

Een serie met potentie. Ik had liever gezien dat ze hier een serie van hadden gemaakt met meer seizoenen, met een verhaal dat verteld wordt van begin tot eind. Ik vind het verhaal op zich boeiend genoeg, maar stoorde me zo aan die flashbacks in verschillende jaren, dat ik er maar niet in kon komen.

avatar van AniSter

AniSter

Voorafgaand aan deze serie heb ik The Wire (Serie, 2002 - 2008) gezien. Deze "We Own This City" sluit daar qua setting prima op aan. Niet alleen qua verhaal (komt uit dezelfde koker als The Wire) maar ook qua cast; ik heb niet geteld hoeveel dezelfde acteurs er in beide series zitten maar het is een behoorlijk aantal. De sfeer is ook zo'n beetje hetzelfde. Helaas net zo als in The Wire wordt het op een gegeven moment iets teveel van hetzelfde; van de incidenten rondom Jenkins met zijn irritante boventoon stem hadden ze nog tien afleveringen kunnen maken. De zes afleveringen zorgen er in ieder geval voor dat het geheel boeiend blijft. Qua chronologie was het jammer genoeg een rommeltje en daardoor af en toe moeilijk te volgen.