• 159.413 films
 • 9.802 series
 • 29.092 seizoenen
 • 608.520 acteurs
 • 355.201 gebruikers
 • 8.897.014 stemmen
Avatar
 
banner banner

Adventure Time with Finn & Jake (2010-2018)

10 seizoenen
3,82 152 stemmen + Mijn stem

Alternatieve titel: Adventure Time, Tijd voor Avontuur

Status: Beëindigd

Genre: Animatie / Avontuur

Oorsprong: Verenigde Staten

Ontwikkeld door: Pendleton Ward

Met onder meer: Jeremy Shada, John DiMaggio en Tom Kenny

IMDb beoordeling: 8,6 (108.040)

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: maandag 5 april 2010

Eerst uitgezonden op: Cartoon Network (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • Netflix Bekijk via Netflix
 • HBO Max Bekijk via HBO Max
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Adventure Time with Finn & Jake

De belevenissen van een jongen genaamd Finn en zijn magische gele hond, Jake. Samen maken zij vele avonturen mee in het Land van Ooo, een post-apocalyptische wereld vol met magische wezens, prinsessen, en allerlei andere bijzondere mutanten. Waar magie is ontstaan en vrijwel alles mogelijk is. Natuurlijk is Finn dan ook niet zomaar een jongen! Hij staat bekend als de laatste mens in Ooo, want tijdens de Paddenstoel Oorlog, een nucleaire oorlog die ruim duizend jaar geleden plaats vond, werd het merendeel van de mensheid uitgeroeid.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Social Media

Acteurs en Actrices

Acteurs en actrices

Lumpy Space Princess (stemrol)

Marceline the Vampire Queen (stemrol)

Finn the Human (stemrol)

Jake the Dog (stemrol)

Ice King (stemrol)

Princess Bubblegum (stemrol)

BMO / Lady Rainicorn (stemrol)

Young Princess Bubblegum

Gnome Ruler/Dancing Bug (stemrol)

Tree Trunks (stemrol)

Video's en trailers

Alle Media

Meningen over Adventure Time with Finn & Jake

Let op: Onderstaande reviews en/of comments zijn slechts een willekeurige greep van het totaal. Wanneer je een review wilt schrijven of een comment wil plaatsen kan dat op een seizoenspagina.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

 • 1112 berichten
 • 545 stemmen
dinsdag 26 januari 2016
Adventure Time with Finn & Jake seizoen 1 Ik moet eerlijk bekennen dat het niet meteen liefde was tussen mij en deze drukke, hyperactieve serie. Het is even doorzetten geweest om de surreële wereld en de krankzinnige humor te leren waarderen. Maar onder het compleet bizarre sfeertje zit één van de scherpste animatieseries van de laatste tijd, met intelligente grappen en verhaallijnen die goed in elkaar zitten. Nu ik een zwak heb voor de voornaamste karakters hoop ik dat komende seizoenen ook leuker gaan worden. It's Adventure Time!

Animosh_mm

 • 264 berichten
 • 114 stemmen
dinsdag 26 januari 2016
Adventure Time with Finn & Jake seizoen 1 Op MovieMeter schreef ik onlangs: Ik heb ondertussen tweeënhalf seizoen gezien, en het is inderdaad een leuke serie. Erg opgewekt, met leuke humor en een vreemde, kleurrijke wereld die de makers alle ruimte biedt om hun creativiteit en verbeeldingskracht de vrije loop te laten. Het hoge tempo is ook fijn, al is een aflevering soms té snel voorbij. En er zitten een aantal behoorlijk duistere afleveringen tussen, al blijft het doorgaans vrij luchtig. Maar het enthousiasme van The One Ring deel ik vooralsnog niet helemaal. De serie heeft een aantal erg sterke en vindingrijke afleveringen, maar die worden afgewisseld met een hoop afleveringen die vrij middelmatig zijn. Persoonlijk had ik liever iets minder afleveringen gezien met een constanter niveau dan dat ik me door een hoop filler heen moet werken om de parels te ontdekken. Slecht is het niet, maar het zorgt er wel voor dat mijn enthousiasme na een goede aflevering weer snel stabiliseert. Bovendien blijft het allemaal behoorlijk kinderlijk. Finn is een beetje een ADHD-kind met eindeloze energie, dat voortdurend op avontuur wil gaan en geen uitdaging uit de weg gaat, en de andere personages zijn ook nogal karikaturaal. En de serie gaat na een tijdje een beetje repetitief aanvullen. Na het zoveelste avontuur, en de zoveelste confrontatie met The Ice King, ga je toch verlangen naar iets nieuws. Het is kortom een leuke serie, die vanwege de positieve sfeer goed is voor je humeur en bij momenten erg creatief is, maar het niveau had constanter gemogen en de uitschieters zijn (vooralsnog) iets te zeldzaam. De beste aflevering van dit seizoen vind ik trouwens Freak City. Het verhaal is bizar en surrealistisch, en het heeft een erg leuke clue. Alleen dat zingen had van mij niet gehoeven. Het seizoen in zijn geheel krijgt 3.25*. Net als het eerste seizoen van Gravity Falls kijkt het lekker weg maar zijn er weinig uitschieters.