• 9.253.495 stemmen

Ontwikkeld door: Silka Luisa

Met onder meer: Elisabeth Moss, Wagner Moura en Phillipa Soo

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: vrijdag 29 april 2022

Eerst uitgezonden op: Apple TV+ (Verenigde Staten)

• Apple TV+ Bekijk via Apple TV+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Shining Girls

Kirby Mazrachi werkt in het archief op het hoofdkantoor van een krant in Chicago. Jaren geleden werd ze bruut aangevallen door een onbekend persoon. Hier heeft ze een trauma aan overgehouden dat haar noodzaakte haar journalistieke ambities te parkeren. Door de aanval belandde ze ook in een constant verschuivende werkelijkheid. Nu verneemt ze dat een recente moord in verband wordt gebracht met het geweldsdelict waar zij slachtoffer van werd. Ze werkt samen met de veteraanjournalist Dan Velazquez oom erachter te komen waardoor haar realiteit steeds verandert, en haar verleden te confronteren.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Meningen over Shining Girls

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

zaterdag 4 juni 2022
Shining Girls seizoen 1 Een krappe voldoende. Halverwege de serie besef je dat er meerdere genres aanwezig zijn echter werken ze niet allemaal vlekkeloos samen. De karakters zijn wel goed uitgediept, en met Moss aan het hoofd (die niet in staat is om een slechte performance te geven) raak je emotioneel wel betrokken en geïnvesteerd; dat het plot niet lekker in elkaar zit is makkelijker te vergeven daardoor.

Suitehome

woensdag 8 juni 2022
Shining Girls seizoen 1 Shining Girls geeft een nieuwe draai aan het serialkiller-genre. Een impuls die welkom is, maar nog niet helemaal geslaagd. Shining Girls is een donkere thriller die in de eerste helft conventioneel van opzet is, maar vanaf aflevering vier een meer bovennatuurlijk karakter krijgt. De serie speelt zich af in verschillende tijdzones in de vorige eeuwen, en de killer van dienst beweegt zich als een tijdreiziger tussen deze periodes. Zien is geloven. Elisabeth Moss (The Handmaid's tale, Top of the Lake), tevens executive producer, is uitstekend als hoofdpersoon en slachtoffer Kirby Mazrachi. Afwisselend kwetsbaar, koppig en volhardend doet zij op de rand van paranoia onderzoek naar de moorden die teruggaan naar een ver verleden. Met een vleugje Stephen King (zoals in The Outsider) is Shining Girls een spannende, frisse en verrassende kijk op een genre dat mede door alle films, series en truecrime docu's wat sleets begint te worden. Alle wisselingen in tijd vermoeien uiteindelijk behoorlijk (met als dieptepunt aflevering 6), en doen afbreuk aan het intrigerende verhaal. Voor de liefhebber van een intelligente thriller, blijft er (net) voldoende te genieten.

pedro

maandag 13 juni 2022
Shining Girls seizoen 1 Sorry, veel mensen vinden deze serie echt wel goed, ik vond ze vervelend en Moss kon mij niet echt overtuigen. Heb deze serie gekeken na de prachtige serie The Staircase, die toch een pak beter was dan dit. Geef mij ook maar de prachtige Deense series. Was blij dat de serie gedaan was, ga nu naar de Essex serpent kijken, lijkt mij ook geen hoogvlieger, maar er is weinig goeds te vinden op deze moment vind ik.....