• 9.372.934 stemmen

Ontwikkeld door: Anders Weidemann, Antonia Pyk en Linn Gottfridsson

Met onder meer: Ulf Stenberg, Miriam Ingrid en Oliver Dufåker

Oorspronkelijke taal: Zweeds

Release datum: zondag 18 oktober 2020

Eerst uitgezonden op: HBO Nordic (Zweden)

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Björnstad

IJshockeylegende Peter Andersson keert terug naar zijn geboorteplaats Björnstad, een Zweedse stadje in de bossen, om het juniorenteam te trainen. De inwoners hebben al hun hoop gevestigd op het team dat deelneemt aan de nationale halve finales. De zware last die op de schouders van een handvol tienerjongens rust, mondt uit in een gewelddadige daad. Een van de spelers van het juniorenteam wordt beschuldigd van seksueel misbruik van Peters dochter. Als gevolg hiervan blijft een jong meisje getraumatiseerd achter en is het stadje in rep en roer.

Acteurs en Actrices

Meningen over Björnstad

avatar van AniSter

AniSter

woensdag 9 november 2022
Björnstad seizoen 1 Een doorsnee en heel voorspelbaar plot en dat is erg genoeg dat ik het zo moet omschrijven. In Zweden kennen ze in ieder geval sinds 2018 de samtyckeslagen. Daar gaan ze al anders met het soort zaken zoals in deze serie om. Ik heb helemaal niets met ijshockey en als ik zo'n gast zie die 24/7 met een gebreide muts op loopt dan is voor mij de toon al gezet. In deze serie speelde het ijshockey een belangrijke rol totdat het verval begon, ergens halverwege bij de aanvang van de finalewedstrijd. Toen zakte het verhaal ook iets in en gingen de redelijk reëel gebeurtenissen over in een slapper geheel met een aantal vrij overdreven en onwaarschijnlijke scenes. Het slot was (iets waar ze in Scandinavische series goed in zijn) alweer eens slecht uitgewerkt. Veel dingen zijn onbeantwoord gebleven. Ondanks dat denk ik niet dat er een tweede seizoen in zit. Als geheel net voldoende voor mij.