• 8.901.913 stemmen

Ontwikkeld door: Brad Ingelsby

Met onder meer: Kate Winslet, Sosie Bacon en David Denman

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: zondag 18 april 2021

Eerst uitgezonden op: HBO (Verenigde Staten)

• HBO Max Bekijk via HBO Max
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Mare of Easttown

Mare Sheehan is een detective uit een klein plaatsje in de Amerikaanse staat Pennsylvania. De normaal zo rustige en nietszeggende gemeenschap wordt op een dag geconfronteerd met de vondst van een lichaam in een rivier nabij het dorpje. Het blijkt te gaan om de jonge dochter van een inwoner, die alles op alles zet om de dader te vinden en desnoods het heft in eigen hand neemt. Terwijl Mare het onderzoek naar de vermoedelijke moord op het meisje in goede banen probeert te leiden, moet ze ook om zien te gaan met haar privésituatie, die al gauw met de zaak verstrengeld raakt.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Acteurs en Actrices

Richard Ryan

Meningen over Mare of Easttown

Suitehome

woensdag 16 juni 2021
Mare of Easttown seizoen 1 Uitstekend HBO thrillerdrama, met goede cast geleid door superieure Kate Winslet. In Easttown (een voorstadje van Philadelphia) heeft de crisis flink toegeslagen; met drank en ogenschijnlijk sterke familiebanden -iedereen is oom, broer, tante, neef of nicht van elkaar- worstelt de gemeenschap zich naar een betere toekomst. Mare Sheehan (Kate Winslet) is rechercheur bij de lokale politie en wordt geconfronteerd met een vermissingszaak die parallellen lijkt te vertonen met een eerdere zaak. Mare is het type anti-held, of held tegen wil en dank, en heeft zelf de nodige trauma's te verwerken. En zoals dat hoort: Mare's verdriet is geïmplodeerd. De komst van de vriendelijk en naïeve collega-rechercheur Colin Zabel (Evan Peters) lijkt een einde te maken aan het fatalisme. Het vlotte scenario geeft met tal van verhaallijnen een realistisch en intens beeld van het huidige Amerika. Deze tijding van Easttown is geschoten in deprimerende, fletse kleuren, en zorgt daarmee voor een prachtige fotografie. Regisseur van dit sublieme drama is Craig Zobel (regisseerde afleveringen van Westworld, The Leftovers en American Gods) en bezorgt HBO na het tegenvallende en geforceerde The Undoing, een geweldige return to form.
avatar van MindlessAssassin

MindlessAssassin

woensdag 20 april 2022
Mare of Easttown seizoen 1 “Doing something great is overrated. Because then people expect that from you all the time. What they don't realize is you're just as screwed up as they are.” Mare of easttown, speelt zich af in een troosteloze ons kent ons stadje genaamd ‘Easttown’. Een stad vol met grijze personages, waarbij iedereen wel een donker geheim met zich mee draagt. Ik zie dat er in de comment-sectie toch best veel negativiteit is rondom De serie. Het zou namelijk niet innovatief genoeg zijn, en het zou iets zijn wat we al 100x eerder hebben gezien. Ik ben het daar erg mee oneens. Want bij dit genre is het helemaal niet nodig om het wiel opnieuw uit te vinden. Sterker nog, er zitten best een hoop elementen in, die we nog niet zo vaak voorbij hebben zien komen en die erg goed zijn uitgewerkt. Sowieso vind ik de hele dynamiek van Mare, met het stadje een erg sterk element. Ook dat er in deze serie bijna iedereen een grijs personage is, maakt dit ook erg sterk. Er zit veel spanning in en erg veel drama. Misschien is de moord en de ontvoering niet eens zo heel intrigerend, maar de hele drama eromheen absoluut wel! Ook biedt de serie puike acteerwerk en met name Kate Winslet tilt dit naar een hoger niveau. Winslet is sowieso een formidabele actrice, maar ook hier excelleert ze weer. Cinematografie en de muziek zit ook zeker wel snor. Ook de vele plottwisten die er in zitten, waren erg goed uitgewerkt en ook pas echt aan het einde heb je het allemaal door.
avatar van schram101

schram101

vrijdag 21 april 2023
Mare of Easttown seizoen 1 Werkelijk tenenkrommend slechte serie. Deze opgepikt vanwege de bizar hoge rating en het feit dat ie uit de stal van hbo komt. Maar man man man.. Winslet is totaal ongeloofwaardig als rechercheur zoals eigenlijk ieder karakter ongeloofwaardig is. Van de pompbediende tot de buurvrouw. Het is allemaal bordkarton. Abdominale casting ook nog eens. Dit soort settings zijn meestal nogal filmgeniek maar er wordt geen reet mee gedaan. Het stadje waar iedereen elkaar lijkt te kennen (maar toch weer niet) en waar Mare gewoon de zaak mag blijven onderzoeken.. het kabbelt voort via de hele vervelende karakters totdat we in de laatste aflevering een stuk of 10 plotwendingen krijgen.. Eén is leuk, twee is soms geinig. Veel meer is gewoon sneu. 1,5*

pedro

maandag 31 mei 2021
Mare of Easttown seizoen 1 Kate Winslet doet absoluut haar best, maar ze kan deze matige serie alleen niet redden. Veel bekende acteurs, maar het verhaaltje hebben we al duizend keer gezien, en het is absoluut niet goed uitgewerkt. Ook vond ik de jongeren absoluut zeer slecht acteren, er moeten toch betere te vinden zijn. Nee dit is niet geweldig. Wil je een goede rauwe serie zien, met een reeks heerlijke acteurs, kan ik absoluut het Zuid Koreaanse LIVE aanraden, toch wel een ander niveau....