• 9.370.277 stemmen

Ontwikkeld door: Pieter Kuijpers, Iris Otten en Sander van Meurs

Met onder meer: Lisa Smit, Jade Olieberg en Tobias Kersloot

Oorspronkelijke taal: Nederlands

Release datum: vrijdag 17 januari 2020

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Ares

Beste vrienden Rosa en Jacob worden uitgenodigd door een geheim studentengenootschap, genaamd Ares, in het hart van Amsterdam. Ze geven zich over aan een wereld vol rijkdom en macht. Maar dan blijkt de plek gebouwd op demonische geheimen uit het Nederlandse verleden. Een plek waar zij een verschrikkelijke prijs betalen om bij de elite te horen.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Seizoenen

Komt er een Ares seizoen 2?

Meningen over Ares

avatar van pocalan

pocalan

dinsdag 21 januari 2020
Ares seizoen 1 Serieus? Zo donker vond ik het niet. Heb ook enorm genoten van de serie waardoor ik weer eens afwijk van de algemene mening. Mja, de personages mogen wat beter uitgewerkt worden maar ik hoop op een tweede seizoen waar ik meer van ze te weten kom. Er wordt naar mijn idee weer teveel gekeken naar wat er niet goed is aan de serie terwijl het toch wel degelijk een aardige serie is. Ook als je het bijvoorbeeld vergelijkt met The Order wat uiteindelijk niet eens meer over de genootschap lijkt te gaan, terwijl Ares dat wel blijft doen. En eh... natuurlijk is veel onduidelijk. It's a friggin society.
avatar van brawljeff

brawljeff

dinsdag 21 januari 2020
Ares seizoen 1 Ik vond Ares niet heel bijzonder, tot aan de laatste aflevering. Die aflevering heeft er voor mij zeker een halve punt bij weten te krijgen. De serie zit goed in elkaar: zowel het camerawerk, de sets en het acteerwerk zijn van een hoger niveau dan we in Nederland gewend zijn. Het idee achter het verhaal is ook goed en deed mij denken aan de serie Dark van onze oosterburen. Toch kwam het allemaal niet heel goed uit de verf. Ook al waren het afleveringen van een klein half uur, voelde het soms alsof je een hele trage film aan het kijken was. Het deed mij allemaal vrij weinig, behalve het slot. Ik ben benieuwd of dit nu echt goed bekeken wordt. Tip: luister de meest recente postcast aflevering van de Bingewatchers op bijvoorbeeld Spotify. Hierin wordt producent Pieter Kuijpers geïnterviewd en heeft hij het over de samenwerking met Netflix en een mogelijk tweede deel.
avatar van Aapje81

Aapje81

donderdag 27 februari 2020
Ares seizoen 1 Schokkend slechte serie. Het komt niet heel vaak voor maar aan het einde van aflevering 8 betrapte ik mezelf erop dat ik boe geluiden zat te maken tegen mijn tv. De ergernis zat zo diep dat ik het even uit moest schreeuwen van frustratie. Het is lastig om uit te leggen wat er allemaal zo verschrikkelijk is aan deze serie omdat ik me als kijker stelselmatig zat af te vragen wie er zoveel onzin bij elkaar kon verzinnen. De grootste misser is denk ik wel het scenario en vooral het gebrek daaraan. Geen enkel personage heeft ook maar enige uitdieping en de dialogen zijn niets meer dan wat lege oneliners die werkelijk nergens over gaan. Het absolute dieptepunt is wel de laatste aflevering waar het tegenwoordig zo hippe Woke zijn nog even uit de kast wordt getrokken. Door het totaal ontbreken van een spanningsboog of diepgang ontstaat er ook nergens enige binding met de personages. Niemand is sympathiek en het zal je als kijker ook een rotzorg zijn wat er met ze gaat gebeuren. Maar het meest stuitend is nog wel het pretentieuze karakter van deze serie. Er zit geen sprankje relativering in en in al zijn diepe ernst wordt het juist extra lachwekkend en bijzonder stuitend. Met de acteurs kun je vooral medelijden hebben. Niemand komt uit de verf omdat er nauwelijks personages zijn die er toe doen. Hoofdrolspeelster Jade Olieberg overtuigd in ieder geval niet en is vooral erg vervelend en onsympathiek. Alleen Lisa Smit kon er net mee door maar dat kwam vooral omdat zij de enige was die wat frustratie liet zien over de stompzinnigheid van het scenario. Begrijp me niet verkeerd ik was bijzonder benieuwd dat de eerste volledig Nederlandse Netflix serie en wilde graag dat het iets goeds zou zijn omdat er in ieder geval een poging wordt gedaan om iets origineels te brengen maar des te pijnlijker wordt het als dit dan gelijk een van de slechtste series is die Nederland ooit heeft voortgebracht. Oh en Ramses Shaffy draait zich om in zijn graf. Pijnlijk slecht!
avatar van Koerok

Koerok

zondag 2 februari 2020
Ares seizoen 1 Met open ogen ingetuind. Het gaat allemaal over ons slavernijverleden. Want dat heeft ons rijk gemaakt, tot op de dag van vandaag, en daar moeten we ons schuldig over voelen. Zolang je je daar overheen zet ben je succesvol en welvarend, maar o wee als Jacob je aanraakt, dan ga je kapot aan het schuldgevoel. Ik ga nu even boven de wc gaan hangen en al mijn zwarte gal eruit kotsen...