• 9.099.820 stemmen

3,96 230 stemmen + Mijn stem

Status: Beëindigd

Genre: Drama / Oorlog

Ontwikkeld door: L. Travis Clark en Steve Duncan

Met onder meer: Stephen Caffrey, Terence Knox en Miguel A. Núñez, Jr.

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: donderdag 24 september 1987

Eerst uitgezonden op: CBS (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Tour of Duty

De serie volgt een groep nieuwe soldaten tijdens hun eerste 'Tour of Duty' tijdens de Vietnamoorlog. Onder leiding van de zeer ervaren Sergeant Anderson en de nieuwe Luitenant Goldman maken ze kennis met de verschrikkingen die een oorlog met zich meebrengt.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Acteurs en Actrices

MG Goldman

Meningen over Tour of Duty

Lebarron

dinsdag 11 februari 2020
Tour of Duty seizoen 1 Een geweldige show die medeverantwoordelijk is voor mijn interesse in de Vietnamoorlog en muziek uit de 60's. Alles was geweldig aan deze serie. De verhaallijnen, de cast, de soudtrack en met als bekendste nummer uiteraard Paint it Black van de Stones wat als begintune diende. We volgen de mannen van de Bravocompany geleid door Luitenant Myron Goldman (Stephen Caffrey) en sergeant Zeke Anderson (Terence Knox). Twee tegenpolen. Goldman is een Westpoint graduate en Anderson een door de wol geverfde praktijkman. Dit botst af en toe. Ook de manschappen bestaan uit uiteenlopende figuren en die hebben elk hun eigen bijsluiter maar Anderson en Goldman weten ze desondanks wel tot een hechte eenheid te smeden. Sommige aflevering hebben een onderliggend thema zoals discrminatie, drugsgebruik of PTSD. Anderen behandelen de houding van het thuisfront ten opzichte van soldaten. Dit leveren mooie verhalen op. Daarom is Tour of Duty wat mij betreft nog altijd de beste serie over soldaten ooit gemaakt.
avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME.

maandag 14 december 2015
Tour of Duty seizoen 1 ''Sgt. Zeke Anderson: Over here, you're either scared or crazy... Or dead.'' Mijn nummer 1 serie. 3 top seizoenen. Fantastische cast, geloofwaardige acteerprestaties, spannend, boeiend & tegelijkertijd heel meeslepend. Hoge emoties en heftige confrontaties spatten met regelmaat van het scherm af. Sterke combinatie van drama/oorlog en tevens wordt in elke vertoonde aflevering de sfeer uitermate realistisch weergegeven. De volle 5 sterren van mijn kant voor Tour of Duty.