• 9.369.872 stemmen

Ontwikkeld door: Peter Hannan

Met onder meer: Jim Cummings, Tom Kenny en Carlos Alazraqui

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: zaterdag 4 april 1998

Eerst uitgezonden op: Nickelodeon (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot CatDog

De perikelen van een kat en een hond met een unieke twist: ze zijn verbonden, letterlijk. Samen delen ze één lichaam met Dog zijn hoofd aan het ene eind en dat van Cat aan het andere. Een bijkomende complicatie hierbij is Cat's irritatie jegens Dog, voornamelijk veroorzaakt door Dog's stompzinnigheid en Cat's lichtgeraakte karakter. Cat is de slimmere van de twee broers, altijd bezig te proberen om zijn losgeslagen broer in te perken zodat Cat zelf niet mee de penarie in wordt gesleurd. Hoewel er zich dus wel de nodige strubbelingen aandienen kunnen ze aan het eind van de dag ook niet zonder elkaar.

Meningen over CatDog

avatar van Ducoz

Ducoz

donderdag 9 april 2020
CatDog seizoen 1 Ik vraag me af waarom veel van die 90s series hier op TVmeter zo slecht scoren. Het viel me ook op bij Rugrats. Prima cartoons gemaakt voor kinderen. Nu wellicht zure volwassenen die er op af geven. Altijd met veel plezier op TV gekeken en in een melancholische bui op dvd gekocht (alles wat ik aan 90s cartoons op DVD kon vinden) en geniet daar ook nu weer van. Wellicht speelt sentiment ook mee. Wat mij zo opvalt aan dit soort kinderseries is dat de sky the limit is. Niet politiek correct, fantasievol getekend, ga maar door. Dat mis ik wel eens als ik gekscherend nu eens Cartoon Network of Nickelodeon op zet en alles... veilig en suf is. Eenheidsworst van jewelste. Nee, niks mis met deze series .