• 9.130.509 stemmen

Ontwikkeld door: Alex Hirsch en Alex Hirsch

Met onder meer: Kristen Schaal, Jason Ritter en Alex Hirsch

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: vrijdag 15 juni 2012

Eerst uitgezonden op: Disney Channel (Verenigde Staten)

Plot Gravity Falls

Dipper en Mabel Pines brengen de zomer door bij hun oudoom, in een toeristenattractie genaamd The Mystery Shack. Ze verwachten dat het een gewone zomer zal zijn, totdat overal in Gravity Falls mysterieuze dingen beginnen plaats te vinden.

Acteurs en Actrices

Pacifica Northwest (stemrol)

Meningen over Gravity Falls

Animosh_mm

maandag 14 december 2015
Gravity Falls seizoen 1 Een leuke, opgewekte en creatieve serie die als grote nadeel heeft dat het een kinderserie is. De personages zijn echte Disney-kinderen: een druk, altijd opgewekt en onconventioneel meisje en een nieuwsgierige en slimme maar ook enigszins sullige jongen. De personages om hen heen zijn ook zeer kinderlijk en stereotiep: de chagrijnige oudoom met een goed hart (Stan), de domme maar vriendelijke sidekick (Soos), de laid-back tiener (Wendy) - en dan heb je nog een hele rits aan karikaturale kleinere personages. En de serie is erg feel-goody: alles loopt goed af, en afleveringen sluiten af met een warme boodschap. Op zich niet erg, maar dat zorgt er wel voor dat het me niet écht pakt. Maar daar staat tegenover dat de serie erg creatief is voor een kinderserie, en soms behoorlijk grappig is. De verhalen zijn lekker fantasierijk, vol met vreemde creaturen en wendingen, en de humor is aangenaam vreemd: vaak wat te kinderlijk voor mijn smaak, maar vaak ook erg leuk. Een geweldige serie vind ik Gravity Falls vooralsnog kortom niet - daarvoor is het me wat te kinderlijk - maar de opgewekte sfeer en creativiteit zorgen ervoor dat ik toch bleef kijken. Seizoen 2 zal ik daarom ook nog wel gaan kijken, want het kijkt fijn weg - en ik ben stiekem best benieuwd hoe het verder gaat. 3.25*
avatar van Bottleneck

Bottleneck

zondag 16 december 2018
Gravity Falls seizoen 1 Heerlijke serie. Erg fantasierijk (in seizoen 2 nog meer) en prima animatie, vooral de achtergronden en kleuren. De personages zijn aansprekelijk en er zijn grappige details. Zowel m’n dochter van acht jaar als ik genieten er van, vaak om verschillende redenen zoals de verwijzingen naar vroeger, wat [user=13]Inland Rabbit[/user] zegt, maar vaak ook om dezelfde grappige situaties, vooral met Mabel, leuk personage. Best knap van een serie als het dat voor elkaar krijgt PS de openingstune is ook mooi. Vooral in de laatste afleveringen als het distorted is vanwege Bill.