• 10.519 nieuwsartikelen
 • 161.622 films
 • 10.094 series
 • 29.644 seizoenen
 • 613.094 acteurs
 • 192.855 gebruikers
 • 8.962.087 stemmen
Avatar
 
banner banner

Gravity Falls - Seizoen 2 (2014-2016)

4,08 25 stemmen

Show titel: Gravity Falls

IMDb beoordeling: 8,9 (132.060)

Afleveringen: 20

Speelduur: 7 uur en 58 minuten

Ontwikkeld door: Alex Hirsch en Alex Hirsch

Met: Jason Ritter (stemrol), Alex Hirsch (stemrol) en Kristen Schaal (stemrol)

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: vrijdag 1 augustus 2014

Eerst uitgezonden op: Disney Channel (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • Disney+ Bekijk seizoen 2 via Disney+
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Gravity Falls

Dipper en Mabel Pines brengen de zomer door bij hun oudoom, in een toeristenattractie genaamd The Mystery Shack. Ze verwachten dat het een gewone zomer zal zijn, totdat overal in Gravity Falls mysterieuze dingen beginnen plaats te vinden.

Afleveringen Seizoen 2 (2014-2016)

 1. 1. Scary-oke

  1 augustus 2014 (22 minuten)

  De Pines-familie besluit om hun normale leven weer op te pakken door een feestje te geven om het heroveren van de Mystery Shack te vieren ... maar niets is normaal in Gravity Falls!

 2. 2. Into the Bunker

  4 augustus 2014 (22 minuten)

  Dipper's dagboek leidt hem en zijn vrienden naar de verborgen bunker van de schrijver.

 3. 3. The Golf War

  11 augustus 2014 (22 minuten)

  Pacifica verslaat Mabel in mini-golf, en dat is voor Mabel de druppel die de emmer doet overlopen. Mabel daagt Pacifica uit voor een wedstrijd, maar haar overwinningsplan loopt behoorlijk uit de hand.

 4. 4. Sock Opera

  8 september 2014 (22 minuten)

  Mabel bereidt een poppenopera voor om indruk te maken op een knappe poppenspeler, maar Dipper's poging om meer van de geheimen van het dagboek te ontrafelen ontregelt haar plannen.

 5. 5. Soos and the Real Girl

  22 september 2014 (22 minuten)

  Soos zoekt een date om mee te nemen naar het verlovingsfeest van zijn neef Reggie en probeert om met meisjes te leren praten met behulp van een datingsimulator.

 6. 6. Little Gift Shop of Horrors

  4 oktober 2014 (22 minuten)

  In drie mysterieuze verhalen wordt Stan vervloekt door een heks, eet Waddles per ongeluk een schaal leeg met een substantie die zijn intelligentie enorm vergroot en wordt Mabel geconfronteerd met haar angst voor stop-motion animatie.

 7. 7. Society of the Blind Eye

  27 oktober 2014 (22 minuten)

  Met Old Man McGucket's hulp ontdekken Dipper en Mabel een geheim genootschap in Gravity Falls.

 8. 8. Blendin's Game

  10 november 2014 (22 minuten)

  Blendin keert terug voor een confrontatie met Dipper en Mabel in een strijd in de toekomst die ertoe kan leiden dat ze voor altijd in de tijdgevangenis opgesloten zullen worden.

 9. 9. The Love God

  26 november 2014 (22 minuten)

  Nadat Mabel ziet hoe verdrietig Robbie nog steeds is na het falen van zijn relatie met Wendy steelt ze een liefdesdrankje van een liefdesgod.

 10. 10. Northwest Mansion Noir

  16 februari 2015 (22 minuten)

  Pacifica vraagt Dipper om hulp om van een spook af te komen in haar huis, om te voorkomen dat het feest van haar familie wordt verpest.

 11. 11. Not What He Seems

  9 maart 2015 (22 minuten)

  Nadat de agenten Powers en Trigger Stan arresteren vragen Dipper en Mabel zich af hoe goed zij Grunkle Stan eigenlijk kennen.

 12. 12. A Tale of Two Stans

  13 juli 2015 (22 minuten)

  Stan en zijn tweelingbroer worden met elkaar verenigd, waarna zij eindelijk de geheimen van hun verleden openbaren.

 13. 13. Dungeons, Dungeons, and More Dungeons

  3 augustus 2015 (22 minuten)

  Dipper kan niemand vinden die bereid is om een bordspel genaamd "Dungeons, Dungeons and More Dungeons" met hem te spelen, tot hij een onverwachte enthousiast ontmoet.

 14. 14. The Stanchurian Candidate

  24 augustus 2015 (22 minuten)

  Wanneer Grunkle Stan besluit om zich kandidaat te stellen voor de positie van burgemeester proberen Dipper en Mabel om hem te veranderen in de perfecte kandidaat.

 15. 15. The Last Mabelcorn

  7 september 2015 (22 minuten)

  Mabel gaat op zoek naar een eenhoorn omdat hun haar bescherming kan bieden. Maar is zij wel waardig? Ondertussen leert Dipper een onverwachte twist over de enigmatische Bill Cipher.

 16. 16. Roadside Attraction

  21 september 2015 (22 minuten)

  Grunkle Stan neemt de kinderen met hem mee op een road-trip om andere toeristische attracties in Oregon te saboteren.

 17. 17. Dipper and Mabel vs. the Future

  12 oktober 2015 (22 minuten)

  Mabel begint met het plannen van een verjaardagsfeestje voor de 13e verjaardag van haarzelf en Dipper. Ondertussen gaan Dipper en Ford op een gevaarlijke missie.

 18. 18. Weirdmageddon: Pt.1

  27 oktober 2015 (22 minuten)

  Bill is terug, en machtiger dan ooit. Maar dit keer heeft hij vrienden met zich meegebracht, en samen veranderen ze Gravity Falls in een bizarre nachtmerrie die het universum dreigt te vernietigen. Kan Bill worden gestopt voordat het te laat is?

 19. 19. Weirdmageddon 2: Escape From Reality

  23 november 2015 (22 minuten)

  Dipper, Soos en Wendy moeten Mabel redden uit haar fantasiebubbel, terwijl Bill ernaar streeft om zijn macht uit te breiden.

 20. 20. Weirdmageddon: Part 3

  15 februari 2016 (1 uur)

  Ford ontdekt de werkelijke motieven van Bill Cipher, waarna de Pines-familie de confrontatie met hem aangaat. In deze confrontatie, waarin hun lot wordt beslist, moeten zij het ultieme offer brengen.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Animosh_mm

Animosh_mm

 • 264 berichten
 • 114 stemmen

Inland Rabbit schreef:

In seizoen 2 wordt het trouwens nog erger

Dat vond ik, op de laatste paar afleveringen na (Bill!), eigenlijk wel meevallen. Het voornaamste verschil is mijns inziens dat dit seizoen veel meer karakterontwikkeling heeft, met als voordeel dat de serie een stuk meer diepgang krijgt en als nadeel een aantal erg uitleggerige afleveringen.

Maar het blijft erg aangenaam kijkvoer. De sfeer is erg opgewekt en positief (eigenlijk iets té, maar dat is anderzijds ook de charme van de serie), de humor blijft leuk, de algehele vreemdheid is vermakelijk en hoewel de personages nog steeds te kinderlijk zijn voor mijn smaak worden ze best intrigerend uitgewerkt.

Alles bij elkaar vind ik dit tweede seizoen wel iets beter dan het eerste seizoen: het heeft meer diepgang, en is volwassener. Maar echt lyrisch zal ik over deze serie nooit worden. Daarvoor blijft het iets te kinderlijk.

Ik ben benieuwd hoe ze het in de laatste aflevering gaan afronden. Er zijn nog zoveel plotlijnen.


avatar van Animosh_mm

Animosh_mm

 • 264 berichten
 • 114 stemmen

Een teleurstellende finale. Dat Gravity Falls een happy ending zou hebben had ik al wel verwacht, maar in de previews op de finale werd vaak gesproken over een "bitterzoet" einde waarin een groot offer zou worden gebracht. Niets van dat dus. Bill wordt vrij makkelijk verslagen, om nog maar te zwijgen over zijn hulpjes, en het offer dat Stan brengt (op zich mooi bedacht) wordt al binnen een minuut teruggedraaid waardoor enige impact ontbreekt. Verder wordt alle schade die in eerder afleveringen gedaan is met een handomdraai hersteld, worden Stan en Ford weer beste maatjes en heeft werkelijk iedere verhaallijn een goed einde (Wendy vertelt Dipper hoeveel hij voor haar betekent, Gideon wordt een good guy, Old Man McGucket wordt rijk, Zeus wordt baas, Waddles mag mee, etc.). Alles bij elkaar voelt het alsof de aflevering door Mabel geschreven is, waardoor je alles door een roze bril ziet. Iets waar ik absoluut niet van hou.

Door de finale, en door het feit dat Adventure Time, een vergelijkbare serie waar ik de laatste tijd veel van heb gezien, me duidelijk beter bevalt dan deze serie (minder kinderlijk, gevarieerder, creatiever, minder afgeraffeld, donkerder, etc.), verlaag ik mijn stem toch naar 3*. Het is een leuke, opgewekte kinderserie, met veel fantasie en sympathieke personages, maar het is alleszins iets té happy go lucky voor mijn smaak.


avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

 • 8005 berichten
 • 3560 stemmen

In alles bevredigender dan het eerste seizoen: karakterontwikkeling, opbouw naar een groter mysterie, nieuwe knotsgekke monsters, etc. Bill Cypher is ook een leuke antagonist, net als Gideon tegelijkertijd schattig en creepy, helemaal in lijn met de onschuldige toon van de serie. Ook bij mij viel de finale enigszins tegen. Vreemd hoe het slordig en afgeraffeld voelt terwijl het slotstuk zelfs bestaat uit drie losstaande episodes. Met de weirdmagaddon hadden ze nog zoveel meer krankzinnige Ideeën kunnen uitwerken. Nu vond ik de een-na-laatste episode, waarin ze in een soort Mabel-nachtmerrie terecht komen, eigenlijk een fijner slot bij deze suikerzoete serie met een gitzwart duister randje.


avatar van Teunnis

Teunnis

 • 769 berichten
 • 493 stemmen

Wow. De laatste vier afleveringen zijn misschien wel de meest bijzondere die ik ooit in een serie heb gezien. Ook pas de derde serie waar ik een traantje om heb moeten laten. Op de laatste aflevering na, vond ik de laatste vier afleveringen van Gravity Falls uniek en ongeëvenaard in wat het wilde bereiken. De laatste aflevering was tot halverwege ook erg sterk, maar zoals hierboven al gezegd is het te veel een happy ending. Had op zijn minst Stan zijn geheugen nooit meer terug gegeven. Of erger/beter nog, had hem laten overlijden. De anti-held die in de ultieme heldendaad sterft. Misschien ook wat cliché, maar dit einde was wel het toppunt van cliché in kinderanimatie. En ook de ruzie tussen Stanley en Stanford was echt te cliché en niet logisch.

Mijn traantje kwam in de aflevering Dipper and Mabel vs. the Future. En daarmee opent de seriefinale meteen met de meest memorabele aflevering van de serie. Geen enkele grap, maar juist een ultiem drama. Mabel, die zo ongeveer in haar eentje seizoen 1 droeg, is in deze aflevering niet het middelpunt van het plot, maar met haar verdriet, eenzaamheid en verslagenheid zet ze één van de meest geloofwaardige acteerprestatie neer. Misschien is het juist doordat het vanuit het perspectief van een kind is, dat het zo herkenbaar is. Je herkent haar gevoelens vooral uit je jeugd. Al spreek ik hier natuurlijk voor mezelf, maar volgens heeft iedereen in zijn jeugd wel eens het idee gehad dat iedereen hem of haar in de steek heeft gelaten en dat je totaal verloren bent. Dramatischer dan dit wordt het zelfs in speelfilms nauwelijks. Ik vraag me af of ik überhaupt wel eens zulke neerslachtige afleveringen in een serie heb gezien. Six Feet Under, meer kan ik niet zo niet bedenken. Adventure Time* is over het algemeen een stuk donkerder (zeker vanaf seizoen 4) en een speech zo huiveringwekkend als die van de Lich zul je in geen enkele andere kinderanimatie tegenkomen, maar zo intens depressief als Dipper and Mabel vs. the Future zul je dan weer nooit in Adventure Time tegenkomen - tot zover in ieder geval.

De volgende aflevering is compleet iets anders. De Weirdmageddon is begonnen en daarmee gaan we van het uiterst serieuze droefenis naar de meest bizarre apocalyps die je je maar kunt bedenken. Bill is een heerlijk karakter. In deze aflevering hebben de schrijvers zichzelf de ruimte gegeven voor totale gestoordheid. Heerlijk.

In Weirdmageddon 2 is er opnieuw ruimte voor enorme creatieve vrijheid. Wat dat betreft heeft oomhenk wel een punt: deze Weirdmageddon zat bomvol mogelijkheden. Al waardeer ik het ook wel dat het bij deze twee seizoenen blijft. Maar goed, in Weirdmageddon 2 krijgt Mabel nog een laatste aflevering om te doen wat deze serie al de hele tijd de moeite waard maakte. Bovendien is Mabeland een heerlijk overdreven en gewoon eng schatte wereld.

Deze drie aflevering brengen dit seizoen van 4* naar 5*. Helaas maakt het cliché-einde er weer een half puntje minder van. Nu nog een toetje met "behind the scenes special" Between the Pines.

* Alle superlatieven die jasper hierboven noemt om aan te geven waarom Adventure Time hem beter ligt, die onderstreep ik volledig. Adventure Time is gevarieerder, creatiever, minder cliché, donkerder en complexer. In zijn geheel heeft Adventure Time dus veel meer te bieden, maar de drie genoemde afleveringen kunnen mee met het beste van Adventure Time.


avatar van ImTariq_mm

ImTariq_mm

 • 1 berichten
 • 0 stemmen

Het einde was echt spectaculair en ik vond het zelf echt heel cool.

En toen Bill Cipher Gravity Falls overnam, en Mabel in een bubbel stopte, was dat ook best wel cool aangezien Bill Cipher slecht is.

Aflevering 20 (Vreemdmageddon 3: Neem Falls Terug), het einde, toen liet ik wel een traantje vallen, maar het was best erg dat Stan zijn geheugen verloor, maar door Mabel's dagboek over de zomer kon Mabel wel de gedachte terug krijgen.

Eigenlijk was Aflevering 20 wel de gaafste aflevering,

Als je dit wil lezen klik er dan op, want er komen spoilers in voor.

Toen Bill verslagen werdt zei hij allemaal raare text, ik ken het alleen in het Engels, dus dat vertel ik wel effe:

AAAGGGHHH! X-O-L-O-T-L (I'll be back) MY TIME HAS COME TO BURN I INVOKE THE ANCIENT POWERS THAT I MAY RETURN

X-O-L-O-T-L betekent I'll be back (Ik kom terug), dus misschien komt bill terug?


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.