• 9.369.869 stemmen

Space: Above and Beyond (1995-1996)

Sciencefiction | 1 seizoen

Ontwikkeld door: Glen Morgan en James Wong

Met onder meer: Kristen Cloke, Lanei Chapman en Rodney Rowland

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: vrijdag 22 september 1995

Eerst uitgezonden op: FOX (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Space: Above and Beyond

In het midden van de 21e eeuw is de mensheid begonnen met het koloniseren van andere werelden. Op een bepaald moment stuiten ze bij hun ontdekkingsreizen op een buitenaardse levensvorm. Deze zogenaamde Chigs roeien twee koloniën van de Aarde volledig uit, waarna de er op afgestuurde Aardse ruimtevloot volledig verslagen wordt. Piloten in opleiding en net afgestudeerde kadetten worden daarna de ruimte ingestuurd. De Wildcards, een groep jonge astronauten, wordt gevolgd vanaf het moment dat ze in dienst komen. Ze worden uitgezonden voor infanterietaken op buitenaardse planeten en als aanvalspiloot in hun SA-43 'Hammerhead' ruimtejagers.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Meningen over Space: Above and Beyond

avatar van Baggerman

Baggerman

• 2020 stemmen
zondag 6 december 2015
Space: Above and Beyond seizoen 1 Blijkbaar is er nooit meer dan 1 seizoen gemaakt van deze serie die ik in eerste instantie veel te macho-Starship Troopers-gezeik vond. Later kwam er toch meer inhoud in de serie, toen de Chigs meer dan alleen maar domme, af te knallen, aliens bleken te zijn. Starship Troopers is volgens mij ook schatplichtig aan deze serie. Mooi subtiel is de scène in aflevering 13 waarin Cooper alleen moet zien te overleven op een planeet vol met Chigsoldaten. Als een Chig hem bijna ontdekt en Cooper al klaar staat om het beest te liquideren, kijkt het ineens bewonderend omhoog naar een fraai uitziend overvliegend wezen, wat Cooper ineens doet realiseren dat de Chigs blijkbaar meer zijn dan stompzinnige insekten.
avatar van FlorisV

FlorisV

vrijdag 14 mei 2021
Space: Above and Beyond seizoen 1 Naast X-Files, Millennium en Star Trek The Next Generation was dit mijn favoriete serie in de jaren 90 en net als die andere vind ik deze de moeite om binnenkort nog eens te gaan bekijken. Wat ik nu gevonden heb is jammergenoeg niet in de top beeldkwaliteit die het verdient. Dit gebeurt helaas maar al te vaak met oudere tv-series die liefdeloos op dvd geprakt worden. Misschien is ergens nog een waardigere transfer te zien. Beste aflevering was Who Monitors the Birds, een cinematografisch hoogstandje waarbij vooral beelden en muziek het verhaal vertellen, met voortreffelijk weinig woorden. Maar de aflevering Eyes is ook geweldig, met de samenzweringen door een onbetrouwbaar regime op aarde, met de onvergetelijke slotzin "I'd rather have the truth than a medal". De casting van deze serie is gewoon geweldig. Met Rodney Rowland als absolute uitschieter in de rol van de in-Vitro Hawkes, een sociaal onhandige supersoldaat. Kristen Cloke was stoer en sexy maar gelukkig ook menselijk genoeg. De La Fuente is lekker luchtig en zorgt voor wat humor maar heeft in Man in the High Castle als meedogenloze Japanse politiecommissaris ook laten zien dat hij veel bereik heeft als acteur. Morgan Weissner's iets te zachte karakter werd niet door iedereen gewaardeerd maar ook zijn acteren staat voor mij buiten kijf.