• 10.795 nieuwsartikelen
  • 162.330 films
  • 10.195 series
  • 29.838 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.275 gebruikers
  • 8.985.812 stemmen
Avatar
 
banner banner

The Singing Detective (1986)

Drama / Muziek | Miniserie
4,39 19 stemmen

Show titel: The Singing Detective

IMDb beoordeling: 8,6 (4.785)

Genre: Drama / Muziek

Afleveringen: 6

Speelduur: 7 uur

Ontwikkeld door: Dennis Potter

Met: Michael Gambon, Patrick Malahide en Joanne Whalley

Oorsprong: Australië / Verenigd Koninkrijk

Datum van release: zondag 16 november 1986

Eerst uitgezonden op: BBC One (Verenigd Koninkrijk)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Singing Detective

Philip Marlow is schrijver. Hij lijdt al vijfentwintig jaar aan een ernstige huidaandoening. Nu is het echter zo erg geworden dat hij in het ziekenhuis behandeld moet worden. Hij krijgt gesprekken met een psychiater, die vermoedt dat er een psychische grondslag is voor zijn aandoening. Marlow belandt in een instelling en herschrijft zijn eigen roman in zijn hoofd. Op deze manier probeert hij tot een verklaring en oplossing voor zijn aandoening te komen.

Externe links

Afleveringen

  1. 1. Skin

    16 november 1986 (1 uur en 10 minuten)

    Schrijver Philip Marlow wordt in het ziekenhuis behandeld voor een ernstige huidaandoening. Hij heeft er al 25 jaar last van, maar nu is het erger dan ooit.

  2. 2. Heat

    23 november 1986 (1 uur en 10 minuten)

    Na zo’n tien weken in het ziekenhuis heeft Marlow een gesprek met de psychiater Dr. Gibbon en dat verloopt niet goed. Gibbon gelooft dat er een psychische grondslag is voor de aandoening.

  3. 3. Lovely Days

    30 november 1986 (1 uur en 10 minuten)

    Marlow herinnert zich de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog en een treinreis met zijn moeder voor een bezoek aan familie. En er komt meer bij hem boven…

  4. 4. Clues

    7 december 1986 (1 uur en 10 minuten)

    In zijn roman heeft Marlow contact opgenomen met de politie en zij namen de dode vrouw mee. Hij denkt dat Mark Binney, die niet toevallig in de nachtclub was, de dader is.

  5. 5. Pitter Patter

    14 december 1986 (1 uur en 10 minuten)

    Marlows ex-vrouw komt hem bezoeken in het ziekenhuis, duidelijk met bijbedoelingen. Marlow begint zich af te vragen of hij paranoïde is wanneer hij mannen in lange jassen ziet.

  6. 6. Who Done It

    21 december 1986 (1 uur en 10 minuten)

    De herinneringen van Marlows kindertijd, zijn dromen en de gebeurtenissen in zijn roman botsen met het heden. Hij gaat verder met de gesprekken met psychiater Dr. Gibbon.

Alle Acteurs en Actrices

Acteurs en actrices

Philip Marlow

Mr. Marlow

Staff Nurse White

First Mysterious Man

Schoolteacher

Second Mysterious Man

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

  • 1834 berichten
  • 1823 stemmen

Sublieme serie. Realiteit en verbeelding lopen met hun duistere kantjes voortdurend in mekaar over. Met jolige jaren dertig en veertig muziek als bindmiddel, wat het geheel nog meer bevreemdend maakt. Een deel van de scenes is volledig gestileerd in film noir modus, waarbij men het spel van licht en schaduw uit de klassieke periode van noir tracht te benaderen. Lukt ten dele, het meesterschap van toen kunnen ze nooit evenaren, maar de tribute is duidelijk. Inhoudelijk zijn er ook heel wat linken met klassieke noir, uiteraard de open deur wat de naamgeving Philip Marlow betreft, maar ook inzake het thema van psycho-analyse waaraan Michael Gambon (als Marlow) onderworpen wordt, en waarbij seksueel trauma uit zijn jeugdjaren de motor van zijn leven blijkt. Klinkt dat laatste zwaar - wat het in se ook is - wordt dat evenwel in balans gebracht met lekkere flegmatische Britse humor die over de serie gestrooid is. Naar stijl toe is er ook nog het flashbackgegeven wat evenzeer eigen is aan noir.

Alle betrokkenen spelen prima hun rol, maar vooral ook petje af voor wat Michael Gambon hier in al zijn metamorfoses weet neer te zetten. Wel moet ik toegeven dat zijn schilferige huid voor mij niet iets was om aflevering na aflevering naar uit te kijken, maar is nu éénmaal een sleutelgegeven.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.