• 9.369.872 stemmen

Alternatieve titel: Detective Inspector Irene Huss

Status: Terugkerende show

Genre: Misdaad / Thriller

Oorsprong: Zweden

Ontwikkeld door: Anni Faurbye Fernandez, Mikael Wallen, Ole Søndberg en Peter Hiltunen

Met onder meer: Angela Kovács, Lars Brandeby en Reuben Sallmander

Oorspronkelijke taal: Zweeds

Release datum: vrijdag 17 augustus 2007

Eerst uitgezonden op: Kanal 5 (Zweden)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Irene Huss

Irene Huss wordt de vrouwelijke tegenhanger van Kurt Wallander genoemd. Ze is een veertigjarige vrouw die toegewijd is aan haar werk en haar huwelijk. Ze is de moeder van tiener tweelingmeisjes en haar man is een succesvolle chef-kok. Als inspecteur in Göteborg op de eenheid van gewelddadige misdrijven krijgt ze te maken met een hele reeks criminelen. Elke nieuwe zaak brengt zijn eigenaardigheden en dilemma’s met zich mee en brengt soms het leven van het hele team in gevaar.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Meningen over Irene Huss

avatar van AniSter

AniSter

zaterdag 26 maart 2022
Irene Huss seizoen 1 Mijn score voor seizoen 1 is de gemiddelde score voor de 6 afleveringen. Het slot van aflevering 5 trok helaas het geheel wat naar beneden; zoals in veel van dit soort series een klungelig vertoon van de politie. Gemiddeld genomen een heel goede serie, vergelijkbaar met o.a. Maria Wern. Goed in elkaar gezette verhalen, een bekende cast die er toen nog een stuk jonger en frisser uitzag, maar daarom zeker niet slechter presteerde, gefilmd in een mooie omgeving. Hier en daar een beetje spanning en iets teveel afsluitingen waardoor de gevangenissen in Zweden niet snel vol zullen raken.
avatar van DjFrankie

DjFrankie

dinsdag 4 september 2018
Irene Huss seizoen 1 Goeie verhaallijn, een van de betere Scandinavische series.