• 9.372.496 stemmen

Irene Huss - Seizoen 2 (2011)

Alternatieve titel: Detective Inspector Irene Huss

Afleveringen: 6

Speelduur: 9 uur

Ontwikkeld door: Anni Faurbye Fernandez, Mikael Wallen, Ole Søndberg en Peter Hiltunen

Met: Angela Kovács, Lars Brandeby en Reuben Sallmander

Oorsprong: Zweden

Datum van release: woensdag 6 juli 2011

Eerst uitgezonden op: SVT1 (Zweden)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Irene Huss

Irene Huss wordt de vrouwelijke tegenhanger van Kurt Wallander genoemd. Ze is een veertigjarige vrouw die toegewijd is aan haar werk en haar huwelijk. Ze is de moeder van tiener tweelingmeisjes en haar man is een succesvolle chef-kok. Als inspecteur in Göteborg op de eenheid van gewelddadige misdrijven krijgt ze te maken met een hele reeks criminelen. Elke nieuwe zaak brengt zijn eigenaardigheden en dilemma’s met zich mee en brengt soms het leven van het hele team in gevaar.

Afleveringen Seizoen 2 (2011)

1. 1. Den Som Vakar I Mörkret

6 juli 2011 (1 uur en 30 minuten)

Twee padvinders vinden een graf met een dode vrouw in een verlaten veld. Wanneer Irene Huss en haar team de zaak onderzoekt , worden er nog meer graven met dode vrouwen gevonden. Bij alle lijken ligt een persoonlijk voorwerp. Een seriemoordenaar maakt het gebied onveilig en de enige link tussen de slachtoffers is dat het vrouwen van middelbare leeftijd zijn.

2. 2. Det Lomska Natet

10 augustus 2011 (1 uur en 30 minuten)

Een fietskoerier ziet dat een meisje op brute wijze wordt aangevallen en in een busje wordt getrokken. Ze waarschuwt meteen de politie maar helaas wordt het meisje dood en misbruikt aantroffen. Inspecteur Inspecteur Irene Huss en haar team gaan op zoek naar de moordenaar, maar hebben maar heel weinig aanwijzingen. Wanneer een ander jong meisje op een vergelijkbare manier wordt vermoord, realiseert het team zich dat ze te maken hebben met een seksueel roofdier.

3. 3. En Man Med Litet Ansikte

7 september 2011 (1 uur en 30 minuten)

Een oudere man die de straat oversteekt, wordt aangereden door een gestolen auto. Een politiewagen achtervolgt de auto maar de daders ontkomen. De gestolen auto wordt later uitgebrand gevonden op een industrieterrein.Op de plaats delict wordt het lichaam van een ernstig gewond jong meisje gevonden. Irène Huss en haar team onderzoeken de zaak. Het slachtoffer van de aanrijding is een gepensioneerde politieagent, maar de identiteit van het jonge meisje blijft een mysterie. Staan de zaken met elkaar in verband? Om hierop een antwoord te krijgen moet Irene de autodieven zien te vinden.

4. 4. Tystnadens Cirkel

5 oktober 2011 (1 uur en 30 minuten)

Een naakte bloederige en gehavende jonge man wordt dood gevonden in een container. Een autopsie wijst uit dat het slachtoffer GHB in zijn lichaam had en last had van whiplash, snij-en brandwonden. Alles wijst erop dat hij is ontvoerd en seksueel is misbruikt waarna hij is gemarteld. Er lijkt een georganiseerde bende te zijn die dit eerder heeft gedaan, al is dit pas de eerste keer dat er een dode bij valt. De sporen leiden naar een nachtclub die Irene's dochter Jenny en haar vriend bezoeken, zonder te weten dat ze gevaar lopen. Irene Huss en haar collega's hebben moeite met het onderzoek omdat de slachtoffers geen aangifte doen vanwege schaamte, en uit angst dat iemand zal ontdekken wat er is gebeurd.

5. 5. I Skydd av Skuggorna

9 november 2011 (1 uur en 30 minuten)

Een man wordt in zijn auto door het hoofd geschoten. Het spoor leidt naar een motorbende met connecties in de onder- en bovenwereld.

6. 6. Jagat Vittne

7 december 2011 (1 uur en 30 minuten)

Een mooie jonge vrouw wordt dood aangetroffen in de rivier met aan haar vinger een schitterende trouwring die niet van haar blijkt te zijn. Uit de autopsie blijkt dat de doodsoorzaak niet verdrinking is maar een hoofdwond.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Goeie serie die wat mij betreft meer dan 2 seizoenen verdiende

avatar van AniSter

AniSter

In vergelijk met het eerste seizoen ga ik toch een half sterretje naar beneden. Niet dat het niet prettig is om het tweede seizoen te kijken; het blijft een goede serie. Het zit hem in de toename van fouten, blunders en gaten in de verhalen, soms grenzend aan behoorlijk dom. Vooral de afronding van deel 4 en deel 6 vond ik tegenvallen. Vandaar mijn lagere stem op dit seizoen.

Tip: wil je het eerste deel volledig begrijpen, dan is het verstandig om eerst seizoen 1 te bekijken voordat je aan seizoen 2 begint.