• 9.250.867 stemmen

Ontwikkeld door: Ryan Murphy, Ian Brennan en Brad Falchuk

Met onder meer: Lea Michele, Cory Monteith en Dianna Agron

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: dinsdag 19 mei 2009

Eerst uitgezonden op: FOX (Verenigde Staten)

• Disney+ Bekijk via Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Glee

Het verhaal draait om een groep jongeren die, onder leiding van hun leerkracht, een koor beginnen op hun school. Dit is de fictieve William McKinley High School in Lima (Ohio). Centraal staan de gebreken van elk van hen en hoe ze moeten opboksen tegen de vooroordelen van hun medestudenten en enkele leerkrachten (zoals de gemene 'Sue Sylvester', die het koor als een bedreiging ziet voor haar cheerleaders).

Seizoenen

Komt er een Glee seizoen 7?

Acteurs en Actrices

Meningen over Glee

avatar van DVD-T

DVD-T

donderdag 26 november 2015
Glee seizoen 1 Een beetje een slowstarter. Komt helaas wat laat op gang dit eerste seizoen, anders had ik de volle score toegekend. Tot de helft ongeveer is het niveau toch nog niet zo heel hoog. Er zijn zo af en toe goede tot heel erg goede momenten, maar lijkt alsof men nog een beetje hun weg proberen te vonden. En vanaf de helft gaat het dan ook helemaal los. De verhaallijnen worden heel veel beter. Karakters krijgen wat meer eigens mee, er krijgen personages wat meer screen time en dan de liedjes. Die zijn geweldig gedaan. Bij sommige is zelfs de cover nog beter dan het origineel. Dan komt ook door het vele talent wat er in Glee is aangetrokken. Leah Michele steekt daar natuurlijk met kop en schouders boven uit, maar ook een Corey Monteith is erg goed, of een Naya Rivera. Ook de wat kleinere rollen zijn dus ingevuld met enorm talent. En ook qua dans is het goed vertegenwoordigd met Heather Morris en de rest van de cast is eveneens geweldig. Af en toe echt kippenvel bij Amber Riley. Elk personage is perfect gekozen. Net als de liedjes en hoe die in het verhaal passen. Een erg grote verrassing en ontdekking was dit voor mij.

Foxhollywood

zondag 11 november 2018
Glee seizoen 1 Alle seizoen gezien. Een hele mooie serie. We keken op een regenachtige zondag van s"middags tot laat in de avond, vroege nacht afleveringen van Glee. Heerlijk.