• 9.370.979 stemmen

Inside the World's Toughest Prisons (2016-2023)

Documentaire | 7 seizoenen
7 seizoenen
3,14 76 stemmen + Mijn stem

Status: Terugkerende show

Genre: Documentaire

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Ontwikkeld door: Emma Read, Gabe Solomon, Emma Read, Gabe Solomon en Tom Pearson

Met onder meer: Raphael Rowe en Paul Connolly

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: donderdag 4 februari 2016

Eerst uitgezonden op: Channel 5 (Verenigd Koninkrijk)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Inside the World's Toughest Prisons

Heb je je ooit voor kunnen stellen hoe het zou zijn om in de bak te zitten? Vind je dat eng? Wacht dan tot je deze documentaireserie gezien hebt, waarin Paul Connelly en Raphael Rowe je meenemen naar de gewelddadigste gevangenissen ter wereld, waar intimidatie en wreedheid heersen. Onderzoeksjournalisten laten zich vrijwillig opsluiten in deze vreselijke plekken. Ook lopen ze met de bewakers mee zodat je beide kanten van de medaille te zien krijgt.

Acteurs en Actrices

Meningen over Inside the World's Toughest Prisons

avatar van The Oceanic Six

zondag 7 februari 2021
Inside the World's Toughest Prisons seizoen 1 Geinige serie, stond al een tijdje op mijn kijklijstje. Ik vind dit soort zwaar beveiligde en gevaarlijke gevangenissen interessant. Een serie als Prison Break toonde dit ook al met seizoen 1, maar vooral met seizoen 3. Dat soort gevangenissen zie je hier ook. Wat een afschuwelijke ellende als je hier in vast zit. Je moet vrezen voor je leven, maar ook zaken als je cel of barak moeten delen met soms wel tientallen anderen lijkt me heel ongemakkelijk, zonder enige vorm van privacy of menselijkheid. Ik heb overigens geen medelijden met die lui, het is uitschot wat er leeft, maar beroerd lijkt het me wel. We volgen een aflevering in Honduras, Polen, Mexico en de Filippijnen. Sowieso al landen waar corruptie en bendes niet te onderschatten zijn en al helemaal als je er vast zit. Soms komen de bewakers er ook niet eens, die weten ook wel hoe link dat is. Opvallend is ook dat de gesprekken met de gevangenen best persoonlijk zijn en dat ze eigenlijk allemaal wel hun moorden toegeven, maar alles wat een ongeluk of ongewild gebeurd. Jaja. Toch geeft het wel een aardig beeld wat er voor volk vast zit, mede ook door het prima interview-werk van journalist Paul Connelly die zich vrijwillig op laat sluiten. Ik snap niet dat de gemiddelde score hier onder de 3,0 lag, tot mijn stem althans. Ik vraag me af wat deze reeks dan beter zou moeten doen. Ik heb geen idee. 3,5*