• 9.108.439 stemmen

Unsolved (2018)

1 seizoen
3,72 25 stemmen + Mijn stem

Alternatieve titel: Unsolved: The Murders of Tupac and The Notorious B.I.G.

Status: Beëindigd

Genre: Misdaad

Ontwikkeld door: Kyle Long en Kyle Long

Met onder meer: Josh Duhamel, Bokeem Woodbine en Wavyy Jonez

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: dinsdag 27 februari 2018

Eerst uitgezonden op: USA Network (Verenigde Staten)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Unsolved

Unsolved volgt een gedramatiseerde versies van bekende, waargebeurde onderzoeken. Het eerste seizoen focust zich op de moord op raplegendes Tupac Shakur en Biggie Smalls, ook bekend als The Notorious B.I.G. Na de moord de twee rappers zoekt een ijverige rechercheur naar aanwijzingen. Hij denkt dat de twee moorden meer met elkaar te maken hebben dan anderen denken. Jaren later pakt een nieuw team de draad weer op.

Acteurs en Actrices

Officer Tim 'Blondie' Brennan

Meningen over Unsolved

tattoobob_mm

zondag 2 juni 2019
Unsolved seizoen 1 Toch wel een sterke serie....erg waarheidsgetrouw voor zover te vinden is. Acteren is van een hoog niveau. Tupac en Biggie worden goed vertolkt vind ik....Biggie iets beter. Ja zeker een aanrader voor wie dit intressant vind

Lebarron

donderdag 23 juli 2020
Unsolved seizoen 1 Unsolved gaat over het onderzoek naar de moorden op rappers Tupac Shakur en Christopher Wallace beter bekend als Notorious B.I.G. Naar aanleiding van een schadeclaim van zo'n $500 miljoen ingediend door de familie Wallace wegens nalatigheid en mogelijke betrokkenheid van de LAPD wordt er een Federal Task Force onder leiding van rechercheur Greg Kading(Josh Duhamel) opgericht om de moorden te onderzoeken omdat de stad failliet gaat mocht de beschuldiging terecht zijn en de claim toegekend worden. Al snel merken hij en zijn collega's dat ze zich in een wespennest wagen en zowel vriend als vijand van de beide Rappers alsmede de LAPD boter op het hoofd hebben in deze zaak. De serie weet goed de broeierige en vooral gespannen sfeer die destijds heerste vast te leggen die was ontstaan omdat de Gangcultuur te veel verankerd raakte met de rapindustrie. Hoewel Marcc Rose qua uiterlijk minder op Tupac lijkt dan Demetrius Shipp in All Eyez On Me weet hij hem wel beter te portreteren dan Shipp. Hij heeft Tupac's bewegingen en loopje perfect onder de knie en ondanks dat zijn stemgeluid niet lijkt heeft hij wel zijn kenmerkende energieke manier van praten en zelfs zijn karakteristieke stemverbuigingen ook goed overgenomen. Iets wat Shipp totaal niet had en dat verziekte die film voor mij enorm want juist Tupacs stem en manier van praten waren zijn grote kracht. Beide moorden zijn nog altijd onopgelost hoewel de puzzelstukjes grotendeels bekend zijn ontbreekt de smoking gun, het stukje dat alles in elkaar doet vallen. Hierdoor zal de moord op Tupac waarschijnlijk altijd een enigma des levens blijven en dat past misschien wel bij een icoon als Tupac. Biggie was in mijn optiek slechts een goede rapper maar niet een icoon zoals Tupac. Hij was minder charismatisch en enigmatisch in vergelijking met Tupac.