• 9.369.695 stemmen

The Case-Book of Sherlock Holmes (1991-1993)

3 seizoenen

Ontwikkeld door: Michael Cox

Met onder meer: Jeremy Brett, Edward Hardwicke en Roy Marsden

Oorspronkelijke taal: Zweeds

Release datum: donderdag 21 februari 1991

Eerst uitgezonden op: ITV (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Case-Book of Sherlock Holmes

The Casebook of Sherlock Holmes is de derde Sherlock Holmes serie met Jeremy Brett in de hoofdrol en is het vervolg op The Return of Sherlock Homes. Het speelt zich af tijdens de eeuwenwisseling die het einde inluidt van het Victoriaanse tijdperk. De veranderingen volgen elkaar razendsnel op, maar binnen de wereld van de misdaad verandert er weinig. Opnieuw worden de beroemde detective en zijn vriend en collega dokter Watson geconfronteerd met een aantal ongewone zaken die om een agressieve en niet-alledaagse aanpak vragen.

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Acteurs en Actrices

Sherlock Holmes

Meningen over The Case-Book of Sherlock Holmes

avatar van tommykonijn

tommykonijn

donderdag 4 mei 2017
The Case-Book of Sherlock Holmes seizoen 1 Wat een fijne series zijn dit toch. Ik vind de 'nieuwe' Sherlock serie echt te gek, maar deze traditionele vertelling van de verhalen mag er ook zeker wezen. Daar waar ik The Return af en toe wat minder goed vond dan The Adventures, simpelweg doordat ik de verhalen van bepaalde afleveringen wat minder vond, daar zijn dit gewoon weer zes ijzersterke en ontzettend boeiende afleveringen. Jeremy Brett ís gewoon Sherlock Holmes; daar is wat mij betreft geen discussie over mogelijk. Zijn uitmuntende prestatie tilt het niveau echt omhoog. Verder valt ook de aankleding van de serie, waar vermoedelijk veel tijd en aandacht aan besteed is, in positieve zin op. De mysteries worden daarnaast op intrigerende en dikwijls spannende wijze in beeld gebracht. De series stralen anno 2017 nog steeds kwaliteit uit en ik kan eenieder die fan is van de BBC-serie aanraden deze klassiekers eens een kans te geven. 4*

Brix_mm

donderdag 25 februari 2021
The Case-Book of Sherlock Holmes seizoen 1 Jeremy Brett is nog steeds de beste Sherlock Holmes voor mij, en Edward Hardwicke is een goede Dr. Watson, maar ik mis David Burke in de rol van Watson enorm in deze laatste serie. Hij was minder stijf, en had meer gevoel voor humor. Het blijft wel een uitstekende serie.