• 8.897.046 stemmen

Ontwikkeld door: Sydney Newman

Met onder meer: David Tennant, Peter Capaldi en Jenna Coleman

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: zaterdag 26 maart 2005

Eerst uitgezonden op: BBC One (Verenigd Koninkrijk)

Plot Doctor Who

Doctor Who is een Britse SF-serie met als hoofdpersoon "De Doctor". De Doctor is een alien, een Time Lord, en heeft een schip genaamd de TARDIS ('Time And Relative Dimensions In Space) waarmee hij door tijd en ruimte reist. Een eigenschap van de TARDIS is dat zij van binnen groter is dan van buiten. De buitenkant van de TARDIS heeft de vorm van een ouderwetse, Engelse politietelefooncel met een mooie, blauwe kleur (beter bekend als 'TARDIS-blauw'). De Doctor reist altijd in het gezelschap van één of meerdere reisgenoten.

Seizoenen

Komt er een Doctor Who seizoen 15?

Meningen over Doctor Who

Madeliefje_mm

zondag 6 december 2015
Doctor Who seizoen 9 De drie laatste afleveringen waren toch wel het sterkst van het hele seizoen!

Nick4

maandag 6 juni 2016
Doctor Who seizoen 9 Het beste seizoen van Doctor Who wat mij betreft. De vele dubbelafleveringen geven de verhalen veel meer ruimte dan in de vorige seizoenen en dat werpt z'n vruchten af. Ook zit Peter Capaldi een stuk beter in z'n rol dan in het matige seizoen 8. Er zit vrijwel geen zwakke aflevering tussen. Under The Lake / Before The Flood zijn mijn nieuwe favoriete afleveringen.
avatar van arevee

arevee

dinsdag 4 december 2018
Doctor Who seizoen 1 Zelden gezien populair in eigen land heb ik mij laten vertellen, maar mij deed het niet zo gek veel, van een science fiction serie anno 2005 verwacht ik meer, en beter. Tel daar dan bij op dat de doctor zelf mij weinig kon overtuigen en je krijgt een nipte onvoldoende.