• 159.522 films
 • 9.828 series
 • 29.144 seizoenen
 • 609.076 acteurs
 • 355.453 gebruikers
 • 8.903.777 stemmen
Avatar
 
banner banner

Doctor Who - Seizoen 7 (2011-2013)

3,76 27 stemmen

Alternatieve titel: Dr. Who

IMDb beoordeling: 8,6 (239.446)

Afleveringen: 16

Speelduur: 13 uur en 01 minuut

Ontwikkeld door: Sydney Newman

Met: Jenna Coleman, Karen Gillan en Arthur Darvill

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Canada

Datum van release: zaterdag 1 september 2012

Eerst uitgezonden op: BBC One (Verenigd Koninkrijk)

 • On Demand:

 • Amazon Prime Bekijk seizoen 7 via Amazon Prime
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Doctor Who

Doctor Who is een Britse SF-serie met als hoofdpersoon "De Doctor". De Doctor is een alien, een Time Lord, en heeft een schip genaamd de TARDIS ('Time And Relative Dimensions In Space) waarmee hij door tijd en ruimte reist. Een eigenschap van de TARDIS is dat zij van binnen groter is dan van buiten. De buitenkant van de TARDIS heeft de vorm van een ouderwetse, Engelse politietelefooncel met een mooie, blauwe kleur (beter bekend als 'TARDIS-blauw'). De Doctor reist altijd in het gezelschap van één of meerdere reisgenoten.

Afleveringen Seizoen 7 (2011-2013)

 1. 1. Asylum of the Daleks

  1 september 2012 (45 minuten)

  The Doctor, Amy en Rory zijn gekidnapt door de Daleks, die hen vertellen dat een psychiatrische instelling voor Daleks vernietigd moet worden. Ze worden geleid door Owin Oswald, die het systeem van de planeet heeft gehackt en de Daleks kan besturen. Dan ontdekt The Doctor dat Oswin niet is wie ze zegt te zijn, en The Doctor, Amy en Rory moeten zien te ontsnappen.

 2. 2. Dinosaurs on a Spaceship

  8 september 2012 (45 minuten)

  The Doctor probeert te voorkomen dat een onbemand ruimteschip dat dinosauriërs bevat wordt vernietigd. Hij wordt hierbij geholpen door een crew die bestaat uit Rory's vader, Queen Nefertiti en jager John Riddell.

 3. 3. A Town called Mercy

  15 september 2012 (45 minuten)

  De TARDIS landt in Mercy, een dorpje in de Verenigde Staten rond 1870. De dokter in het dorp is een buitenaards wezen, Jex, die ooit experimenten op vrijwilligers deed, om hen in vechtende cyborgs te veranderen. Hij wordt gezocht door Gunslinger, een cyborg. The Doctor staat voor een moreel dilemma: wie helpt hij?

 4. 4. The Power of Three

  22 september 2012 (45 minuten)

  Amy en Rory vragen zich af of ze niet liever een 'normaal leven' leiden. Op aarde steken kleine zwarte kubussen de kop op, maar lijken inactief. The Doctor laat het team UNIT achter om het op te lossen. Na een jaar activeren de kubussen zich. Waar komen de kubussen vandaan? Kan het proces worden gestopt?

 5. 5. The Angels Take Manhattan

  29 september 2012 (45 minuten)

  The Doctor neemt Amy en Rory mee naar Central Park, waar Rory wordt gevangen door een Weeping Angels. Hij ontmoet River Song in het jaar 1938 in New York. Amy en The Doctor gaan hem zoeken en vinden een oude Rory op zijn sterfbed. Rory en Amy springen van een hotel om een paradox te creëren en de Angels te verdrijven. Later kiest Amy ervoor om bij Rory te blijven in plaats van verder te reizen met The Doctor.

 6. 6. The Bells of Saint John

  30 maart 2013 (45 minuten)

  Na het verlies van Amy en Rory zweert The Doctor nooit meer de aarde te redden. Hij ontmoet Clara, die hem later, na meerdere toevallige ontmoetingen, om hulp vraagt. The Doctor geeft toe en redt victoriaans Londen van 'The Great Intelligence'. Dan komt hij erachter dat hij Clara Oswin Oswald al eerder heeft ontmoet.. In de 21e eeuw vechten ze tegen een wezen dat de zielen van mensen opslaat in de cloud.

 7. 7. The Rings of Akhaten

  6 april 2013 (45 minuten)

  The Doctor onderzoekt Clara's verleden, maar vindt niets opvallends. Hij brengt haar vervolgens naar 'The Rings van Akhaten', waar de bevolking gelooft dat al het leven is voortgebracht door een grote planeet. Ze ontmoeten een klein meisje dat opgeofferd gaat worden om de Oude God te plezieren.

 8. 8. Cold War

  13 april 2013 (45 minuten)

  Wanneer The Doctor en Clara proberen in Vegas te landen, komen ze in plaats daarvan op een Russische onderzeeër in 1983, waar een 'Ice Warrior' opgesloten zit.

 9. 9. Hide

  20 april 2013 (45 minuten)

  Medium Emma Grayling onderzoekt in het jaar 1974 een geest die zich de Witch of the Well noemt. The Doctor ontdekt dat het geen geest is, maar een opgesloten tijdreiziger genaamd Hila Tukurian, die op de vlucht is voor een afzichtelijk wezen.

 10. 10. Journey to the Centre of the TARDIS

  27 april 2013 (45 minuten)

  Clara wordt per ongeluk in de diepten van de TARDIS geslingerd, waar een gesmolten wezen leeft en een enorme bibliotheek is. The Doctor vraagt de Van Baalen broers om hulp haar terug te krijgen. Wanneer dat is gelukt, vraagt The Doctor Clara naar haar verleden, maar ze zegt hier niets vanaf te weten.

 11. 11. The Crimson Horror

  4 mei 2013 (45 minuten)

  Detective Vastra, haar vrouw Jenny en hun butler Strax onderzoeken het mysterie van de 'Crimson Horror'. Er zijn rood geworden lichamen gevonden en ze vragen The Doctor om hulp.

 12. 12. Nightmare in Silver

  11 mei 2013 (45 minuten)

  The Doctor neemt Artie en Angie, kinderen uit Clara's klas, mee naar een themapark, waar vreemde insecten, gecreëerd door de Cybermen, leven. De insecten vinden een weg in het brein van The Doctor, waardoor hij achterblijft met een gespleten persoonlijkheid. Hij wordt uitgenodigd met een potje schaak de heerschappij in zijn hoofd en de veiligheid van de kinderen te winnen.

 13. 13. The Name of the Doctor

  18 mei 2013 (45 minuten)

  Iemand kidnapt al de vrienden van The Doctor wat hem leidt ze naar een plaats in de tijd en ruimte, waar hij nooit naar toe zou moeten gaan.

 14. The Doctor, the Widow and the Wardrobe (special)

  25 december 2011 (59 minuten)

  Drie jaar nadate Madge Arwell een man in een ruimtepak hielp, keert de man terug om de Arwell kinderen een magische kerst te bezorgen.

 15. The day of the Doctor (special)

  23 november 2013 (1 uur en 17 minuten)

  Terwijl een eeuwenoude oorlog ten einde komt, onderzoekt de Doc een complot in London in 2013 en een reeds gebeurtenissen in het Engeland van de 16de eeuw.

 16. The Snowmen (special)

  25 december 2012 (1 uur)

  De sneeuw in het London van 1892 is aan het evolueren, maar de Doctor heeft zijn pogingen om het universum te redden opgegeven. Gouvernesse Clara trekt op onderzoek.

Reviews & comments

Er zijn bij dit seizoen nog geen berichten geplaatst.

Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.