ad
 • 139.608 films
 • 6.587 series
 • 19.931 seizoenen
 • 431.343 acteurs
 • 280.202 gebruikers
 • 8.080.003 stemmen
Avatar
 
banner banner

Dicte - Seizoen 1 (2013)

3,60 26 stemmen

Show titel: Dicte

IMDb beoordeling: 7,3 (2.895)

Seizoenen: 3 seizoenen

Afleveringen: 10

Datum van release: maandag 7 januari 2013

 • On Demand:

 • Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Dicte

Afleveringen Seizoen 1 (2013)

 1. 1. Personskade - Del 1

  Dicte ontdekt het lichaam van Danijela, een jonge Bosnische vrouw die na een keizersnede dood lijkt te zijn gebloed. John Wagner, de rechercheur die op de zaak wordt gezet, krijgt een hekel aan Dicte omdat ze informatie van hem heeft losgepeuterd zonder hem te melden dat ze een misdaadverslaggeefster is.

 2. 2. Personskade - Del 2

  Hij probeert haar bij de zaak weg te houden, maar Dicte laat zich niet aan de kant zetten... Al snel ontdekt zij dat Danijela niet de enige zwangere Bosnische vrouw in Aarhus was die iets te vrezen had.

 3. 3. Selvrisiko - Del 1

  Op een dramatische midzomeravond ontdekt Dicte een uitgebrande auto op de oprit van haar buurvrouw. In het huis treft zij het lichaam aan van de 52-jarige Deense lerares Inger Gravgård, die zelfmoord lijkt te hebben gepleegd. Maar Dicte ontdekt al snel dat niet alles is wat het lijkt. Dat geldt zowel voor de doodsoorzaak van Inger als voor het leven dat zij voor de buitenwereld leidde.

 4. 4. Selvrisiko - Del 2

  Wanneer Dicte nader onderzoek doet, ontstaat het beeld van een vrouw met strenge geloofsovertuigingen, een misselijkmakende familiegeschiedenis en perverse seksuele neigingen. Terwijl Dicte al haar energie steekt in het vinden van de vermiste dochter van Inger, komt een leerling uit de klas in het middelpunt van Wagners onderzoek te staan. Ze zijn er beiden van overtuigd dat ze op het juiste spoor zijn, maar dan neemt de zaak opnieuw een onverwachte wending.

 5. 5. Skjulte Fejl og Mangler - Del 1

  Een badkuip dobbert langzaam door een rivier van Aarhus. In de badkuip blijkt een zuigeling te liggen die is overleden aan een combinatie van onderkoeling en uitdroging. Dicte besluit om een verhaal aan de zaak te wijten, die naar haar mening naar moslimfanatisme en familiedruk ruikt. Waarschijnlijk heeft een jonge vrouw onder extreme druk moeten handelen, zoals zij dat zelf ooit deed.

 6. 6. Skjulte Fejl og Mangler - Del 2

  Dicte is ervan overtuigd dat de vrouw in een opvangcentrum woont, maar er is geen spoor van haar te bekennen. Daar komt een einde aan wanneer het babylijkje wordt begraven en een jonge vrouw op de begraafplaats opduikt. Wanneer ze Dicte ziet, neemt zij de benen, maar Dicte slaagt erin naar te volgen naar een asielcentrum. Ze is ervan overtuigd dat de vrouw hulp nodig heeft. Maar in tegenstelling tot wat haar instinct haar lijkt te vertellen, is het in werkelijkheid heel iemand anders die haar hulp nodig heeft...

 7. 7. Liv og Legeme - Del 1

  In de haven wordt het lichaam van een jonge man gevonden. Het lichaam is naakt en vertoont pogingen van misbruik. Over het hoofd is een jute zak getrokken. De plek is een homo-ontmoetingsplaats en de politie neemt aanvankelijk aan dat er seksuele motieven in het spel zijn. Totdat de rechercheurs ontdekken dat iemand de ogen van de jonge man heeft uitgestoken.

 8. 8. Liv og Legeme - Del 2

  Peter Boutrup neemt vanuit de gevangenis contact met Dicte op en geeft haar een tip over illegale handel in organen. Een rijke man heeft hoornvliezen voor zijn dochter besteld. Deze tip blijkt waardevol, maar Dicte krijgt het gevoel dat Peter een verborgen agenda heeft. Ze blijft verder graven en gaat op bezoek bij de handelaar in organen. Kort daarna klopt Wagner op dezelfde deur aan, maar iemand is de politie voor geweest. De man is dood. Terug in de gevangenis is Dicte ervan overtuigd dat ze weet wat het is dat Peter verbergt. Ze blijkt het echter bij het verkeerde eind te hebben.

 9. 9. Vold og Magt - Del 1

  Dicte is net klaar met het afnemen van een interview met de prominente politica Francesca Olsen wanneer er vlakbij een bom afgaat. De explosie doodt een jonge vrouw, Miriam, maar Dicte is ervan overtuigd dat Francesca het werkelijke doelwit was. Ze vindt het echter moeilijk om anderen daarvan te overtuigen. Dat geldt niet in de minste plaats voor Francesca.

 10. 10. Vold og Magt - Del 2

  Peter, de zoon van Dicte, is net uit de gevangenis ontslagen en de politie treft zijn vingerafdrukken op de plaats delict aan. Alles wijst erop dat hij de jaloerse ex-vriend van Miriam was en de politie is er zeker van dat ze de juiste man hebben gevonden. Dicte is er echter van overtuigd dat de rechercheurs het bij het verkeerde eind hebben, maar om dat te bewijzen moet ze Peter vinden voordat zij dat doen...

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van stinissen

stinissen (crew)

 • 20885 berichten
 • 40099 stemmen

Top serie met het nodige drama.


avatar van ZAP!

ZAP!

 • 2071 berichten
 • 303 stemmen

Ook weer zo eentje die wel te doen is.


avatar van Benni_mm

Benni_mm

 • 2 berichten
 • 13 stemmen

1e Seizoen is top, daarna wordt t minder. Vooral 3 is wat zwakjes. De sjeu is er dan uit.


avatar van stinissen

stinissen (crew)

 • 20885 berichten
 • 40099 stemmen

Benni schreef:

1e Seizoen is top, daarna wordt t minder. Vooral 3 is wat zwakjes. De sjeu is er dan uit.

Vond ik niet ik vond de hele reeks geslaagd.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.