• 9.381.101 stemmen

Westworld - Seizoen 2 (2018)

Show titel: Westworld

Afleveringen: 10

Speelduur: 8 uur en 20 minuten

Ontwikkeld door: Lisa Joy en Jonathan Nolan

Met: Evan Rachel Wood, Jeffrey Wright en Thandiwe Newton

Datum van release: zondag 22 april 2018

Eerst uitgezonden op: HBO (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Westworld

Het futuristische pretpark Westworld is een technologisch geavanceerd Western-themapark, dat volledig wordt bevolkt door synthetische androïden die "Hosts" worden genoemd. Deze komen tegemoet aan de wensen van de zwaar betalende bezoekers die "Nieuwkomers" (of ook "Gasten") worden genoemd. De Nieuwkomers kunnen doen wat ze willen in het park, zonder angst voor vergelding van de Hosts. Het park kent honderd verschillende hosts, die elk hun eigen verhaallijnen uitspelen.Maar dan beginnen de robots plotseling verontrustend gedrag te vertonen…

Afleveringen Seizoen 2 (2018)

1. 1. Journey into Night

22 april 2018 (50 minuten)

Vlak na de opstand van de hosts vindt een reddingsteam Bernard. De nieuwe Head of Operations vraagt hem om hulp, niet wetende wat hij eigenlijk is. Dolores belooft Teddy om hem de waarheid te laten zien. Maeve overtuigt Lee en Hector om haar te helpen met het vinden van haar dochter.

2. 2. Reunion

29 april 2018 (50 minuten)

Dolores is op zoek naar bondgenoten die haar visie delen en laat Teddy de reden van zijn bestaan zien. In het verleden krijgt Dolores voor het eerst de buitenwereld te zien en toont William haar een allesvernietigend wapen, dat in de toekomst nog van pas kan komen.

3. 3. Virtù e Fortuna

6 mei 2018 (50 minuten)

Dolores probeert een deal te maken met de Confederados en wordt herenigd met haar vader en Bernard. Maeve en haar groep vinden Felix en Sylvester. Een nieuwe Gast arriveert in Westworld.

4. 4. The Riddle of the Sphinx

13 mei 2018 (50 minuten)

De Man in Black volgt het mysterieuze spel dat voor hem gecreëerd is in het park. William heeft James opgesloten in een gevangenis onder het park.

5. 5. Akane No Mai

20 mei 2018 (50 minuten)

Maeve en haar volgelingen onderzoeken een mysterieus nieuw gebied, genaamd Shogun World. Dolores realiseert zich dat de Teddy die ze kent geen deel uit kan maken van haar nieuwe wereld.

6. 6. Phase Space

27 mei 2018 (50 minuten)

Maeve wordt eindelijk herenigd met haar dochter na een lange reis. Dolores ontdekt hoe Teddy nu echt in elkaar steekt. Charlotte en Stubbs vinden Peter.

7. 7. Les Ecorches

3 juni 2018 (50 minuten)

Charlotte en Bernard nemen een kijkje in de herinneringen van Bernard om te kijken wat er gebeurd is met de vermiste unit. Ondertussen voert Robert een gesprek met Bernard. Meave confronteert iemand uit haar verleden.

8. 8. Kiksuya

10 juni 2018 (50 minuten)

Emily vindt eindelijk de man waar ze naar op zoek was en overtuigd de Ghost Nation ervan om hem aan haar over te dragen. Ze is vastberaden om hem te laten lijden.

9. 9. Vanishing Point

17 juni 2018 (50 minuten)

De Man komt erachter dat de realiteit toch anders in elkaar zit en denkt na over de manier waarop zijn vrouw is overleden. Ondertussen zet Dolores haar tocht door het park voort naar de Valley Beyond. Bernard krijgt opnieuw bezoek van Robert.

10. 10. The Passenger

24 juni 2018 (50 minuten)

De Man heeft eindelijk zijn eindpunt bereikt, terwijl Akecheta de doorgang weten te vinden. Bernard heeft een laatste ontmoeting met Robert, nadat hij heeft besloten wat hij met Dolores moet doen.

avatar van Arnie

Arnie

Weet iemand wanneer seizoen 2 nou komt?

brawljeff

kokkel er is nog steeds geen definitieve datum, maar waarschijnlijk het tweede kwartaal van 2018.

brawljeff

In Nederland hoogstwaarschijnlijk vanaf 23 april te zien op Ziggo On Demand!

Dit is toch wel mijn meest geanticipeerde seizoen van dit jaar.

legian

De nieuwe trailer beloofd weer veel spektakel. Heb hier erg veel zin in.

Westworld Season 2 | Official Trailer | HBO - YouTube

avatar van peterjames777

peterjames777

Die cover van Nirvana in de trailer is fenomenaal. Voeg daar de actievolle beelden aan toe en epischer kan je het niet hebben.

legian

Leuke manier om de eerste spoilers van het seizoen te pakken.

Zijn geen echte spoilers natuurlijk

Westworld Season 2 -- A Primer - YouTube

En we zijn weer begonnen.

Had me eigenlijk voorgenomen het bij 1 seizoen te houden maar stiekem toch wel benieuwd..

Rafke Pafke

Ik vond het seizoen één fenomenaal, dus gaat twee zeker kijken. Wellicht morgen al de eerste aflevering zien.

brawljeff

Zeer goede start weer. Jeffrey Wright speelt de sterren van de hemel met deze rol. Ik had al wel wat gehoopt van de Shogun wereld te zien.

legian

Aflevering 1 is weer heerlijk. Een lekker traag begin met meer vragen dan antwoorden. Ben erg benieuwd waar ze het seizoen heen gaan brengen, de kleine teaser op het eind laat toch veel actie momenten zien evenals verschillende tijdlijnen. Vond de verschillende tijdperiodes er in deze aflevering trouwens wat duidelijker dan het vorige seizoen.

Oh en was dat nou Teddy in het water? Dacht dat hij dat was. Verder vond ik Meave ook fantastisch, hoe zij zo volledig in controle is van de puinhoop die ze tegenkomt. Geweldig moment ook trouwens wanneer The Man in Black een lach op zijn gezicht krijgt bij de realisatie dat er eindelijk consequenties zijn. Heerlijk.

jester

Ja, volgens mij was dat Teddy.

Prima start inderdaad, belooft veel voor de rest van het seizoen.

Rafke Pafke

Yep, coole aflevering alweer. Heel eventjes was ik verward omdat ik niet verwacht had opnieuw in 2 tijdlijnen te belanden. Maar eens ik het door had was het inderdaad goed volgbaar.

Doorheen de hele aflevering reizen we door het park waar overal de sporen en lijken van de massale slachtpartij zichtbaar zijn. Behoorlijk indrukwekkend vond ik dat.

HBO-serie Westworld krijgt derde seizoen | NU.nl

Erg blij mee, één van mijn favoriete series van het moment.

Rafke Pafke

Puike tweede aflevering. Waar aflevering één vol actie zat en waarin vooral de nasleep van de aanvallen van de hosts in beeld werden gebracht was deze tweede aflevering iets helemaal anders.

Een rustige aflevering waarin we (als ik me niet vergis) voor het eerst buiten het park gaan. En dan o.a. op een tijdstip voor de eigenlijke oprichting van het park. En een paar zeer bekende gezichten duiken ook daar op. Daarnaast lijkt het nu wel vast te staan dat het park ergens bij Azië gesitueerd moet zijn. We krijgen ook een zeer nieuwe inkijk op een aantal personages. Vooral William blijkt buiten het park zijn neus niet op te halen voor zeer wansmakelijke praktijken. Een belangrijke plotlijn lijkt me te zijn opgezet in zijn gesprek met Delos Senior.

Dit tweede seizoen stelt hiertoe absoluut niet teleur. In tegendeel, er is een zeer sterke start genomen en het valt me zwaar nu wekelijks te moeten wachten op het vervolg.

Ik hoop dat de makers erin slagen het verhaal tijdig en goed af te ronden in plaats van eindeloos de seizoenen aan elkaar te plakken. Met als gevolg een plot waar een kat haar jongen niet meer in vind. Maar iets zegt me dat ze dat niet gaan laten gebeuren. Daarvoor lijkt me er toch te goed over nagedacht te zijn. En wie weet heeft de industrie geleerd van de fouten die destijds bij Lost gemaakt werden.

Begint nu echt serieus meer op Lost te lijken qua opzet. Nogal jammer allemaal.

avatar van NRT

NRT

kos schreef:

Begint nu echt serieus meer op Lost te lijken qua opzet. Nogal jammer allemaal.

Hoezo?

Daarnaast is het weer genieten, maar ik moet wel zeggen dat ik moeite heb om af en toe te volgen omdat seizoen 1 niet meer zo vers in het geheugen ligt.

Ik vind er echt van die standaard JJ Abrams trucjes inzitten. Nu helemaal nu het 1ste seizoen er op zit en ze nieuwe dingen moeten verzinnen. Verschillende groepjes, verschillende settings. Kruisingen tussen werelden etc. Wordt alsmaar incoherenter met kleine hintjes dat er nog grote dingen staan te gebeuren.

jester

De nieuwe wereld (The Raj) vond ik erg sterk. Ik kan het nog steeds goed volgen, al moet ik wel zeggen dat de recaps van James Hibberd zeer nuttig zijn.

brawljeff

Vind het totaal niet op Lost lijken. Daar is de locatie het mysterie, hier zijn het de personages. Sterke derde aflevering, de personages blijven dit seizoen bij mij ook veel beter hangen.

Rafke Pafke

Heel knappe vierde aflevering. De scenes met James Delos zijn magistraal. Mooi ook hoe deze verhaallijn aan het einde samenvloeit met die van Bernard.

legian

Zonet de vierde aflevering gezien en ik zit er weer helemaal in, heerlijke serie.

Wel fijn dat ze de tijd nemen om enkele personage's uit te werken deze aflevering, dat levert ook weer wat leuk gehannes met tijdlijntjes op. Helemaal met de conditie waarin Bernard zich bevind. Daarnaast ook tof om te zien hoe dit seizoen veel meer buiten het park gaat en de organisatie en de mensen daarom heen belicht. Wat tevens een goed beeld geeft hoe William zo slecht geworden is.

Ik vind het Delores/Wyatt personage een stuk minder boeiend dit seizoen, heb ook sterk het idee dat dit een van Ford zijn verhaallijnen is voor haar. Eenzelfde gevoel krijg ik ook bij Bernard trouwens. Delores/Wyatt haar rigoureuze aanpak voelt veel te gemaakt. Helemaal dat iedereen er ook zo makkelijk in meegaat. In hoeverre zijn zij nou eigenlijk echt 'vrij', zoals Meave eerder al zo mooi aanhaalde. De dynamiek die dat oplevert met Teddy is dan wel weer heerlijk, die lijkt toch 'vrijer' te zijn en het constante moorden bevalt hem schijnbaar niet echt.

Oh en Ford zijn geest leeft digitaal gewoon voort en overziet alles, elke keer in hosts opduiken om tegen William te spreken gebeurt ook niet zomaar. Hoewel ik betwijfel of hij in de rode bol zit die Bernard meeneemt uit het lab.

In ieder geval is het elke aflevering weer genieten. Dit groeit snel door tot mijn favoriete serie zo.

Zucht, wordt alsmaar vermoeiender.

Leukste zijn eigenlijk nog steeds die muziekjes.

Grappig om hier opeens Wu-tang tussendoor te horen, haha.

brawljeff

Het was voor het verhaal niet echt nodig, maar ik vond dat samoerai-duel wel echt heel mooi in beeld gebracht. Sowieso is de productiewaarde van de Shogun wereld zeer hoog.

avatar van zegmaarmaarten

zegmaarmaarten

Het is wel een mooie serie, mooie beelden en zo. En goede science fiction, sowieso vind ik het interessant om de kunstmatige intelligentie te volgen, omdat we daar al mee te maken hebben en steeds meer mee te maken gaan krijgen.

Seizoen 2 vind ik tot nu toe wat ingewikkeld. Misschien denk ik te moeilijk, het zal wel aan mij liggen.

Mooie serie, ondanks dat ik me soms afvraag waar ik nou eigenlijk naar kijk. Soms ook hele goede scenes.

4 sterren.

jester

Het Shogun gedeelte spreekt me absoluut niet aan. Het gevecht interesseerde me nauwelijks. Al met al vind ik dit seizoen duidelijk minder dan seizoen 1, heeft ook te maken met het gemis van Anthony Hopkins (al hebben we weer een glimp van Ford opgevangen, die wie weet...)

Dat shogun gebeuren is echt volstrekt belachelijk.

Daarnaast is er ook geen touw meer aan vast te knopen. Dat lag wel in de lijn van de Lost verwachting.

Dodelijk saai allemaal nu.

brawljeff

Die vergelijking met Lost snap ik inmiddels wel, maar zie dat juist als een goed punt. Heerlijk die mysterie. Het is wel een serie waar je de aandacht goed bij moet houden.

avatar van eppo349

eppo349

Onnavolgbaar met enorm veel kills. Is dit nu tv wat we tegenwoordig willen zien. Hulde voor degenen die dit nog kunnen snappen/volgen!